Ηλία Μόσιαλος: “Ιερά πυρά” για την ανάρτησή του – Η οργισμένη αντίδραση Μητροπολιτών

“Ιερά οργή” για την ανάρτηση που έκανε ο Ηλίας Μόσιαλος και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος του Κολλεγίου Imperial και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), δημοσίευσε στο Facebook ένα σκίτσο που απεικονίζει την Παναγία και τον Ιωσήφ, οι οποίοι “συζητούν” για την υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας.

Σφοδρή επίθεση στον καθηγητή του LSE εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, μετά το τέλος της Χριστουγεννιάτικης Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

«Οι βλασφημίες του καθηγητού κ.Μόσιαλου, που δυστυχώς εκπροσωπεί και τη χώρα μας στους διεθνής οργανισμούς δεν είναι τίποτε άλλο παρά κοάσματα δαιμόνων. Οι δαίμονες μόνο σκέπτονται και καθυβρίζουν έτσι το σωτηριώδες έργο του Σωτήρος και Λυτρωτού» ανέφερε, τονίζοντας ότι «μόνον άφρονες και μόνο δαιμονιοκατεχόμενοι μπορούν να ψελλίσουν τέτοιες ανοησίες».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα romfea.gr, εξέφρασε τη λύπη του «για την αμετροεπή βλασφημία του κ. Μόσιαλου» ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά είπε «κάτω από το προσωπείο της ευγένειας και του καθωσπρεπισμού κρύβει δυστυχώς ένα πρόσωπο ρατσισμού και φασισμού, διότι όταν προσβάλλεις την πίστη του άλλου προσβάλλεις το οντολογικό του θεμέλιο». Αναφέροντας πως ο Κύριος δεν έχει ανάγκη τη δική μας υπεράσπιση, σημείωσε ότι εμείς «διαμαρτυρόμεθα ευπρεπώς» ευχόμενος σε όλους ο νηπιάσας Κύριος να μας φωτίζει και να μας χαρίζει την αιωνιότητα.

Σεραφείμ Πειραιώς

 

Οργισμένος ήταν και ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, χρησιμοποιώντας από άμβωνος σκληρή γλώσσα εναντίον του κ. Μόσιαλου. Τον χαρακτήρισε “ασέβαστο” και τόνισε ότι κανένας δεν μπορεί να εμπαίζει την ορθόδοξη πίστη.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thebest.gr ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος απευθύνθηκε προσωπικά στον Υφυπουργό Εξωτερικών και Βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Κατσανιώτη, ζητώντας του να μεταφέρει στον Πρωθυπουργό την αγανάκτηση τόσο του κλήρου όσο και των πιστών για την “υβριστική στάση του Εκπροσώπου της Ελλάδος στους διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση του κορονοϊού”.

“Ουδείς έχει το δικαίωμα να εμπαίζει την Ορθόδοξο πίστη, να διακωμωδεί τα Θεία, αλλά και να προσβάλλει τα θρησκευτικά πιστεύματα οιουδήποτε ανθρώπου” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσόστομος.

Μητροπολίτης Πατρών

Επίθεση στον καθηγητή Ηλία Μόσιαλο εξαπέλυσε στο κήρυγμά του και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ενώ στο στόχαστρο έβαλε και τον Χρήστο Χωμενίδη

«Κάποιοι υψηλά ιστάμενοι παράγοντες στο όνομα του προοδευτισμού διακωμώδησαν την πίστη των ανθρώπων, μη σεβόμενοι τη θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε χαρακτηριστικά. Συνάμα, υποστήριξε ότι η Εκκλησία δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει και να δεχθεί αμαυρότητες και διακωμώδηση της πίστης» είπε καυτηριάζοντας τις απόψεις του Χ. Χωμενίδη και του Η.Μόσιαλου.

«Δυστυχώς βρέθηκαν κάποιοι στην ελληνική κοινωνία που προσπάθησαν να διακωμωδήσουν το μυστήριο της γέννησης του Χριστού. Θέλησαν νομίζω να δηλώσουν τον προοδευτισμό τους. Όμως προοδευτικός δεν είναι αυτός που διακωμωδεί την πίστη, αλλά αυτός που την σέβεται. Τον καιρό που διερχόμαστε οι κρίσεις είναι πολυτέλεια. Η Εκκλησία είναι διατεθειμένη να βοηθήσει στην πανδημία, αλλά δεν θα δεχθεί αμαύρωση και διακωμώδηση των στοιχείων της πίστης. Αυτοί που επενδύουν σε μια τέτοια κρίση ματαιοπονούν. Ο λαός ξέρει. Ας συνετιστούμε. Ας μην καλλιεργούμε διασπασμούς, αλλά ενότητα για να βγούμε νικητές. Κι όποιος θέλει να γίνει προοδευτικός πρέπει να σέβεται τον άλλον. Κι όχι να επενδύει στην διακωμώδηση της Παναγίας για να δηλώσει ότι διαφοροποιείται. Δυστυχώς προκληθήκαμε. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι κατέχουν θέσεις που τούς έδωσε ο ελληνικός λαός και θα πρέπει να σέβονται την πίστη του και τις παραδόσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ