ΙΕΚ ΞΥΝΗ: Οικογενειακή υπόθεση οι πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες

ΙΕΚ ΞΥΝΗ: Οικογενειακή υπόθεση οι πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες

Ανοίγει και πάλι δικαστικά η υπόθεση των ΙΕΚ Ξυνή, καθώς από την Οικονομική Αστυνομία υποβλήθηκε εκ νέου η εισαγγελική παραγγελία για προκαταρκτική εξέταση.

Το αίτημα γίνεται «προς εξακρίβωση τέλεσης αδικημάτων απάτης κακουργηματικού χαρακτήρα, ξέπλυμα χρήματος κ.α., πράξεις που τελέστηκαν συνεπεία των οικονομικών δραστηριοτήτων των εταιρειών του Ομίλου ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Μαζί με την παραγγελία που η Αντιεισαγγελέας Εφετών Πόπη Παπανδρέου από το 2012 είχε καταργίσει, εστάλη στην εισαγγελία Πρωτοδικών η δικογραφία που ανασύρθηκε από το αρχείο.

Σύμφωνα με αυτήν, σύσσωμη η οικογένεια Ξυνή κατηγορείται για τραπεζικές καταθέσεις που υπερβαίνουν κατά πολύ το σύνολο των δηλωθέντων εισοδημάτων, για διατήρηση πλήθους off shore εταιρειών μέσω των οποίων είτε μεταβιβάζονταν εταιρείες της οικογένειας που δεν πλήρωναν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων, είτε πραγματοποιούνταν «αναλήψεις» χρημάτων, είτε με τη συνδρομή εφοριακών-για τους οποίους η κ. Παπανδρέου ζητά να διερευνηθεί η συμμετοχή τους-κάλυπταν ανομίες και ελάμβαναν, χωρίς να δικαιούνται, φορολογική ενημερότητα.

Το πόρισμα επισημαίνει ότι «από ελέγχους που διενήργησε το ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε πλήθος φορολογικών παραβάσεων με κυριότερες τη μη επίδειξη βιβλίων και στοιχείων, τη μη υποβολή Δήλωσης Φορο��ογίας Εισοδήματος και την εγγραφή στα λογιστικά βιβλία δαπανών χωρίς φορολογικά παραστατικά».

Μάλιστα, η κ. Παπανδρέου αναφέρει πως, σύμφωνα με την ένορκη εξέταση του προϊστάμενου της διεύθυνσης αδειοδότησης δομών και εκπαιδευτικού πλαισίου του ΕΟΠΠΕΠ, «προκύπτει ότι θα έπρεπε να γίνει ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας του Ομίλου ΙΕΚ ΞΥΝΗ».

Διαβάστε το αίτημα της Οικονομικής Αστυνομίας προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

 

 

 

 

 

Πηγή: newpost.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ