Η σύλληψη του μηχανόβιου TikToker που έκανε κόντρες και σούζες στην παραλιακή – Αποκλειστικό

Έκανε σούζες για περισσότερα από 10 χιλιόμετρα με τη λευκή μοτοσυκλέτα του. Ανέπτυξε ταχύτητα που ξεπέρασε τα 160 χιλιόμετρα στην παραλιακή. Προσπάθησε να αποφύγει αστυνομικούς ελέγχους κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, ακόμη και στο σημείο όπου έχασε την ζωή του ο γνωστός τραγουδιστής Mad Clip. Στη συνέχεια ανέβαζε στο TikTok βίντεο από την οδήγησή του και τις κόντρες που έκανε στο Ribas!

Οι κόντρες φέρνουν αλλαγές στον ΚΟΚ – Ποιοι και πότε θα χάνουν την άδεια οδήγησης

Του Μίλτου Σακελλάρη 

 Το enikos.gr παρουσιάζει άγνωστες λεπτομέρειες από το κατηγορητήριο κατά ενός οδηγού, ο οποίος έκανε άνω – κάτω τους άνδρες της Τροχαίας Αττικής, οι οποίοι κατάφεραν τελικά να τον συλλάβουν έπειτα από τεράστια καταδίωξη στην παραλιακή με τον οδηγό να παραβιάζει ακόμη και το κόκκινο.

Κόντρες στην παραλιακή: Νέο αστυνομικό «ντου» και μία σύλληψη – Στο μικροσκόπιο ο ρόλος του άνδρα με τη λευκή μηχανή

Το κατηγορητήριο

Οι αστυνομικοί στην καταγραφή τους αναφέρθηκαν σε δύο διαδοχικές ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων ο οδηγός προσπάθησε να αποφύγει τους αστυνομικούς ελέγχους. “Στην Βάρκιζα και στην Βουλιαγμένη Αττικής στις 2 Σεπτεμβρίου του 2023 και στις 3 Σεπτεμβρίου με περισσότερες από μία πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος, με πρόθεση κατά τη συγκοινωνία στους δρόμους ή στις πλατείες οδηγούσε όχημα σε εθνικές ή περιφερειακές οδούς αντίστροφα στο ρεύμα της εκάστοτε κατεύθυνσης, προβαίνοντας κατά την οδήγηση σε επικίνδυνους ελιγμούς, από τις πράξεις του δε, αυτές μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στο κατηγορητήριο.

Κόντρες στην παραλιακή: 12 συλλήψεις και τσουχτερά πρόστιμα – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ από την αστυνομική επιχείρηση

Οι αστυνομικοί συμπεριέλαβαν τα εξής περιστατικά στα σχετικά έγγραφα:

  1. Στην Βουλιαγμένη οδήγησε τη λευκή μοτοσυκλέτα του στην Λεωφόρο Αθηνάς στο ύψος της Φανερωμένης, όταν ένας αστυνομικός επιχείρησε να του διενεργήσει αστυνομικό έλεγχο, αυτός ετράπη σε φυγή από το σημείο, κινήθηκε αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας ενώ στη συνέχεια έκανε αναστροφή. Τότε κινήθηκε προς την κανονική ροή των οχημάτων κάνοντας σούζα για… επίδειξη, έκανε αναστροφή στην οδό Αθηνάς στο ρεύμα προς Βάρκιζα, ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα και πραγματοποίησε συνεχείς ελιγμούς.
  2. Στην Βάρκιζα οδηγούσε την ίδια μοτοσυκλέτα και βγήκε στην Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου στο ύψος του Ribas. Όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να τον ελέγξουν έκανε αναστροφή στον ίδιο δρόμο, παραβιάζοντας τη διπλή διαχωριστική γραμμή και ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει από το σημείο. Τότε ακολούθησε καταδίωξη και ο κατηγορούμενος στην παραλιακή επί της Γλυφάδας ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα, η οποία μετρήθηκε στα 165 χιλιόμετρα ανά ώρα. Σύμφωνα με τις καταγραφές των αστυνομικών παραβίασε ακόμη και κόκκινο.

Τι κατέθεσε αστυνομικός

Είμαι αστυφύλακας στη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Στο ωράριό μου εκτελούσα διατεταγμένη υπηρεσία με συναδέλφους στην περιοχή αρμοδιότητας για αποτροπή αυτοσχέδιων αγώνων. Γύρω στις 02:00 βρισκόμασταν στην Βάρκιζα στο Ribas όπου κάναμε τροχονομικούς ελέγχους με συναδέλφους μας. Είχαμε ενεργοποιήσει τους φάρους μας και φορούσαμε αντανακλαστικά γιλέκα. Εκείνη την ώρα αντιληφθήκαμε μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού με έναν αναβάτη, η οποία κινούνταν κάνοντας εκκωφαντικό θόρυβο.”, ανέφερε στην κατάθεσή του για τα περιστατικά ένας αστυνομικός της Τροχαίας. 

Ο οδηγός όταν αντιλήφθηκε την παρουσία μας και ενώ είχε κρύψει την πινακίδα του, έκανε αναστροφή παραβιάζοντας την διπλή διαχωριστική διαγράμμιση”, επισήμανε ο αστυνομικός που συμμετείχε στην σύλληψή του, περιγράφοντας καρέ- καρέ την επιχείρηση ακινητοποίησής του.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις αναρτήσεις που έκανε στο Tik Tok ο συλληφθείς, επιδεικνύοντας τις κόντρες και τις σούζες που έκανε με τη λευκή μοτοσυκλέτα του: “Επίσης θέλω να προσθέσω ότι στον προσωπικό του λογαριασμό στην διαδικτυακή εφαρμογή TikTok έχει πλήθος από βίντεο που δείχνουν την άκρως επικίνδυνη συμπεριφορά του, σούζες και ιλιγγιώδη ταχύτητα. Μεταξύ των βίντεο υπάρχει και ένα που τον απεικονίζει την 1η Σεπτεμβρίου στο Ribas όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος να κάνει αυτοσχέδιους αγώνας και οδηγώντας για επίδειξη και εντυπωσιασμό. Ο οδηγός παραδέχθηκε όλα τα παραπάνω για τις πράξεις που έκανε τις δύο ημέρες που τον ελέγξαμε”.

“Τα πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα απέχουν από όσα έχουν καταθέσει οι αστυνομικές Αρχές στη δικογραφία. Ο εντολέας μας έχει αφεθεί ελεύθερος, και ταυτόχρονα εκκρεμούν απαντήσεις σε αιτήματα τεχνικών ελέγχων που έχουμε υποβάλει και θα φωτίσουν την πραγματική διάσταση της υπόθεσης.”, δήλωσαν στο enikos.gr οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Γιάννης Γλύκας και Δημήτρης Δραγώνας. 

ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΛΥΚΑΣ- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΓΩΝΑΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ