Η φθινοπωρινή δίαιτα

Η φθινοπωρινή δίαιτα

Υπάρχει μέθοδος αδυνατίσματος που σέβεται τον οργανισμό και την εσωτερική του ισορροπία και μας βοηθά να αδυνατίσουμε χωρίς να πολυσκεφτόμαστε και κυρίως τρώγοντας τα πάντα, ακόμα και μακαρόνια ή τυρί; Κι όμως υπάρχει!

Πρόκειται για ένα πραγματικό πρόγραμμα αδυνατίσματος σε 4 φάσεις, που ακολουθεί 3 βασικούς κανόνες: δεν προτείνει μόνο πρωτεΐνες, που σε υπερβολικές ποσότητες μπορεί να επιβαρύνουν τα νεφρά μας, δεν ευνοεί τη στέρηση και μας μαθαίνει να επιλέγουμε το τι θα φάμε με γνώμονα την υπευθυνότητα και όχι τις τύψεις.

Η λογική αυτού του προγράμματος είναι ότι δεν κρατάει λίγες ημέρες ή εβδομάδες, αλλά αντίθετα μας εκπαιδεύει ώστε να τρώμε σωστά για πάντα και να μπορούμε έτσι να ευχαριστιόμαστε κάθε στιγμή της ζωής μας, ακόμα και όταν μας έχουν προσκαλέσει, για παράδειγμα, σε ένα καλό εστιατόριο. Με αυτό το πρόγραμμα δεν χρειάζεται να μπούμε στη λογική τού να μετράμε θερμίδες, αλλά ούτε και να κατακλυζόμαστε από ενοχές για οτιδήποτε τρώμε.

Για παράδειγμα, αν μας αρέσει να πηγαίνουμε πού και πού σε ένα καλό εστιατόριο ή να απολαμβάνουμε το φαγητό μας σε μια ταβέρνα με παρέα, δεν υπάρχει λόγος να το στερηθούμε, αρκεί, για παράδειγμα, να πάμε στον προορισμό μας ή να γυρίσουμε από αυτόν με τα πόδια. Ή, αν είμαστε λάτρεις του τυριού, μπορούμε να απολαύσουμε ένα κομμάτι λιπαρό τυρί, π.χ. καμαμπέρ, γραβιέρα, παρμεζάνα ή φέτα, στο τέλος του γεύματός μας -όπως πολύ σωστά κάνουν οι Γάλλοι-, ώστε να είμαστε ήδη χορτάτοι και έτσι να μην καταναλώσουμε περισσότερη ποσότητα από όση θα μας ευχαριστήσει.

Άλλωστε, τι κερδίζουμε όταν ακολουθούμε μια πολύ αυστηρή δίαιτα; Πιεζόμαστε και μετά υποκύπτουμε, με αποτέλεσμα να παίρνουμε πολύ περισσότερα κιλά από όσα είχαμε μέχρι εκείνη τη στιγμή χάσει. Αντίθετα, ένα καλό πρόγραμμα διατροφής-δίαιτας πρέπει να λαμβάνει υπόψη του τις καθημερινές συνήθειες και ανάγκες του καθενός μας. Αυτό κάνει το πρόγραμμα αδυνατίσματος που σας παρουσιάζουμε, το οποίο χωρίζεται σε 4 φάσεις, απαραίτητες για να οδηγηθούμε στην επιτυχία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ