Γυναικοκτονία στη Λακωνία: “Τα παιδιά είχαν πάει για ύπνο” περιγράφει ο αδελφός της 36χρονης

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της νέας γυναικοκτονίας στον Βλαχιώτη της Λακωνίας. Ένας 40χρονος έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια την 36χρονη σύζυγό του και μητέρα των δύο παιδιών τους, μέσα στο σπίτι τους, το βράδυ της Κυριακής. Είχε προηγηθεί έντονη λογομαχία μεταξύ τους, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος στους αστυνομικούς.

Ο αδελφός της 36χρονης Ελόνα μίλησε στην ιστοσελίδα spartanews.gr και υποστήριξε ότι το ζευγάρι “δεν είχε προβλήματα”. Όπως ανέφερε, ο ίδιος “πήγαινε στη δουλειά μαζί με την αδελφή του και τον γαμπρό του, Φεστίμ”. Περιγράφει ότι λίγο πριν από τη δολοφονία, ήταν μαζί με την αδελφή του και έπιναν καφέ. Αργότερα χωρίστηκαν και ήταν περίπου μεσάνυχτα όταν οι Αρχές τον ειδοποίησαν για τα όσα είχαν συμβεί. “Τα παιδιά ήταν στο δωμάτιο και είχαν πάει για ύπνο”, είπε ο αδελφός της 36χρονης και διευκρίνισε ότι δεν κατάλαβαν τίποτα για τη φρικτή δολοφονία της μητέρας τους.

Το ζευγάρι ήταν 10 χρόνια μαζί, ενώ στον Βλαχιώτη έμεναν συνολικά τρία χρόνια. Ο αδελφός της 36χρονης, που ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί, δήλωσε ότι ο ίδιος “τον έφερε από την Αλβανία και του είπε να έρθει στην Ελλάδα να δουλέψει”. “Και το παιδί δεν μιλούσε πολύ, δεν ήταν άγριος. Ήταν σωστός άνδρας, δεν ξέρω τι έγινε”, υποστήριξε ο αδελφός της γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της.

Τα δύο παιδιά της οικογένειας φιλοξενούνται πλέον στο δικό του σπίτι, όπως εξηγεί με δάκρυα στα μάτια.

Το χρονικό του φονικού στη Λακωνία

Ο 40χρονος Φεστίμ, αλβανικής καταγωγής, έπνιξε την 36χρονη σύζυγό του, την ώρα που στο διπλανό δωμάτιο κοιμόντουσαν τα δύο ανήλικα παιδιά τους, το βράδυ της Κυριακής.

Όπως είπε ο δράστης, τη σκότωσε έπειτα από έντονη λογομαχία που είχαν στο σπίτι τους. Στη συνέχεια πήρε μόνος του τηλέφωνο την Αστυνομία και ενημέρωσε ότι έπνιξε την σύζυγό του.

Μερικές ώρες πριν από το φρικτό έγκλημα, ο ίδιος δημοσίευσε στα social media φωτογραφίες όπου πόζαραν αγκαλιά με την άτυχη Ελόνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε γίνει κάποια καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία από τη στιγμή που το ζευγάρι μετακόμισε στην περιοχή Βλαχιώτης Λακωνίας.

Λακωνία- γυναικοκτονία

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Ευρώτα στο enikos.gr

Μιλώντας στο enikos.gr, ο δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος τόνισε τα εξής:

«Μας έχει συγκλονίσει το περιστατικό και πόσω μάλλον όταν έχει συμβεί στον Δήμο μας. Καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες και από εδώ και πέρα είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να κάνει τα πρέποντα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «επικοινώνησα με τον Αστυνομία και το Κέντρο Υγείας στον Βλαχιώτη για να ενημερωθώ για το γεγονός μόλις το πληροφορήθηκα».

Όπως είπε ο δήμαρχος, «το ζευγάρι έχει δύο ανήλικα παιδιά και μένουν κοντά μια 5ετία στην περιοχή μας».

Την κατηγορούσε ότι τον απατούσε

Ο 40χρονος γυναικοκτόνος μόλις ολοκλήρωσε την αποτρόπαια πράξη του, τηλεφώνησε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και ομολόγησε το έγκλημά του.

Στο σημείο έσπευσαν Αστυνομικές Δυνάμεις καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε την άτυχη γυναίκα. Οι αστυνομικοί βρήκαν τα δυο παιδιά του ζευγαριού, ηλικίας 8 και 10 ετών να κοιμούνται στο υπνοδωμάτιό τους και να μην έχουν αντιληφθεί τα όσα είχαν προηγηθεί, όπως αναφέρει το lakonikostypos.gr.

Το ασθενοφόρο μετέφερε το άψυχο σώμα της γυναίκας στο  Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της από ασφυξία.

Λακωνία - γυναικοκτονία

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 40χρονο κατ’ ομολογίαν δολοφόνο και τον οδήγησαν στο Α.Τ. Σκάλας ενώ αναμένεται να μεταφερθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας στη Σπάρτη εντός των επόμενων ωρών.

Το ζευγάρι εργαζόταν αρκετά χρόνια σε αγροτικές εργασίες στην περιοχή και σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής δεν είχαν δώσει ποτέ δικαιώματα.

Ο 40χρονος άνδρας, επιστρέφοντας στο σπίτι του το βράδυ της Κυριακής κατηγόρησε την 36χρονη σύζυγο του ότι τον απατάει και πάνω στον τσακωμό την άρπαξε και την στραγγάλισε.

Σημειώνεται πως αυτή είναι η 15η γυναικοκτονία που καταγράφεται στη χώρα μας από την αρχή του έτους.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ