Η γενικόλογη απάντηση Ροζολή πλήρως «διαφωτιστική»…

Ευχαριστούμε τον κύριο Ροζολή για την ταχεία αντίδραση στο έγκυρο δημοσίευμα μας. Δεν δίνει όμως ούτε μια συγκεκριμένη και επί της ουσίας απάντηση. Να θυμίσουμε στον κύριο Ροζολή τα εξής:

1. Αναδημοσιεύσαμε ένα ξένο δημοσίευμα που προφανώς εκθειάζει την ανάληψη έργου της Group Navale, αποφεύγει όμως επιμελώς να αναφέρει ποσά… Τονίζει βέβαια ξεκάθαρα ότι εσείς προωθείτε κυρίως τα συμφέροντα της εταιρείας, ως ΑΚΜΩΝ, αλλά και με το «καπέλο» του πρόεδρου και εκπρόσωπου του ΣΕΚΠΥ.

2. Ποτέ δεν καταφερθήκαμε εναντίον του ΣΕΚΠΥ. Μεταφέραμε απλώς την ανοιχτή δυσαρέσκεια των μελών σας και κυρίως αυτών που «εκπροσωπούν» το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου του κλάδου σας. Και βέβαια έχουμε την απορία αν οι άλλες εταιρείες που αναφέρθηκαν, όπως πχ η Mevaco έχουν πάρει την ίδια τουλάχιστον αναλογία του τζίρου τους με την δική σας εταιρεία… (Όταν μάλιστα η συγκεκριμένη εταιρεία, η Mevaco παίρνει έργο που έχει σχέση με τις φρεγάτες και την εν γένει δραστηριότητα της, σε αντίθεση με την δική σας που προφανώς δεν έχει και μεγάλη σχέση με κονσόλες.) Όλα αυτά πιστεύουμε ότι σύντομα θα φανούν και θα αποδειχθεί και με αριθμούς ότι δόθηκαν «ψίχουλα» σε ελληνικές εταιρείες.

Ας θέσουμε όμως και εμείς κάποια ερωτήματα:

1. Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι η γαλλική εταιρεία ζήτησε προσφορές από τρεις εταιρείες, αλλά στο τέλος είπε στις άλλες δύο να μην κάνουν προσφορά διότι το έργο είχε ήδη ανατεθεί σε εσάς; Γιατί κύριε Ροζολή τέτοια σπουδή να σας δώσουν ένα έργο, που από ό,τι φαίνεται θα τους στοίχιζε λιγότερο με τις άλλες δύο εταιρείες; Αυτό δεν «δένει» με το ξένο δημοσίευμα και την αναφορά στο πώς εσείς εννοείτε την εκπροσώπηση του ΣΕΚΠΥ;

2. Αναφερθήκατε σε άλλη σας συνέντευξη στον ΣΕΚΠΥ και στις 190 εταιρείες μέλη του, με συνολικό τζίρο 250 εκατ. ευρώ. Είστε σίγουρος γι’ αυτή την αναφορά σας; Μέλη του συλλόγου σας θεωρούνται άραγε και εταιρείες «φαντάσματα» ή εταιρείες που δεν έχουν αμυντικές δραστηριότητες και που δεν πληρώνουν καν τις συνδρομές τους εδώ και χρόνια; Απόδειξη ότι είναι ζήτημα αν 35 μέλη συνολικά συμμετείχαν στις τελευταίες εκλογές του σωματείου σας.

Όλα αυτά βέβαια -για τα οποία αναμένουμε τις απαντήσεις σας- θα αποτελέσουν ύλη για τα επόμενά μας ρεπορτάζ.
Εν τω μεταξύ καλό θα ήταν να ανακοινωθούν οι συγκεκριμένες ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ για να δούμε αν πράγματι μοιράσθηκαν «ψίχουλα» σε σχέση με προμήθειες δισεκατομμυρίων…

Η επιστολή του Τάσου Ροζολή

«Αγαπητοί κύριοι,

Τις τελευταίες ημέρες είμαστε κοινωνοί αναδημοσίευσης από τα Μέσα σας ενός ανακριβούς κειμένου άρθρου τιτλοφορούμενο :«Τα «ψίχουλα» των Γάλλων στις φρεγάτες, ο Τάσος Ροζολής και ο Σωκράτης Κόκκαλης», το οποίο περιγράφει τη δήθεν ανάθεση έργου για τις φρεγάτες σε ελληνικές εταιρείες γενικά, στρεφόμενο ειδικά κατά της εταιρείας μας με εντελώς ψευδείς αναφορές σε έργο μεγάλης αξίας.

Επειδή θεωρώ τη δημοσιογραφική ηλεκτρονική ιστοσελίδα σας από τα πλέον σοβαρά ειδησεογραφικά ηλεκτρονικά έντυπα, σας δηλώνω ότι όλα όσα αναγράφονται στο εν λόγω κείμενο είναι αναληθή και συκοφαντικά σε βάρος εμού, της εταιρείας μου ΑΚΜΩΝ ΑΕ και του ΣΕΚΠΥ, του οποίου έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος του Δ.Σ.

Χωρίς να εισέλθουμε σε λεπτομέρειες περί της προσπάθειας που έχουμε καταβάλλει όλοι μας και εγώ προσωπικά για την ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, θα θέλαμε να ζητήσουμε την άμεση απόσυρση των άρθρων από τα Μέσα σας (ιστοσελίδες), διότι αναπαράγουν ψευδείς, ανακριβείς και εν πολλοίς συκοφαντικές ειδήσεις.

Σε κάθε περίπτωση είμαι πάντα στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε τα προβλήματα και τις προτάσεις του ΣΕΚΠΥ για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Εκτιμούμε ότι θα έχουμε την άμεση ανταπόκρισή σας, με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Με τις καλύτερες ευχές για τα Χριστούγεννα και την νέα Χρονιά

Τάσος Ροζολής, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ