Η κατάθεση που «καίει» τον ιερέα στα Πατήσια

«Ασκούσε βία σε κάθε του πράξη», ανέφερε στην Αστυνομία η ανήλικη κοπέλα που κατηγορεί τον ιερέα για βιασμό. Tελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις για τον ιερέα που ήδη κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης κατά συρροή.

Των Θ. ΠΑΝΟΥ & Α. ΚΑΝΔΥΛΗ

Ηδη, εκτός από την αρχική υπόθεση της 17χρονης, που έχει καταγγείλει στις Αρχές ότι ο 37χρονος ιερέας τη βίαζε από την ηλικία των 14 ετών, στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων εμφανίστηκε άλλη μια κοπέλα 17 ετών, η οποία κατέθεσε πως ο ίδιος άνθρωπος της προσέφερε 50 ευρώ για να έχουν ερωτική επαφή. Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες καταγγελίες εναντίον του ιερέα που λειτουργούσε σε ναό στα Κάτω Πατήσια.

Οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής έχουν ήδη σχηματίσει το προφίλ του 37χρονου, ο οποίος πλέον χαρακτηρίζεται ως άτομο ιδιαίτερα χειριστικό, αλλά και βίαιο. Οι λεπτομέρειες από την κατάθεση της ανήλικης, που τον κατηγορεί για τον κατά συρροή βιασμό της, πραγματικά σοκάρουν. «Δεν με άφηνε να έχω διαφορετική άποψη γι’ αυτό που συνέβαινε», έχει καταθέσει στις Αρχές η 17χρονη σήμερα κοπέλα, η οποία τόνισε πως κάθε συνεύρεσή τους ήταν εξαναγκαστική, με τη χρήση βίας.

ιερέας

«Μου έπιανε τα χέρια και τα πόδια για να μην μπορώ να κουνηθώ. Επεφτε πάνω μου με το βάρος του σώματός του. Σε κάθε του πράξη ασκούσε βία”, φέρεται να έχει καταθέσει η ανήλικη, σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews. Οι πράξεις εναντίον της ανήλικης έλαβαν χώρα μέσα σε ενάμιση χρόνο, κατά τα έτη 2019 και 2020. Εχοντας εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των γονιών της, που έστελναν το παιδί τους για κατήχηση στον ιερέα, ο37χρονος εξομολογούσε συχνά την ανήλικη. Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε να την αποπλανεί και να ασελγεί σε βάρος της. Ολο αυτό το διάστημα, το κορίτσι φέρεται να πέρασε μια πραγματική κόλαση στα χέρια του, καθώς το βίαζε επανειλημμένα τόσο στο αυτοκίνητό του όσο και στο γραφείο του στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στα Πατήσια.

Το κατηγορητήριο για τον ιερέα

Την ίδια στιγμή, το κατηγορητήριο εναντίον του ιερέα αναμένεται να βαρύνει περαιτέρω και από την καταγγελία μίας ακόμα 17χρονης κοπέλας την οποία ο συγκεκριμένος ιερέας ήθελε να την πληρώσει για να συνευρεθούν ερωτικά και παράλληλα να του στέλνει και γυμνές φωτογραφίες. Ωστόσο, οι αστυνομικοί ερευνούν και άλλες περιπτώσεις γυναικών που φαίνεται πως είχαν συχνές ερωτικές επαφές με τον ιερέα.

Μία από αυτές αφορά 19χρονη κοπέλα, η οποία πρόσεχε τα τρία μικρά παιδιά του ιερέα. Και η ίδια γνώρισε τον ιερέα από το κατηχητικό στο οποίο την έστελναν οι γονείς της. Ενώπιον των Αρχών, η 19χρονη κατέθεσε ότι οι επαφές της με τον ιερέα ήταν συναινετικές και, μάλιστα, η ίδια δήλωσε ερωτευμένη μαζί του. Οι έμπειροι αστυνομικοί, όταν ερεύνησαν το κινητό της 19χρονης, δεν πίστευαν στα μάτια τους από αυτά που ανακάλυψαν, καθώς υπήρχε πλήθος φωτογραφιών σε άσεμνες πόζες με τον συγκεκριμένο ιερέα, αλλά και βίντεο με τις ερωτικές τους περιπτύξεις. Ακόμη, σύμφωνα με την έρευνα, ο 37χρονος φέρεται να είχε προσεγγίσει ακόμα και τη μητέρα της 19χρονης.

Η γυναίκα είχε απευθυνθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν στον ιερέα, καθώς αντιμετώπιζε ένα προσωπικό πρόβλημα και αναζητούσε την υποστήριξή του. Τότε φαίνεται πως ο 37χρονος είδε μια ευκαιρία να διευρύνει τις «δραστηριότητές» του και άρχισε να λέει στην έκπληκτη γυναίκα πως για να γίνει πνευματικός της πρέπει «να διεισδύσει σε σένα ο Χριστός μέσω εμού». Το αποτέλεσμα ήταν η έντρομη πια γυναίκα να καταλάβει πως κάτι δεν πάει καλά και να απομακρυνθεί, χωρίς όμως να καταφέρει να απομακρύνει και την κόρη της από τον διαφθορέα με τα ράσα.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ