Γυναικοκτονία στην Καβάλα: Το βίαιο παρελθόν του δράστη και ο ξυλοδαρμός πρώην συντρόφου – Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας

Οργή και οδύνη προκαλεί η γυναικοκτονία στην Καβάλα, όπου η 43χρονη Άιντα βρήκε τον θάνατο από τα χέρια του συζύγου της, μέσα στο φαρμακείο της.

Το βίαιο παρελθόν του 55χρονου, ο οποίος στραγγάλισε τη σύζυγό του και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αποκαλύπτεται μέσα από στοιχεία παλαιότερης δικογραφίας που αφορά ξυλοδαρμό πρώην κοπέλας του, σύμφωνα με ρεπορτάζ  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Το οικογενειακό περιβάλλον της άτυχης φαρμακοποιού υποστηρίζει πως η γυναίκα ανεχόταν επί χρόνια την κακοποιητική συμπεριφορά του συζύγου της, τόσο προς την ίδια, όσο και προς τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Το απόγευμα της Δευτέρας έλαβε εξιτήριο ο δράστης και μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, όπου θα παραμείνει μέχρι την Τρίτη το πρωί, οπότε αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί.

 

Το βίαιο παρελθόν του δράστη

Ο 55χρονος συζυγοκτόνος της φαρμακοποιού και μητέρας δυο ανήλικων παιδιών, στις Πηγές του Δήμου Νέστου, στην Καβάλα, είχε συλληφθεί το 2002 ύστερα από καταγγελία πρώην φίλης του, η οποία είχε ζητήσει την ποινική του δίωξη επειδή την είχε δείρει.  Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος την είχε ακολουθήσει με την μοτοσικλέτα του από το σπίτι της στην Αθήνα.

Όταν η κοπέλα σταμάτησε σε ένα φανάρι κατά τη διαδρομή της, εκείνος προσπάθησε βίαια να την βγάλει έξω από το αυτοκίνητο. «Λίγο αργότερα, όταν πάρκαρε για να επισκεφθεί μια φίλη της, την πλησίασε και την χτύπησε στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να σπάσουν τα γυαλιά της. Όταν αυτή φώναξε βοήθεια, ο κατηγορούμενος αναγκάστηκε να απομακρυνθεί βρίζοντάς την», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία, που είχε σχηματιστεί τότε εις βάρος του.

Μάλιστα ο κατηγορούμενος όταν βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα, αντιμέτωπος με την κατηγορία του ξυλοδαρμού, προσπάθησε να δραπετεύσει, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι υπήρχε αρκετός κόσμος, αλλά συνελήφθη από τον φρουρό.

Δικηγόρος της οικογένειας: Προσχηματική απόπειρα αυτοκτονίας – Προσχεδιασμένο το έγκλημα

Ο Μάνος Βοντιράκης, δικηγόρος της οικογένειας της Άιντας, απορρίπτει τους ισχυρισμούς του δράστη για απόπειρα αυτοκτονίας και επιμένει πως πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφέρθηκε στο βίαιο παρελθόν που φέρεται να είχε ο καθ’  ομολογίαν συζυγοκτόνος, καθώς πρώην σύντροφός του τον είχε καταγγείλει για κακοποιητική συμπεριφορά. Όπως σημείωσε: “Δυστυχώς περιήλθε στη γνώση μας, η δικαστική απόφαση μονομελούς πρωτοδικείου, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων για προσβολή προσωπικότητας από προηγούμενη σύντροφό του, τώρα, μετά τη δολοφονία. Δεν το γνώριζε ούτε η ίδια η Άιντα ότι υπήρχε σύντροφος που τον είχε καταγγείλει για κακοποιητική συμπεριφορά”.

Τόνισε επίσης πως δεν υπήρχε όντως καταγεγραμμένο περιστατικό καταγγελίας της Άιντας σε αστυνομικό τμήμα για κακοποιητική συμπεριφορά.  “Πρόκειται για λεκτική βία και αφόρητη πίεση, όταν το τελευταίο 4μηνο του είχε καταστήσει πλέον σαφές ότι είναι ειλημμένη η απόφασή της για την έκδοση διαζυγίου. Εκεί άρχισε μία έντονη πίεση που έφθανε στο σημείο της σκαιότατης εξύβρισης, και αυτό το καταθέτει η υπάλληλός της, που είναι βασική μάρτυρας… Δεν θα κάνουμε τηλε-δίκη. Μπορώ να σχολιάσω συγκεκριμένα, πραγματικά περιστατικά” επεσήμανε ο κ. Βονικάκης.

Ο δικηγόρος της οικογένειας είπε ακόμη πως ήταν προσχηματική η απόπειρα αυτοκτονίας του συζυγοκτόνου, καθώς, όπως ανέφερε, “η υποτιθέμενη απόπειρα αυτοκτονίας έγινε όταν ήδη ο θείος και ο πατέρας της κοπέλας, με γροθιές, στις 23.55, άρχισαν να χτυπούν την πόρτα, όταν κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά μέσα στο φαρμακείο και πήγαν να σπάσουν την πόρτα. Τότε ο κύριος αυτός φαίνεται ότι αυτοτραυματίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να γλυτώσει το λιντσάρισμα, που προφανώς αυτό θα ακολουθούσε αν έμπαιναν μέσα οι άνθρωποι, και ενημερώνει την Αστυνομία.
Γιατί ενημέρωσε εκείνη την ώρα την Αστυνομία; Γιατί το αστυνομικό τμήμα δέχθηκε την κλήση στις 00.05, γιατί δεν κάλεσε την Αστυνομία από τις 5 η ώρα που δολοφόνησε τη σύζυγό του; Γιατί αν ήθελε πραγματικά να αυτοκτονήσει, δεν έκοψε την καρωτίδα του;” αναρωτήθηκε ο κ. Βονικάκης και πρόσθεσε: “Αν έκοψε τις φλέβες του με σκοπό να αυτοκτονήσει, γιατί το έκανε στις δώδεκα παρά πέντε;”

Ακόμη, ο συνήγορος τόνισε πως το έγκλημα ήταν προμελετημένο, και το δείχνουν διάφορα στοιχεία όπως, μεταξύ άλλων ότι, “μπαίνουν με νηφαλιότητα μέσα κρατώντας τους καφέδες μισή ώρα πριν, κατεβάζουν τα ρολά, δεν υπάρχει στις κάμερες κάτι που να δείχνει ότι υπάρχει διένεξη, παρά μία αιφνίδια κίνηση που τη σέρνει και την οδηγεί στο καμαράκι. Ο τρόπος που τη σκότωσε, τη στραγγάλισε. Τέσσερα λεπτά χρειάζονται για να σκοτώσουμε έναν άνθρωπο στραγγαλίζοντάς τον, λένε οι ιατροδικαστές” .

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ