Η επιστολή του Βρετανού οδήγησε στον Πάλλη

Η επιστολή του Βρετανού οδήγησε στον Πάλλη

 

Σε λεπτομερή περιγραφή του οπλισμού που φέρεται να είχε στις εγκαταστάσεις του ο καταζητούμενος εφοπλιστής Αναστάσιος Πάλλης είχε προχωρήσει με επιστολή του προς τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ο Βρετανός πρώην συνεργάτης του, Edward Pringle Stacey.

Χθες, 2η μέρα της έρευνας στην έπαυλη του Πάλλη, στη Βούλα, αστυνομικοί της υπηρεσίας εντόπισαν όπλα και πολεμικά εξαρτήματα, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο βρήκαν σημαίες, στολές και φωτογραφίες του Χίτλερ.

Στην επιστολή του, με ημερομηνία 6 Ιουνίου 2013, ο Stacey αποκάλυπτε ότι τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο του 2011 είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Πάλλη στο Κορωπί, όπου «μέσα σε δύο κοντέινερ πλοίων, χρώματος μπλε, υπήρχαν εκατοντάδες έως χιλιάδες σύγχρονα τυφέκια, πιστόλια και περίστροφα που δεν έμοιαζαν να προορίζονται για μουσειακή έκθεση, ενώ δεν είχαν καμία ιστορική αξία, καθότι ήταν όλα σύγχρονα όπλα».

Στην ίδια επιστολή, ο τέως αξιωματικός του Βρετανικού Στρατού καταθέτει ότι «ο Αναστάσιος Πάλλης κατέχει πληθώρα σύγχρονων ενεργών όπλων-πιστολιών, περιστρόφων και τυφεκίων, τα οποία δεν έχουν απενεργοποιηθεί, ως επιβάλλει ο νόμος και περιέπεσαν στην αντίληψή μου, διότι τα περιεργάστηκα στις εγκαταστάσεις-μουσεία του».

Σχετικά με το σπίτι του Πάλλη στη Βούλα, ο Βρετανός ανέφερε: «Ο Αναστάσιος Πάλλης διαθέτει χώρους στο μουσείο του σπιτιού του με οπλισμό που δεν δείχνει σε κανέναν και βεβαιότατα είναι παράνομος, αποτελούμενος από σύγχρονα ενεργά όπλα».

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ