Ηλεία: Καλύτερη εικόνα στα μέτωπα της φωτιάς σε Άγναντα και Τραγανό – Μάχη με τις φλόγες στη Βάρδα

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα μέτωπα της φωτιάς στις περιοχές, Άγναντα και Τραγανό της Ηλείας, σύμφωνα με την με την ενημέρωση που έχει από την πυροσβεστική, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όσον αφορά στο τρίτο πύρινο μέτωπο στην περιοχή της Βάρδας, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι εκεί επιχειρούν συνεχώς τα εναέρια μέσα, ώστε μέχρι την δύση του ήλιου να έχει περιοριστεί η φωτιά, αφού μόλις νυχτώσει θα μπορούν να επιχειρούν μόνο οι επίγειες δυνάμεις.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού Πηγάδι προς Σίμιζα.

 

Φωτιά στην Ηλεία: Τρεις τραυματίες πυροσβέστες

Κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή Άγναντα τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ένας πυροσβέστης εκτελούσε χρέη οδηγού και ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Νωρίτερα, άλλοι δύο πυροσβέστες είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ο πρώτος, ήταν ένας πυροσβέστης της 6ης ΕΜΑΚ που διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” στην Πάτρα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρει εγκαύματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δεύτερος πυροσβέστης βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο όπου πραγματοποιούσε ρίψη νερού ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος και χτύπησε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει προς στιγμήν τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε από συναδέλφους του πιο κάτω στο χωριό και τον παρέλαβε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

 

φωτιά στην Ηλεία

φωτιά στην Ηλεία

φωτιά στην Ηλεία

φωτιά στην Ηλεία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ