Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Το βεβαρημένο παρελθόν του δράστη – Τον τελευταίο χρόνο είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρικές κλινικές

Στην ψυχιατρική κλινική στο Δαφνί μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται φρουρούμενος ο 39χρονος που σκότωσε την 28χρονη, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας (1/4).

Ο 39χρονος ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή, προθεσμία για την Πέμπτη, προκειμένου να απολογηθεί. Σε βάρος του δράστη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δίκη του χρήση.

Είχε συλληφθεί για ναρκωτικά ο 39χρονος

Ο 39χρονος δράστης είναι και παλιός γνώριμος στις Αρχές. Εκτός από την μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του η 28χρονη το 2020 για βιασμό και ξυλοδαρμό την οποία τελικά απέσυρε, οι αστυνομικές αρχές τον έχουν συναντήσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν.

Η πρώτη από αυτές ήταν το 2019 όταν είχε κατηγορηθεί για σωματικές βλάβες κι αντίσταση κατά της Αρχής, ενώ η δεύτερη  το 2020 – όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς με μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με το MEGA, είχε τρεις εκούσιους εγκλεισμούς σε ψυχιατρείο. Δύο φορές οδηγήθηκε στο ψυχιατρικό ίδρυμα λόγω στερητικού συνδρόμου, ενώ μία τρίτη φορά ζήτησε ο ίδιος να νοσηλευτεί.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε ο συνήγορος του 39χρονου γυναικοκτόνου. Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας, ανέφερε πως ο δράστης έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικά ιδρύματα, συγκεκριμένα στο Ψ.Ν.Α. και το Αττικόν.

«Ναρκωτικά έκανε πριν πολλά χρόνια και με την κοπέλα αυτή ζούσαν μαζί μέχρι και τις 9 Μαρτίου, αυτή είναι η ενημέρωση που έχω από την οικογένειά του. Ζήτησα από την οικογένεια να βρουν τους φακέλους του ανθρώπου αυτού από τα ψυχιατρικά ιδρύματα, να δούμε εάν πράγματι υπήρχε κάποιο πρόβλημα ή όχι», είπε ο δικηγόρος του δράστη.

Η γιαγιά του θύματος είπε στο Live News πως η εγγονή της έκανε περιστασιακές δουλειές για να καλύπτουν τα πάγια έξοδα τους μιας και ο 39χρονος ήταν άνεργος εδώ και ένα χρόνο.

Άγνωστο παραμένει γιατί ο 39χρονος δεν δούλευε και τον συντηρούσε η 28χρονη. Σύμφωνα με το ΜΕGA, στο παρελθόν είχε εργαστεί ως πωλητής σε μεγάλη αλυσίδα, παλαιότερα ήταν μελισσοκόμος, ενώ είχε δουλέψει 4 μήνες σε ταβέρνα και 16 μέρες ως σύμβουλος πωλήσεων σε επιδείξεις εμπορευμάτων.

«Ο Θανάσης πότε πόναγε το πόδι του. Ήταν και αυτός άρρωστος και καθόταν στο σπίτι. Γύρω στον χρόνο, μόνο η Κυριακή δούλευε», είπε η γιαγιά της 28χρονης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ