Η μεγάλη… απειλή για τους ερασιτέχνες μάγειρες: Το «χέρι του αβοκάντο»

Το αβοκάντο αποκτά ολοένα περισσότερους φίλους, αλλά Βρετανοί επιστήμονες προειδοποιούν πως πριν βιαστεί κάποιος να το εντάξει στην διατροφή του, καλό είναι να μάθει πρώτα να το καθαρίζει.

Μάλιστα η Βρετανική Εταιρεία Πλαστικών, Επανορθωτικών & Αισθητικών Χειρουργών (BAPRAS) ζητά να τοποθετηθούν προειδοποιήσεις ασφαλείας στο φρούτο για να ενημερωθούν οι καταναλωτές πως κινδυνεύουν από σοβαρούς τραυματισμούς στα χέρια τους όταν το προετοιμάζουν!

Και αυτό, διότι τα μέλη της αντιμετωπίζουν ολοένα περισσότερους ασθενείς με σοβαρούς τραυματισμούς στα νεύρα και τους τένοντες που χρειάζονται και πλαστικές επεμβάσεις για να αποκατασταθούν πλήρως.

Ο επίτιμος γραμματέας της εταιρείας δρ Σάιμον Έκλς, από το Νοσοκομείο Chelsea & Westminster, ανέφερε στην βρετανική εφημερίδα «The Times» ότι οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν πως πρέπει να διαχειρίζονται τα αβοκάντο, με συνέπεια να κάνουν λάθη που τους κάνουν να κόβονται βαθιά με αιχμηρά μαχαίρια, την ώρα που προσπαθούν να ανοίξουν το φρούτο.

Ο δρ Έκλς είπε ότι βλέπει πλέον τέσσερις ασθενείς την εβδομάδα που τραυματίστηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο και οι οποίοι δεν συνειδητοποιούν ότι το αβοκάντο μπορεί να είναι πολύ ώριμο και το μαχαίρι να γλιστρήσει.

Ανάλογες απόψεις εκφράζουν στην εφημερίδα και άλλοι γιατροί, οι οποίοι προειδοποιούν ότι οι τραυματισμοί είναι ιδιαιτέρως αυξημένοι τα Σαββατοκύριακα, όταν περισσότερος κόσμος έχει χρόνο να διαθέσει στη δημιουργία ενός εκλεπτυσμένου μενού.

Το πιο διάσημο… θύμα του αβοκάντο είναι η αμερικανίδα ηθοποιός Μέριλ Στριπ, η οποία το 2012 έκοψε το μικρό της δάκτυλο και τον καρπό της καθώς καθάριζε το φρούτο και χρειάσθηκε χειρουργική επέμβαση.

Οι τραυματισμοί οφείλονται στο ότι οι καταναλωτές προσπαθούν να αφαιρέσουν το περίβλημα του αβοκάντο με μαχαίρι, αντί να το κόβουν στα δύο στη μέση και στη συνέχεια να το ανοίγουν περιστρέφοντας κάθε μία από τις δύο πλευρές που δημιουργούνται αντίθετα την μία από την άλλη.

Για να αποφύγετε το… λουτρό αίματος πρέπει να κάνετε τα εξής:

1. Τοποθετήστε το αβοκάντο σε μία επίπεδη, σκληρή επιφάνεια.

2. Χαράξτε το κατά μήκος στα δύο με ένα μεγάλο μαχαίρι, σταματώντας στο κουκούτσι του.

3. Στρίψτε απαλά το πάνω μισό και αφαιρέστε το.

4. Κόψτε στα δύο το κάτω μισό, που φέρει ακόμα το κουκούτσι. Μόλις απομακρύνετε το μισό μέρος, μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε το κουκούτσι με ένα κουτάλι.

Τί δεν πρέπει να κάνετε; Να κρατήσετε το αβοκάντο στην παλάμη σας και να προσπαθήσετε να βγάλετε με μαχαίρι το κουκούτσι.

Πηγή: tanea.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ