Γυναικοκτονία 28χρονης: Οργή, σπαραγμός και αναπάντητα ερωτήματα – «Δεν θυμάμαι τίποτα» λέει ο δολοφόνος της Κυριακής

Θλίψη, οργή, θρήνος, αγανάκτηση και σπαραγμός είναι τα συναισθήματα που επικράτησαν σήμερα (04/04) στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στα Άνω Λιόσια, όπου έγινε η κηδεία της 28χρονης Κυριακής, που έπεσε νεκρή από τις αλλεπάλληλες μαχαιριές που δέχθηκε από τον πρώην σύντροφό της, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, όπου είχε πάει για να ζητήσει βοήθεια. Την ίδια ώρα, ο 39χρονος που έκοψε με τόσο βίαιο τρόπο το νήμα της ζωής της, οδηγήθηκε στην Ευελπίδων συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη, οπότε και κρίθηκε προφυλακιστέος, ισχυριζόμενος ότι «δεν θυμάμαι τίποτα», ενώ ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Τραγικές φιγούρες στα Άνω Λιόσια, ήταν η μητέρα και ο πατέρας της 28χρονης που αδυνατούν να πιστέψουν ότι συνέβη κάτι τέτοιο στο παιδί τους. Η μητέρα της έκλαιγε και αναρωτιόταν συνεχώς «που το πάνε το παιδί μου;».

Η Κυριακή ήταν ντυμένη νύφη όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις και φοράει λευκό στεφάνι στα μαλλιά. Στην θέα του λευκού φέρετρου όλοι λύγισαν.

Πατέρας 28χρονης: «Σήμερα είχαμε πολλούς αστυνομικούς δίπλα στην νεκροφόρα αλλά…»

Ο πατέρας της Κυριακής μίλησε στο Mega, ενώ βρισκόταν πίσω από την νεκροφόρα και “συνόδευε”, όπως είπε, την κόρη του. «Πήρα να σας πω που είμαι τώρα. Είμαι πίσω από την νεκροφόρα και συνοδεύω την κορούλα μου. Είναι πανέμορφη! Την έντυσα νυφούλα σήμερα. Είναι τόσο μα τόσο όμορφη, δεν καταλαβαίνετε! Κουκλάρα! Το κοριτσάκι μου ντυμένο στα λευκά! Ξέρετε, σήμερα συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν τελικά πάρα πολλοί αστυνομικοί».

Παράλληλα, τόνισε: «Έχουμε πολλούς αστυνομικούς δίπλα στην νεκροφόρα αλλά αν ήταν ένας δίπλα της την Δευτέρα το βράδυ, σήμερα δεν θα πήγαινα για να της ρίξω χώμα. Σήμερα μπόρεσαν να συνοδεύσουν την Κούλα μου… Αλήθεια λέω! Είναι πάρα πολλοί οι αστυνομικοί εδώ! Αλήθεια, τίποτα δεν θα είχε γίνει από όλα αυτά αν μπορούσαν να την συνοδεύσουν στο σπίτι εκείνο το βράδυ. Να την πάνε στο σπίτι της όπως τώρα την συνοδεύουν στο τελευταίο της όμως, σπίτι».

Και κατέληξε ο πατέρας της Κυριακής λέγοντας: «Η κόρη μου τελικά υπάρχει για την αστυνομία; Δεν έχω καταλάβει. Τρεις ημέρες μετά, κανείς δεν με έχει πάρει τηλέφωνο από την αστυνομία για να μου πει ότι το παιδί μου δολοφονήθηκε. Με κάλεσε μόνο ένας αστυνομικός Σκούρας για να μου πει ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα και η αστυνομία δεν πρόλαβε να κάνει κάτι».

Προφυλακιστέος ο 39χρονος – «Σήμερα έμαθα ότι της έκανα κακό»

«Δεν θυμάμαι τίποτα, σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή». Αυτά φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας, ο 39χρονος που δολοφόνησε με πολλαπλές μαχαιριές την 28χρονη, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Η διαδικασία ενώπιον της ανακρίτριας ήταν σύντομη, καθώς, όπως είπαν οι συνήγοροι του, δεν ήταν σε θέση να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Ζήτησε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε υπόμνημα στο οποίο γίνεται λόγος για τα ψυχιατρικά- ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ενώ μέσω των δικηγόρων του αιτήθηκε ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στο υπόμνημα αναφέρει στοιχεία από τα οποία φαίνεται πως από το 2013 νοσηλεύτηκε 7 φορές: στο Δαφνί, στο Αττικόν καθώς και σε ιδιωτικές κλινικές. Ισχυρίζεται πως έχει διαγνωστεί με σοβαρές ψυχικές ασθένειες, που του έχουν προκαλέσει και ψυχωτικά επεισόδια. Φέρεται δε να υποστήριξε ότι ότι του έχουν συνταγογραφηθεί ισχυρά ψυχοφάρμακα και ότι έχει κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας.

Ο 39χρονος οδηγήθηκε στο ανακριτικό γραφείο με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, φορώντας αλεξίσφαιρο, φόρμες και παντόφλες, ενώ το κεφάλι του ήταν τυλιγμένο με γάζες προφανώς λόγω του αυτοτραυματισμού του. Συνοδευόταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη και έδειχνε ήρεμος.

Οι τελευταίες στιγμές της Κυριακής πριν δολοφονηθεί από τον πρώην σύντροφό της

Νέο βίντεο ντοκουμέντο είδε το φως της δημοσιότητας, στο οποίο απεικονίζονται οι τελευταίες στιγμές της 28χρονης Κυριακής, λίγες ώρες προτού πέσει νεκρή έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων, από τις πολλαπλές μαχαιριές που δέχθηκε από τον πρώην σύντροφό της.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο ντοκουμέντο του Mega, φαίνεται η τελευταία συνάντηση που είχε η 28χρονη Κυριακή με τον 37χρονο φίλο της το απόγευμα της Δευτέρας, λίγες ώρες πριν τη δολοφονία.

Η ώρα είναι 19:36. Η 28χρονη και ο φίλος της εισέρχονται στην καφετέρια και κάθονται σε απόμακρο σημείο, όπου συνομιλούν για όσα έχουν προηγηθεί το απόγευμα της Κυριακής.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, η 28χρονη νιώθει άνετη με τον 37χρονο και οι δύο τους κάθονται για δύο ώρες στην καφετέρια.

Ο φίλος της στη συνέχεια προσφέρεται να την γυρίσει στο σπίτι της με το αυτοκίνητό του. Μόλις φτάσουν εκεί θα συναντήσουν τον δράστη, τον οποίο η Κυριακή αντιλήφθηκε αμέσως και επειδή φοβήθηκε, κατευθύνθηκε με τον 37χρονο στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, προκειμένου να ζητήσει τη βοήθεια της αστυνομίας.Νέο βίντεο ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας, στο οποίο απεικονίζονται οι τελευταίες στιγμές της 28χρονης Κυριακής, λίγες ώρες προτού πέσει νεκρή έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων, από τις πολλαπλές μαχαιριές που δέχθηκε από τον πρώην σύντροφό της.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο ντοκουμέντο του Mega, φαίνεται η τελευταία συνάντηση που είχε η 28χρονη Κυριακή με τον 37χρονο φίλο της το απόγευμα της Δευτέρας, λίγες ώρες πριν τη δολοφονία.

Η ώρα είναι 19:36. Η 28χρονη και ο φίλος της εισέρχονται στην καφετέρια και κάθονται σε απόμακρο σημείο, όπου συνομιλούν για όσα έχουν προηγηθεί το απόγευμα της Κυριακής.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, η 28χρονη νιώθει άνετη με τον 37χρονο και οι δύο τους κάθονται για δύο ώρες στην καφετέρια.

Ο φίλος της στη συνέχεια προσφέρεται να την γυρίσει στο σπίτι της με το αυτοκίνητό του. Μόλις φτάσουν εκεί θα συναντήσουν τον δράστη, τον οποίο η Κυριακή αντιλήφθηκε αμέσως και επειδή φοβήθηκε, κατευθύνθηκε με τον 37χρονο στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, προκειμένου να ζητήσει τη βοήθεια της αστυνομίας.

«Την σκότωσε, ασθενοφόρο γρήγορα, πιάστε τον» – Διάλογοι-σοκ μετά τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής

Ένα νέο ανατριχιαστικό ηχητικό ντοκουμέντο, βλέπει το φως της δημοσιότητας, στο οποίο αποκαλύπτεται η κατάσταση που επικρατούσε μετά την δολοφονία της 28χρονης Κυριακής από τον πρώην σύντροφό της έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Στο ηχητικό που δημοσιεύει το Mega, καταγράφονται οι σοκαριστικοί διάλογοι μεταξύ του φίλου της Κυριακής, που την συνόδευσε στο Αστυνομικό Τμήμα, με τους αστυνομικούς. Η 28χρονη την στιγμή που δέχθηκε τις αλλεπάλληλες μαχαιριές από τον πρώην σύντροφό της, μιλούσε με την Άμεση Δράση, προκειμένου να ζητήσει περιπολικό για να την συνοδεύσει στο σπίτι της. Το κινητό της έμεινε ανοιχτό.

Οι διάλογοι:

Φίλος 28χρονης: Την σκότωσε. Ασθενοφόρο γρήγορα. Ε παιδιά!

Άμεση Δράση: Ακούτε;

Φίλος Κυριακής: Παιδιά!

Φύλακας ΑΤ: Το μαχαίρωσε το κορίτσι.

Άμεση Δράση: Με ακούτε;

Φίλος 28χρονης: Πιάστε τον. Γρήγορα, ασθενοφόρο γρήγορα.

Άμεση Δράση: Ακούτε;

Αξιωματικός Υπηρεσίας: Την μαχαίρωσε ο αλήτης.

Φωνή παριστάμενου-αταυτοποίητη: Μαχαιρώθηκε και μόνος του είναι μαχαιρωμένος εδώ πέρα.

Άμεση Δράση: Ακούτε;

Φύλακας: Πού ήταν;

Φίλος 28χρονης: Δεν ξέρω…

Άμεση Δράση: Με ακούτε;

Φύλακας: Πετάχτηκε από πίσω από ότι είδα.

Άμεση Δράση: Με ακούτε;

Αξιωματικός Υπηρεσίας: Ήρθε η κοπέλα να μας καταγγείλει ότι την παρακολουθεί και με το που βγήκε κάτω η κοπέλα από εκεί και τη μαχαίρωσε.

Φύλακας: Κανένας δεν ξέρει πώς, πάρε το μαχαίρι άμα δεν μπορείς…

«Ήρθε η κοπέλα για να κάνει καταγγελία»

Στο σημείο δεν έχει φτάσει ακόμα ασθενοφόρο. Οι εικόνες είναι ανατριχιαστικές.

Φύλακας: Έχει παλμό;
Αστυνομικός ΔΙΑΣ: 4 είμαστε στο σημείο.
Φύλακας: Που έχει μαχαίρι;
Φωνή ασυρμάτου: Δώσε μας εικόνα από τους τραυματίες.
Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Οι υπόλοιποι παιδιά να κλείσουμε τον χώρο να μην έρχεται κανένας και μακριά από αυτούς. Ό,τι είναι έξω.
Φίλος 28χρονης: Έχει φαρμακείο εδώ καθόλου;

Ο δολοφόνος της Κυριακής παραμένει στο σημείο ελαφρά τραυματισμένος. Έχει ήδη αφοπλιστεί.

Φύλακας: Μην πειράξετε τίποτα παιδιά. Μακριά από τον χώρο όλοι
Αξιωματικός υπηρεσίας: Το μαχαίρι μην χάσουμε
Φύλακας: Όχι, όχι. Το μαχαίρι δεν το ακουμπάμε
Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Γάντια
Φύλακας: Αστυνόμε συγγνώμη, να μην πειράξουμε τίποτα, να έρθουν εδώ πέρα. Μπορεί να θέλουν να το βγάλουνε φωτογραφίες, μπορεί να θέλουν οτιδήποτε.
Αξιωματικός υπηρεσίας: Ναι, ναι
Αξιωματικός Υπηρεσίας: Να σας πω… τι γίνεται τώρα;

Ορισμένοι εικάζουν εκείνες τις στιγμές πως ο τραυματίας δεν είναι ο δράστης, αλλά ο φίλος της άτυχης κοπέλας.

Εκφωνητής: Άγιοι Ανάργυροι… Πήγε φίλος της να την προστατέψει από τον πρώην σύντροφό της και έφαγε τις μαχαιριές.
Φίλος 28χρονης: Βρήκαμε κάτι ρε παιδιά;
Αστυνομικός: Βρήκατε κάτι ρε παιδιά; Έχει κανένα φαρμακείο;
Εκφωνητής Άμεσης Δράσης: Έλα τώρα αυτό ακούω άμα θες να ακούσεις. Το ακούω live.
Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Είναι στο λαιμό μαχαιρωμένοι και οι δύο από ότι βλέπουμε

Έχουν περάσει σχεδόν 5 λεπτά από τη δολοφονία της Κυριακής. Η σορός της παραμένει στο σημείο που έπεσε νεκρή.

Αστυνομικός: Ρε παιδιά έχει κανένας γάζες; Έχει κανένας φαρμακείο;
Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Έχω τη φαρμακοποιό εδώ
Φαρμακοποιός: Να δεις λίγο εάν έχει σφυγμό. Φτάνει το ΕΚΑΒ
Αστυνομικός: Ρε παιδιά φέρτε μου μια γάζα
Αστυνομικός: Έχει κάπου φαρμακείο;
Φαρμακοποιός: Έχω ναι, πες μου τι θέλεις. Η κοπέλα δεν έχει σφυγμό.
Αξιωματικός υπηρεσίας: Δεν έχει σφυγμό;
Φαρμακοποιός: Ναι
Αξιωματικός Υπηρεσίας: Πέθανε;
Φαρμακοποιός: Και να υπάρχει, είναι τόσο αδύναμο. Έχει χάσει πάρα πολύ αίμα, δεν βλέπεις;
Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Ελάτε λίγο

«Πριν καταλάβουμε έβγαλε το μαχαίρι»

Οι πρώτοι άντρες της ΔΙΑΣ έχουν φτάσει στον τόπο του φονικού και συνεχίζουν να ενημερώνουν το κέντρο. Το κινητό τηλέφωνο της άτυχης κοπέλας παραμένει ανοιχτό…

Αστυνομικός: Η κοπέλα δεν έχει σφυγμό κέντρο
Ασύρματος: Ποιες δυνάμεις είναι στο σημείο; 506-1 και 514;
Αστυνομικός: Ορθόν και η 7-1
Ασύρματος: Ελήφθη. Να αποκλείσουν το σημείο να… περίοικους
Αστυνομικός: Τώρα έχουμε φτάσει. Ο άνδρας είναι πολύ σοβαρά. Άλλο, άλλο
Αστυνομικός: Έχετε κορδέλα;

Η αλυσίδα των μοιραίων παραλείψεων στις αντικρουόμενες καταθέσεις των αστυνομικών

Λεπτό προς λεπτό τις τελευταίες στιγμές της Κυριακής αλλά και την εικόνα του φονιά να μπήγει με μανία το μαχαίρι στο σώμα της, περιγράφουν οι αστυνομικοί του τμήματος Αγίων Αναργύρων και ο φίλος του θύματος. Οι περιγραφές τους, παγώνουν το αίμα.

«Όταν φτάσαμε σε ένα σημείο όπου είναι σταθμευμένα κάποια μηχανάκια, ξαφνικά η Κυριακή ενώ μιλούσε ακόμα στο τηλέφωνο, ανέστρεψε πλάτη. Ασυναίσθητα ανέστρεψα και εγώ, αλλά δεν κάναμε πολλά βήματα και τότε ένας άνδρας έπεσε με άλμα επάνω της και άρχισε να την χτυπάει με μαχαίρι. Εγώ αιφνιδιάστηκα και άρχισα να φωνάζω, αλλά εντός λίγων δευτερολέπτων η Κυριακή είχε πέσει αιμόφυρτη κάτω μαζί με τον δράστη, ενώ ο δράστης παρόλο που ήταν κάτω, δεν άφηνε το μαχαίρι» λέει ο φίλος του θύματος που την συνόδεψε στο αστυνομικό τμήμα.

Η ολιγωρία των αστυνομικών αποδεικνύεται από τις καταθέσεις του σκοπού και της αξιωματικού υπηρεσίας που περιέχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για τη στιγμή της δολοφονίας και κυρίως το φονικό μαχαίρι.

«Αμέσως βγήκα από την σκοπιά και αντίκρισα τη γυναίκα και έναν άλλο άνδρα να βρίσκεται κολλημένος στο σώμα της από πίσω, να περπατούν αργά, πλησιάζοντας προς την σκοπιά, χωρίς να βλέπω καθόλου τα χέρια του. Στη συνέχεια, ο έτερος άνδρας απομακρύνθηκε λίγο από την γυναίκα και τότε αντιλήφθηκα να κρατάει ένα μεγάλο μαχαίρι, να το τραβάει από την πλάτη της, η γυναίκα να πέφτει κάτω κάτω με το πρόσωπο και να βγάζει αίμα από το σώμα της. Αστραπιαία, ο άνδρας αυτός με το μαχαίρι που κρατούσε, το έστρεψε στον εαυτό του, αλλά με το πόδι μου το κλώτσησα μακριά για να προστατεύσω όσους ήταν δίπλα, καθώς και τον εαυτό μου» κατέθεσε ο σκοπός.

Ωστόσο για το μαχαίρι, η αξιωματικός υπηρεσίας, υποστηρίζει: «Μετά από περίπου 3-4 λεπτά, άκουσα έναν άνδρα να φωνάζει «βοήθεια, την σκοτώνει, την σκοτώνει». Αμέσως εγώ και η Μ… βγήκαμε στο μπαλκόνι, το οποίο κοιτάει προς την σκοπιά του Τμήματος και είδαμε δύο άτομα πεσμένα στο έδαφος και τον Αρχιφύλακα να στέκεται όρθιος. […] Ψάχνοντας για το μαχαίρι είδα τον άνδρα, ο οποίος βρισκόταν καθισμένος, να σηκώνει το δεξί του χέρι και να το καρφώνει στον λαιμό του και συγκεκριμένα στην αριστερή του πλευρά. Βλέποντας το αυτό, είπα αμέσως στον Αρχιφύλακα Μ…, αφού ήταν πιο κοντά, να του πάρει το μαχαίρι από τα χέρια. Εκείνος του το πήρε, το πέταξε στο έδαφος και εγώ το κλώτσησα πιο μακριά για να μην το φτάνει ο άνδρας».

Η εκτελούσα χρέη οδηγού της επόπτριας, όπως υποστηρίζει η αξιωματικός υπηρεσίας, ανέφερε στο θύμα ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό κάτι που διαψεύδεται από βιντεοληπτικό υλικό. Μόλις 10 μέτρα μακριά από τη σκοπιά.

Στην περίπου 5λεπτη συζήτηση, οι αστυνομικοί δεν ρωτούν καν το ονοματεπώνυμο της 28χρονης ούτε και αυτό του καταγγελλόμενου που στο μεταξύ παραμονεύει λίγα μέτρα παραπέρα με το μαχαίρι στα χέρια. Αυτό έγινε τελικά όταν όμως είχε γίνει το κακό.

Η εκτελούσα χρέη επόπτριας της Δυτικής Αττικής την επίμαχη ώρα, παραδέχεται ότι δεν γνώριζε τα στοιχεία της καταγγέλλουσας.

«Όταν την ρωτήσαμε εάν την απειλεί ή κάτι άλλο, μας είπε ότι την ενοχλεί, χωρίς να προσδιορίσει όμως το είδος της ενόχλησης. Αυτό βέβαια θυμάμαι εγώ, καθώς δεν ήμουν και όλη την ώρα παρούσα.[…] Το περιστατικό έγινε περίπου δύο μέτρα μπροστά από την σκοπιά του Τμήματος. […] Τα στοιχεία ταυτότητας τόσο της κοπέλας που πέθανε όσο και του φίλου της που ήρθαν μαζί, αλλά και του δράστη, δεν τα γνωρίζω» ανέφερε η υποδιοικητής/ επόπτρια.

Όλα αυτά τα σκοτεινά σημεία θα κληθούν να φωτίσουν οι αξιωματικοί που διενεργούν την Ένορκη Διοικητική Εξέταση και να αποδώσουν τις ευθύνες με ταχύτητα όπως δεσμεύτηκε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Πού μετακινήθηκαν οι αστυνομικοί που «καρατομήθηκαν»

Ενώ οι ευθύνες τους για την γυναικοκτονία που σημειώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων ερευνώνται, με την ΕΔΕ να βρίσκεται σε εξέλιξη, οι 6 αστυνομικοί δεν έχουν αποταχθεί από το σώμα της ΕΛ.ΑΣ. ούτε έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν σε άλλες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, στη Διεύθυνση Μεταφορών ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα μετακινήθηκαν ο διοικητής του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων και ο αστυνομικός σκοπός, στη Διεύθυνση Αλλοδαπών η υποδιοικήτρια-επόπτρια και π τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης, ενώ στη Διεύθυνση Μεταγωγών μετακινήθηκαν η αξιωματικός υπηρεσίας και η αστυνόμος-οδηγός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ