Η άλλη Ελλάδα: Μαθητές του Αγρινίου στην πρώτη θέση του Παγκοσμίου Κυπέλου Ρομποτικής

Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα στο 28ο Παγκόσμιο Κύπελο Ρομποτικής Federation of International Robosports Association FIRA World Cup 2023 που διεξήχθη στο Wolfenbüttel της Γερμανίας από 17 ως 21 Ιουλίου 2023. Η αποστολή του Πρότυπου Κέντρου Έρευνας, Ρομποτικής και Τεχνολογίας Makerlab κατέκτησε την 1η θέση παγκοσμίως στο αγώνισμα Mission Impossible στην ηλικιακή κατηγορία Κ19, ύστερα από 3 μέρες απαιτητικών δοκιμασιών.

Το αγώνισμα Mission Impossible αποτελείται από 3 δοκιμασίες οι οποίες είναι εντελώς άγνωστες πριν την έναρξή τους! Η πρώτη εξ αυτών εστιάζει στο υλικό μέρος του ρομπότ (κατασκευαστική πρόκληση – hardware), η δεύτερη στο λογικό (προγραμματιστική πρόκληση – software), ενώ η τρίτη δοκιμασία εστιάζει στη συνεργασία ρομπότ και ομάδων παιδιών από διαφορετικές χώρες (united).

Στις 3 ομάδες της αποστολής του Makerlab συμμετείχαν μαθητές που είχαν διακριθεί στο τουρνουά UML (Unknown Mission League) Δυτικής Ελλάδας του οργανισμού HERO Hellenic Educational Robotics Organization τον περασμένο Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα:
Makerlab-1:
Αλεξόπουλος Παναγιώτης (3o Γενικό Λύκειο Αγρινίου)
Καμμένος Δημήτριος-Μάριος (6ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου)
Παπαζαχαρίας Μενέλαος-Παναγιώτης (Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων – 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου)
Σκόνδρας Δημήτριος (1ο ΓΕΛ Αγρινίου)

Makerlab-2:
Γαλαζούλας Ευθύμιος (Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Αγρινίου)
Σαράκης Κωνσταντίνος (6ο ΓΕΛ Αγρινίου)
Χαλβαντζής Ελευθέριος (Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου)

Makerlab-3:
Αλεξόπουλος Ιωάννης (3ο Γυμνάσιο Αγρινίου)
Καμμένος Νικήτας (7ο Γυμνάσιο Αγρινίου)
Σιδέρης Σπυρίδων (3ο ΓΕΛ Αγρινίου)
Τάγκας Γεράσιμος (1ο ΓΕΛ Αγρινίου)

 

Συγκεκριμένα η ομάδα Makerlab-1, έχοντας κατακτήσει με άνεση την επί μέρους πρωτιά στη δοκιμασία software, απέσπασε το 1ο βραβείο παγκοσμίως στο αγώνισμα, ανάμεσα σε πάνω από 50 ομάδες από όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κοντά σε παγκόσμια διάκριση βρέθηκαν και οι ομάδες Makerlab-2 και Makerlab-3, με την πρώτη να κατακτά την 3η θέση στη δοκιμασία united!

Την αποστολή συνόδευσαν και συντόνισαν οι προπονητές Αγγελίδης Ιωάννης (φοιτητής Η.Μ.Μ.Υ. Ε.Μ.Π.) και Θεοχάρης Παναγιώτης (ιδρυτής Makerlab).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ