Η κακοκαιρία “σφυροκοπά” και την Αχαΐα – Πλημμύρισαν δρόμοι, αποκλείστηκαν σπίτια

Μεγάλες ζημιές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στη Δυτική Αχαΐα, με περιοχές και δρόμους να έχουν πλημμυρίσει και σπίτια να έχουν αποκλειστεί.

Η Ακτή Δυμαίων έχει μετατραπεί σε “λίμνη”, ενώ προβλήματα έχουν προκληθεί και στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου με την Τροχαία να βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να διακόψει την κυκλοφορία, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Στην επαρχιακή οδό Άρλας – Ζησιμέικων, η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε, καθώς υπερχείλισε παρακείμενος χείμαρρος, ενώ προβλήματα εντοπίζονται και στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών, σύμφωνα με το tempo24.news.

κακοκαιρία Αχαία

Στην περιοχή του Ρίου, ο κόμβος μπροστά από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών έχει πλημμυρίσει. Επίσης, διακόπηκε η κυκλοφορία στον δρόμο προς Άνω Καστρίτσι έπειτα από κατολίσθηση και στο σημείο επιχειρούν μηχανήματα για την απομάκρυνση των χωμάτων.

κακοκαιρία Αχαία

Εικόνες καταστροφής

Απέραντη λίμνη θυμίζει το χωριό στα Σουδενέικα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και τους κατοίκους να είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους. Δύο σπίτια στο ύψος της Εκκλησίας έχουν αποκοπεί από τα νερά, εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης. Στο σημείο βρίσκονται ήδη ο αντιδήμαρχος Κώστας Ταπεινός και δυνάμεις της πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

κακοκαιρία Αχαία

Ίδια εικόνα και στη Φώσταινα Δυτικής Αχαΐας με τους χειμάρρους να κατεβάζουν τόνους νερού και λάσπης, ενώ κατά τόπους έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και στον δρόμο από το αεροδρόμιο Αράξου προς Λάππα, λόγω της συσσώρευσης υδάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ