Η Ελληνίδα αθλήτρια που πάσχει από το σύνδρομο Stiff Person δίνει μήνυμα θάρρους και ελπίδας – ΒΙΝΤΕΟ

Αντιμέτωπη με την σπάνια ασθένεια του συνδρόμου Stiff Person  που προσβάλει 1 άτομο στο 1 εκατομμύριο ανθρώπους βρίσκεται μια Ελληνίδα αθλήτρια.

Τι είναι το Stiff Person Syndrome με το οποίο διαγνώστηκε η Σελίν Ντιόν

Το σύνδρομο αυτό έγινε γνωστό μετά την ανακοίνωση της Σελίν Ντιόν ότι εγκαταλείπει την ενεργό δράση εξαιτίας του. Πρόκειται για μια ασθένεια που προκαλεί δυσκαμψία στο μυικό σύστημα. Η Ελληνίδα αθλήτρια Αλεξάνδρα Σταματοπουλου όμως στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας, παρά τις δυσκολίες που προκαλεί στην καθημερινότητά της το σύνδρομο Stiff Person.

Η αθλήτρια κολύμβησης με τη σπάνια νευρολογική ασθένεια μίλησε στην ΕΡΤ για την επώδυνη καθημερινότητα των ασθενών δίνοντας παράλληλα μήνυμα θάρρους και ελπίδας. H 37χρονη αθλήτρια με τις δεκάδες διακρίσεις μίλησε για το σύνδρομο του δύσκαμπτου ανθρώπου, μια νευρολογική ασθένεια που χτυπά έναν άνθρωπο ανά εκατομμύριο ανθρώπους.

Σοκ για την Σελίν Ντιόν: Διαγνώστηκε με ανίατη ασθένεια – Ακυρώνεται η περιοδεία της στην Ευρώπη

«Ξαφνικά άρχισα να μην έχω δύναμη. Είχα μουδιάσματα και καψίματα στα χέρια. Και οι μύες μου έσφιγγαν, οπότε δεν με άφηναν να κάνω κινήσεις που χρειάζονται στις ενόργανη γυμναστική» εξομολογήθηκε η Αλεξάνδρα Σταματοπουλου, η οποία από το 2010 χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο. «Εάν κάνω πέντε βήματα μετά τρέμουν τα πόδια μου, σφίγγουν και πρέπει οπωσδήποτε να κάτσω» αποκάλυψε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ