Ηλεία: Σκύλος βρέθηκε αλυσοδεμένος και αποστεωμένος – Προσοχή σκληρές εικόνες

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στις οποίες φαίνεται ένα θηλυκό σκυλί ράτσας Boxer δεμένο με αλυσίδα και σε άθλια κατάσταση στην Ηλεία.

Όπως αναφέρει ο φιλοζωικός σύλλογος Κρεστένων σε ανακοίνωσή του, το άτυχο ζώο εντόπισαν δύο τουρίστριες από την Αυστρία στη Ζαχάρω Ηλείας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν είναι σίγουρο ότι το σκυλί θα καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή, καθώς βρέθηκε κυριολεκτικά ένα βήμα πριν το κώμα.

Παράλληλα, αυτό που αναρωτιέται εύλογα ο σύλλογος, είναι το γιατί δεν αντέδρασε κανείς τόσο καιρό βλέποντας αυτό το αποτρόπαιο θέαμα, καθώς πρόκειται για ένα σημείο όπου περνούν καθημερινά πολλοί άνθρωποι.

Ηλεία

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου

Κάθε μέρα έχουμε και μια «έκπληξη». Κάθε μα κάθε μέρα θα υπάρχει ένα περιστατικό που θα μας αφήσει άφωνους κυριολεκτικά.

Πριν λίγες ώρες δεχτήκαμε τηλεφώνημα από δύο κυρίες από την Αυστρία που ήρθαν στην Ζαχάρω του Νομού Ηλείας για διακοπές.

Ακριβώς απέναντι από την παραλία της περιοχής ένα θηλυκό σκυλί ράτσας Boxer δεμένο με χοντρή αλυσίδα. Για την ακρίβεια ένα δείγμα σκυλιού καθώς το ζώο είναι κυριολεκτικά κόκκαλα και δέρμα. Όταν το σηκώσαμε για να το πάρουμε η αλυσίδα του ήταν πιο βαριά από το ίδιο το σκυλί. Καλέσαμε άμεσα την αστυνομία και αυτή τη στιγμή είμαστε στο τμήμα.

Το σκυλί είναι σε άθλια κατάσταση, δεν μπορεί να σταθεί όρθιο και δεν είμαστε σίγουροι αν θα τα καταφέρει καθώς είναι ένα βήμα πριν το κώμα. Είμαστε στον δρόμο για τον κτηνίατρο και θα σας ενημερώσουμε.

Αυτό που αναρωτιόμαστε… τόσος κόσμος, τόσοι άνθρωποι περνάνε καθημερινά από το συγκεκριμένο σημείο…Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε, κανένας δεν ρώτησε, κανένας δεν απόρησε. Μόνο δύο κυρίες που ήρθαν από την Αυστρία για να “απολαύσουν” τις ομορφιές του τόπου μας!

Αυτός είναι ο τόπος μας, αυτός είναι ο πολιτισμός μας, αυτοί είμαστε!

Ηλεία

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ