Βρετανία: Υπάλληλοι σε σούπερ μάρκετ βρέθηκαν θετικοί στον HIV – Είχαν δεχθεί επίθεση με μολυσμένες βελόνες

Τρεις υπάλληλοι καταστήματος σούπερ-μάρκετ στην Βρετανία,  βρέθηκαν θετικοί στον ιό HIV, μετά από επίθεση με βελόνες που δέχθηκαν από ληστές στη Βρετανία. O πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Iceland Foods, Ρίτσαρντ Ουόλκερ αποκάλυψε την επίθεση και κατηγόρησε την αστυνομία για αδράνεια, μιλώντας ταυτόχρονα για μια «επιδημία» στις κλοπές καταστημάτων.

Ο ίδιος δήλωσε στην «Daily Mail» ότι οι ληστές επιτέθηκαν στους υπαλλήλους με βελόνες, και μετά οι άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον HIV. «Κάθε εβδομάδα λαμβάνω κατά μέσο όρο 12 αναφορές για σοβαρά περιστατικά όπου διευθυντές και άλλοι συνάδελφοι έχουν δεχθεί επίθεση στα καταστήματά μας, σχεδόν πάντα από κλέφτες», δήλωσε στη MailOnline. «Οι συνάδελφοι δέχονται χαστούκια, γροθιές και απειλές με διάφορα όπλα, όπως μαχαίρια, σφυριά, πυροβόλα όπλα και υποδόριες βελόνες. Τρεις συνάδελφοι του καταστήματός μας είναι πλέον θετικοί στον ιό HIV ως αποτέλεσμα επιθέσεων με βελόνες πριν από αρκετά χρόνια. Άλλες επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα τραυματισμούς που κυμαίνονταν από σπασμένο σαγόνι μέχρι κάταγμα κρανίου”.

 

Η ιδέα ότι τα θύματα μολύνονται από τον ιό HIV μετά από επιθέσεις με μολυσμένες βελόνες αποτελούσε επί μακρόν έναν σκοτεινό αστικό μύθο, αλλά τα σχόλια του κ. Walker δείχνουν ότι αυτό έχει γίνει πλέον πραγματικότητα.

 

Το προσωπικό άλλων αλυσίδων έχει δεχτεί επιθέσεις με γροθιές, μπουκάλια και μαχαίρια από κλέφτες , οι οποίοι, σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας καταστημάτων, λειτουργούν όλο και περισσότερο σε οργανωμένες εγκληματικές συμμορίες.  Οι υπάλληλοι του Co-op έχουν επίσης απειληθεί με σύριγγες, ενώ ένας άλλος δέχθηκε επίθεση με σπρέι, δήλωσε ανώτερο στέλεχος στη MailOnline. Και η πρόεδρος του John Lewis Sharon White είπε πρόσφατα ότι οι κλοπές σε καταστημάτων και μάλιστα μεγάλων καταστημάτων σε αυτοκινητοδρόμους στην Βρετανία ως “επιδημία”.

Στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η MailOnline δείχνουν ότι οι περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα Co-op αυξήθηκαν κατά 41% τους πρώτους οκτώ μήνες του 2023, σε σύγκριση με τους προηγούμενους. Ο αριθμός των περιπτώσεων χρήσης βίας κατά του προσωπικού (ληστείες) έχει επίσης αυξηθεί κατά 25%. «Έχουμε περίπου χίλια περιστατικά κλοπών σε καταστήματα την ημέρα, στα δυόμισι χιλιάδες καταστήματά μας”, δήλωσε η Sharon.  Το British Retail Consortium δήλωσε ότι τα περιστατικά βίας και κακοποίησης κατά του προσωπικού έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από περισσότερα από 450 την ημέρα το 2019/2020 σε περισσότερα από 850 πέρυσι.

Στο υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης των κλεφτών του καταστήματος John Lewis, που δημοσίευσε σήμερα η MailOnline, ένας άνδρας που φοράει μαύρο πουλόβερ σκύβει και ανοίγει μια μαύρη σακούλα απορριμμάτων πριν κρύψει μέσα δύο ηχεία Pure. Κοιτάζει προς ένα ψηλότερο ράφι και φαίνεται να επιλέγει το πιο ακριβό αντικείμενο που μπορεί να βρει – ένα ραδιόφωνο Pure αξίας 369 λιρών.


Στη συνέχεια αρπάζει το αυτοκόλλητο της τιμής του ραδιοφώνου και το βάζει στη σακούλα του κάδου μαζί με τα άλλα κλεμμένα αγαθά και αρχίζει να βγαίνει έξω.
Σε ένα δεύτερο βίντεο, ένας άνδρας πλησιάζει σε μια στοίβα από κίτρινες μπλούζες και τις αρπάζει.

Φεύγει με αυτές στο χέρι, πριν γυρίσει ξανά και εκθέσει το πρόσωπό του στην κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.  Τέλος, σκύβει και τις βάζει στην τσάντα του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ