Η μαρτυρία του μηχανικού για την απόπειρα απόδρασης

Η μαρτυρία του μηχανικού για την απόπειρα απόδρασης

 

Συγκλονίζει η μαρτυρία του μηχανικού του ελικοπτέρου, ο οποίος περιγράφει καρέ καρέ την επιχείρηση που είχε οργανωθεί για την απόδραση του Παναγιώτη Βλαστού.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, σύμφωνα με τη ΝΕΤ, ξεκίνησαν από την Αθήνα το μεσημέρι στις 2.15, έφτασαν στη Ζαγορά, όπου και προσγειώθηκαν, παραλαμβάνοντας τέσσερα άτομα (δύο γυναίκες και δύο άνδρες). Ο πιλότος παρέλαβε τις ταυτότητες και τα διαβατήρια όλων των ατόμων, ενώ ήλεγξε και τις βαλίτσες (4-5) χωρίς όμως να εντοπίσει τα όπλα, που προφανώς ήταν κάτω από ρούχα και τις έβαλε στον χώρο αποσκευών.

Ξεκίνησε λοιπόν η πτήση για Θεσσαλονίκη. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, στα πρώτα λεπτά παρίσταναν τους τουρίστες, γελούσαν και έδιναν την εντύπωση ότι πάνε εκδρομή. Ωστόσο, τονίζει, ρωτούσαν επίμονα πότε φτάνουν στην Θεσσαλονίκη.

 Μετά από 15 λεπτά έβγαλαν πιστόλια και είπαν στο πλήρωμα “τώρα βγάζετε τα ακουστικά και κάνετε ότι σας λέμε εμείς”. Εκείνη την ώρα, περιγράφει ο μηχανικός του ελικοπτέρου, άνοιξαν το παράθυρο και πυροβόλησαν στον αέρα για να αποδείξουν ότι τα όπλα ήταν αληθινά.Είπαν στον πιλότο να πάρει στροφή περίπου πάνω από τον Πλαταμώνα αριστερά και να προσγειωθεί σε ένα χωράφι παράλληλα στην κοιλάδα των Τεμπών. Κατέβηκαν, πήραν από την μπαγκαζιέρα τα καλάσνικοφ και το ελικόπτερο απογειώθηκε πάλι με εντολή να κατευθυνθεί προς τα Τρίκαλα.

Το πλήρωμα, τότε είπε “δεν γνωρίζουμε που είναι τα Τρίκαλα”. “Δεν πειράζει γνωρίζουμε εμείς”, απάντησαν και τους καθοδήγησαν για το πώς θα φτάσουν. Όταν πλησίασαν ο Έλληνας συνεργός του Βλαστού ήταν αυτός που έριξε την ανεμόσκαλα και ο Αλβανός ήταν εκείνος που κυρίως πυροβολούσε. Μάλιστα, σύμφωνα με τη ΝΕΤ, ο μηχανικός παρατήρησε ότι είχαν διαφωνίες μεταξύ τους, καθώς ο ένας έλεγε μην πετάς τόσο ψηλά και ο άλλος όχι.

Κάποια στιγμή είπαν στο πλήρωμα: “κοιταξτε μην κάνετε καμιά βλακεία γιατί αυτός που θα πάρουμε από εδώ , αν δεν κάνετε ότι σας λέμε, θα σας βρει και θα σας σκοτώσει”.

Λίγο αργότερα, ως γνωστόν, μετά την ανταλλαγή πυρών ο πιλότος έχασε τον έλεγχο και εξαναγκάστηκε σε προσγείωση στο πάρκινγκ των φυλακών. Τότε, ο μηχανικός άνοιξε την πόρτα και βγήκε έξω, όμως κάποια στιγμή αισθάνθηκε ένα χέρι να τον ξανατραβάει μέσα.

Οι κακοποιοί, όπως λέει, φώναζαν στον πιλότο να ξανασηκώσει το ελικόπτερο, όμως εκείνος έλεγε ότι δεν μπορεί καθώς παρουσίασε βλάβη. Όταν τελικά προσγειώθηκε, μέσα στα επόμενα λεπτά ο μηχανικός ξαναβγήκα έξω, απομακρύνθηκε και η συνέχεια είναι γνωστή…

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ