Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δυσκολεύτηκα να κοιτάξω τον εαυτό μου στον καθρέφτη

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στον Γιώργο Λιάγκα. Μεταξύ άλλων μίλησε για τα επαγγελματικά της βήματα, την ζωή της μετά την επίθεση με βιτριόλι που είχε δεχθεί και τον δρόμο της συγχώρεσης, που αποφάσισε να ακολουθήσει.

Η εκπομπή στον Ant1

“Δεν ήταν το πρώτο πράγμα που μου είχε προταθεί  στην τηλεόραση. Είχα κάνει κάποιες συζητήσεις αλλά ένιωθα ότι δεν ήταν αυτό που μου ταίριαζε. Οπότε όταν μου είπαν το concept της εκπομπής ενθουσιάστηκα. Αρχικά γιατί νομίζω ότι έλλειπε έτσι και αλλιώς από την ελληνική τηλεόραση κάτι τέτοιο. Δηλαδή κάτι που ο τηλεθεατής θα καθίσει και θα αφιερώσει από τον χρόνο του να το δει και στο τέλος θα έχει αποκομίσει ένα όφελος για τον εαυτό του. Πόσο μάλλον όταν έπεσε η ιδέα στο τραπέζι να συμμετέχω και εγώ με τον δικό μου τρόπο. Που να μπορώ και εγώ μέσα από το δικό μου βίωμα να προσφέρω και να συναντώ άλλους ανθρώπους που έχουν και εκείνοι την δική τους ιστορία και το δικό τους βίωμα.” δήλωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Τα χειρουργεία και η προσπάθεια αυτοαποδοχής

Ερωτηθείσα για τα χειρουργεία ανέφερε ότι: “Έχω μπει καμιά εικοσαριά φορές στο χειρουργείο. Ήδη έχω προγραμματισμένο το επόμενο χειρουργείο μου. Έχω στην πλάτη μου σαν δύο μπαλόνια που προσπαθούν να μου ξεχειλώσουν το δέρμα, ώστε να το πάρουν από την πλάτη και να το φέρουν στον λαιμό, γιατί αυτή τη στιγμή έχω λειτουργικό πρόβλημα στον λαιμό, δεν μπορώ να γυρίσω”. Ενώ σημείωσε πως τα χειρουργεία γίνονται στην Ελλάδα, διότι αν γίνονταν στο εξωτερικό, θα έπρεπε να μένει και εκτός Ελλάδας.

Σχετικά με την αυτοαποδοχή, η γυναίκα που συγκίνησε όλη την χώρα, δήλωσε πως δυσκολεύτηκε να κοιτάξει τον εαυτό της στον καθρέφτη και πως μάλιστα παρακαλούσε τους γιατρούς να μείνει λίγο παραπάνω στο νοσοκομείο εξαιτίας αυτού. Το να κοιτάξει εν τέλει τον εαυτό της, της πήρε περίπου τρεις εβδομάδες και ήταν καλή στιγμή. Ήταν μαζί με την γιατρό της, την κυρία Καλοφώνου.

Ήταν καλή στιγμή, ήμουν με την γιατρό μου και με είχε προετοιμάσει πάρα πολύ, ένιωθα και ασφάλεια μαζί της, που ήταν πολύ σημαντικό και η πρώτη εντύπωση ήταν καλή. Εκείνη την ώρα με τράβηξε μία φωτογραφία η γιατρός μου και σχεδόν χαμογελάω” θα περιγράψει.

Πριν η πρώτη εντύπωση ήταν ένα όμορφο κορίτσι, πλέον είναι μία δυναμική γυναίκα.”

Ο δρόμος της συγχώρεσης

Αναφορικά με την δράστρια και το αν την έχει συγχωρέσει, δηλώνει: “Για μένα συγχώρεση είναι να μην το σκέφτομαι, να μην την σκέφτομαι. Δεν με απασχολεί τι θα συμβεί σε εκείνη, έχουν αποφασίσει άλλοι. Δεν είμαι εγώ σε θέση να αποφασίσω τι θα της συμβεί και δεν θέλω να μπω εγώ σε αυτή τη θέση. Είναι πολύ βαρύ το φορτίο να αποφασίζεις για τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου, εγώ το καταλαβαίνω και ας έχω υποστεί ό,τι έχω υποστεί από έναν άλλον άνθρωπο. Για μένα συγχώρεση είναι να μπορώ να πορεύομαι χωρίς τα αρνητικά συναισθήματα που λέγαμε πριν”. Υπογραμμίζοντας πως πιστεύει ότι αν επέτρεπε να την καταβάλλουν τα αρνητικά συναισθήματα, η κατάσταση της τώρα δεν θα ήταν τόσο καλή.

Θέλω να κάνω οικογένεια αλλά δεν είναι ο αυτοσκοπός μου” θα καταλήξει η Ιωάννα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ