ΗΠΑ: Τρία πούλμαν αποβίβασαν μετανάστες μπροστά στο σπίτι της Καμάλα Χάρις την παραμονή των Χριστουγέννων

Μετανάστες που επέβαιναν σε τρία λεωφορεία «πετάχτηκαν» στο δρόμο, μπροστά από την κατοικία της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, την παραμονή των Χριστουγέννων.

ΗΠΑ: Χριστούγεννα σε συνθήκες πολικού ψύχους και χωρίς ηλεκτρικό για εκατομμύρια Αμερικανούς – Τουλάχιστον 17 νεκροί

Τα πούλμαν, που πιστεύεται ότι προέρχονται από το Τέξας, άφησαν τους αιτούντες άσυλο, σε θερμοκρασία -7 βαθμών, αργά το Σάββατο, μπροστά από το Ναυτικό Παρατηρητήριο όπου ζει η αντιπρόεδρος.

Τα καταστήματα της περιοχής ανέφεραν ότι οι μετανάστες εθεάθησαν, σε αυτές τις χαμηλές θερμοκρασίες, να φορούν μόνο κοντομάνικα μπλουζάκια ή ελαφριά φούτερ.

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Ένας 19χρονος έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς μέσα σε εμπορικό κέντρο – ΒΙΝΤΕΟ

Αργότερα, τους δόθηκαν κουβέρτες και τους έβαλαν σε ένα άλλο λεωφορείο με προορισμό μια τοπική εκκλησία.

Το βίντεο που κοινοποιήθηκε από τον ρεπόρτερ του 7 News DC, Christian Flores, έδειξε το τρίτο πούλμαν με μετανάστες. Ένα άτομο που βοηθούσε τους μετανάστες είπε στον Flores ότι το πούλμαν ήταν από το Τέξας.

Μετανάστες: Πλοία δυο γερμανικών ΜΚΟ διασώζουν 90 ανθρώπους στην κεντρική Μεσόγειο
μετανάστες στο δρόμο
Πηγή: New York Post

Δεν είναι σαφές ποια είναι η χώρα προέλευσης των μεταναστών.

Ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, είχε στείλει στο παρελθόν μετανάστες στο σπίτι της Καμάλα Χάρις με πούλμαν.

Κάμαλα Χάρις επίσημη
Πηγή: New York Post
μετανάστες στο δρόμο
Πηγή: New York Post

Νωρίτερα αυτό το μήνα, δεκάδες νεοφερμένοι, που δήλωσαν ότι ήρθαν από τη Νικαράγουα, μαγνητοσκοπήθηκαν να κατεβαίνουν από ένα πούλμαν έξω από την κατοικία της Χάρις, κάποιοι τυλιγμένοι με κουβέρτες για να ανταπεξέλθουν στον κρύο καιρό.

Το γραφείο του κυβερνήτη του Τέξας, Γρεγκ Άμποτ, είπε ότι έχει στείλει περισσότερους από 8.400 μετανάστες στην Ουάσινγκτον μόνο από τον Απρίλιο, ανέφερε το NBC News νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

 

Περισσότεροι από 5.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά έχουν σταλεί επιπλέον στη Νέα Υόρκη και το Σικάγο, στα πλαίσια διαμαρτυριών για την αποτυχία της κυβέρνησης Μπάιντεν να αντιμετωπίσει τη συνοριακή κρίση και να περιορίσει την εισροή μεταναστών στη χώρα. Πρόκειται για εργαλειοποίηση των μεταναστών για πολιτικούς σκοπούς.

Μόνο μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, τουλάχιστον τρία πούλμαν από το Τέξας, έφεραν συνολικά περισσότερους από 125 μετανάστες στο κατώφλι της Χάρις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ