Ιωάννινα: Στο νοσοκομείο μαθητής που έπεσε από ύψος 6 μέτρων σε σχολείο – Τι λέει στο enikos.gr ο Αντιδήμαρχος Παιδείας

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ευτυχώς χωρίς σοβαρά τραύματα,  νοσηλεύεται 15χρονος μαθητής στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες βρισκόταν στην αυλή του σχολείου, όταν υποχώρησε η περίφραξη  με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό πέφτοντας από ύψος περίπου 6 μέτρων. «Δεν υπήρξε ενημέρωση από την διεύθυνση – αναλαμβάνουμε τις θεσμικές μας ευθύνες», τόνισε μεταξύ άλλων στο enikos.gr ο Αντιδήμαρχος παιδείας του Δήμου Ιωαννιτών Ιωάννης Αϊβατίδης.

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη

Στο σχολείο μετέβη άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μετέφερε τον 15χρονο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, όπου παρέμεινε για νοσηλεία για προληπτικούς λόγους.

«Πληροφορηθήκαμε εκ των υστέρων για το συμβάν και είμαστε βαθιά στενοχωρημένοι και απογοητευμένοι», είπε στο enikos.gr o Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννης Αϊβατίδης και στην συνέχεια υποστήριξε ότι «δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από την διευθύντρια, ούτε για την επικινδυνότητα της περίφραξης ούτε για το συγκεκριμένο συμβάν. Προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί της αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό. Για την ακρίβεια, το ατύχημα έγινε γνωστό με καθυστέρηση αρκετών ωρών και χωρίς να έχουν ενημερωθεί εγκαίρως η δημοτική αρχή, η Αστυνομία και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης».

«Σαν γονέας ξαφνιάστηκα και απογοητεύτηκα όταν πληροφορήθηκα  για τον τραυματισμό του παιδιού. Αμέσως με εντολή δημάρχου πήγα στο νοσοκομείο και επικοινώνησα με τους γονείς», επεσήμανε ο κ. Αϊβατίδης.

«Είναι υποχρέωση να υπάρχει άμεση επικοινωνία και καλή συνεργασία με τα 141 σχολεία που βρίσκονται στα όρια του Δήμου. Η δημοτική αρχή βρίσκεται πάντα στο πλευρό των γονέων, των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Αναλαμβάνουμε όλες τις θεσμικές ευθύνες που μας αναλογούν στόχος μας είναι η άμεση επίλυση των προβλημάτων»

«Είναι προτιμότερο το προλαμβάνειν από το θεραπεύειν», λέει χαρακτηριστικά στο enikos.gr ο κ. Αϊβατίδης και προσθέτει: «Αύριο έχουμε ορίσει συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να πραγματοποιηθεί συντονισμένη αποκατάσταση των προβλημάτων. Έχει δημοπρατηθεί πρόγραμμα αναβάθμισης 29 σχολικών μονάδων σε υλικοτεχνική υποδομή και 11 αύλιους χώρους σε μια προσπάθεια να υλοποιήσουμε το όραμα του εκλιπόντος δημάρχου Μωυσή Ελισάφ».

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Σχετικά με το σοβαρό ατύχημα που συνέβη στο σχολείο μας (29/3/2023)

Χθες στο σχολείο μας έγινε ένα σοβαρότατο ατύχημα. ‘Ένα από τα παιδιά μας έπεσε σε τάφρο 6 μέτρων, στην πάνω αυλή, επειδή το ακατάλληλο προστατευτικό πλέγμα, που υποτίθεται ότι θα προστάτευε από πτώση, υποχώρησε όταν το παιδί ακούμπησε πάνω του. Ευτυχώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαμε χθες, το παιδί είναι καλά στην υγεία του.
Είμαστε, όπως όλοι, εξαιρετικά ανήσυχοι! Συνεδριάσαμε χθες ως Δ.Σ. και στείλαμε σήμερα στον Δήμαρχο (ο Δήμος είναι υπεύθυνος για τις σχολικές υποδομές) και σε όλες τις εκπαιδευτικές αρχές της περιοχής τη συνημμένη ανοιχτή επιστολή, που θα κοινοποιήσουμε και στα ΜΜΕ.

Θα παρακολουθήσουμε στενά τις εξελίξεις και θα σας κρατάμε ενήμερους. Φυσικά, είμαστε διαρκώς στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Φιλικά,

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το ατύχημα του 15χρονου μαθητή ο Εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση  στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, ενώ στο πλαίσιο αυτής σχηματίστηκε δικογραφία κατά της διευθύντριας για την πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ