Greek Mafia: Πέντε ταυτοποιήσεις για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη – Μία σύλληψη για βαρύ οπλισμό

Σε νέα σύλληψη προχώρησαν οι αστυνομικοί έπειτα από τις δύο που είχαν γίνει το βράδυ για τις δολοφονίες Σκαφτούρου – Ρουμπέτη, που ήταν από τα ισχυρά πρόσωπα της Greek Mafia. Το τρίτο άτομο δεν εμπλέκεται σύμφωνα με πληροφορίες στις δολοφονίες, αλλά βρέθηκαν σε κατ’ οίκον έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί γεμιστήρες από καλάσνικοφ. Η σύλληψή του αφορά στην παραβίαση του νόμου περί όπλων.

ΕΛΑΣ: Συλλήψεις για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, εκτός από τους δύο συλληφθέντες, έχουν ταυτοποιηθεί δύο άτομα, τα οποία έχουν διαφύγει στο εξωτερικό και άλλα δύο άτομα που βρίσκονται στις φυλακές της Λάρισας και του Μαυροβουνίου αντίστοιχα.  Επίσης αναζητείται ακόμη ένας στην Ελλάδα.

Οι δύο συλληφθέντες είναι ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση – 29 και 31 ετών. Όπως αναφέρουν πηγές από την Αστυνομία πρόκειται για τους εκτελεστές των παραπάνω «συμβολαίων θανάτου» και όχι για τους ηθικούς αυτουργούς. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ,  οι δολοφονίες σχετίζονται με λαθρεμπόριο κυρίως τσιγάρων.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν στην μπαταρία της μηχανής που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Σκαφτούρου στη Βοιωτία οι Αρχές εντόπισαν ένα δακτυλικό αποτύπωμα καθώς φαίνεται ότι υπήρξε πρόβλημα στη μηχανή και οι δράστες αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν στο σημείο.

Η εκτέλεση Σκαφτούρου στο εξοχικό του

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε δολοφονηθεί στο εξοχικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας, τον Απρίλιο του 2022 μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του.  Μάλιστα, η κόρη του μπήκε μπροστά στις βολές για να προστατεύσει τον πατέρα της και τραυματίστηκε.

Ο ιατροδικαστής είχε εντοπίσει περισσότερες από δέκα σφαίρες από καλάσνικοφ στο σώμα του 53χρονου βαρυποινίτη. Ο θάνατός του προκλήθηκε από πολύ σοβαρές κακώσεις κεφαλής, θώρακος και κοιλιάς.

Οι Αρχές από την πρώτη στιγμή έκαναν λόγο για συμβόλαιο θανάτου και την έρευνα έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος ήταν στο εξοχικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας όταν τρεις δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους μπήκαν στην αυλή του σπιτιού του και άρχισαν να πυροβολούν. Μόλις βεβαιώθηκαν ότι ο στόχος τους είχε αφήσει την τελευταία του πνοή, εξαφανίστηκαν.

Δολοφονία Σκαφτούρου: Τραυματίες η κόρη και ο συμπέθερός του – Δεκάδες κάλυκες στο σημείο

Ο Γιάννης Σκαφτούρος ήταν ένα από τα μεγάλα ονόματα της νύχτας. Κανείς στην αστυνομία δεν έπεσε από τα σύννεφα με τη δολοφονία, λόγω του βαρέως ποινικού παρελθόντος του εδώ και δεκαετίες. Το όνομα του συμπεριλαμβάνεται σε δικογραφίες που αφορούν σε απαγωγή, συμμετοχή σε δολοφονίες και εκβίαση.

Ο “Θείος Τζο” ήταν υπόδικος για την υπόθεση της «Greek Mafia».

Από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ νονών της νύχτας στην Αττική για το μοίρασμα της τελικής πίτας των κερδών, οι αστυνομικοί περίμεναν ότι και ο Σκαφτούρος θα έχει την ίδια τύχη, καθώς συμμετείχε ενεργά σε μεγάλη συμμορία της δυτικής Αττικής.

Το Τμήμα Εκβιαστών και το Ανθρωποκτονιών έχουν στοιχεία για τη συμμετοχή του στη συμμορία του Στεφανάκου, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Χαϊδάρι το 2018, όπου οι εκτελεστές του τον “γάζωσαν” με 22 σφαίρες από καλάσνικοφ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Σκαφτούρος το 2007, όταν είχε αποδράσει με ελικόπτερο ο Αλβανός κακοποιός Αλκέτ Ριζάι μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, συμμετείχε στην απόδραση.

Το 2018 είχαν αποπειραθεί να τον δολοφονήσουν μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά την είχε γλιτώσει με μια μαχαιριά στην περιοχή των γλουτών. Συγκεκριμένα είχε δεχτεί επίθεση με μαχαίρι στο αρχιφυλακείο των Φυλακών Κορυδαλλού από έναν Αλβανό συγκρατούμενό του, που όρμησε πάνω του τραυματίζοντάς τον. Η επίθεση είχε αποδοθεί τότε σε «συμβόλαιο θανάτου» μεταξύ μπράβων της νύχτας.

Το “χτύπημα” στον Ρουμπέτη

Ο Βασίλης Ρουμπέτης δολοφονήθηκε έξω από το γκαράζ του σπιτιού του, στον Κορυδαλλό, τον Ιούνιο του 2023. Ήταν γνωστός ως «Ράμπο» ή «ταξιτζής» και είχε συλληφθεί για την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου. Το 2012 καταδικάστηκε για συνέργεια στην δολοφονία του Φιλόπουλου.

Ο Βασίλης Ρουμπέτης φέρεται να ήταν το δεξί χέρι του Βασίλη Στεφανάκου και αποφυλακίστηκε λίγο μετά την δολοφονία του, τον Ιανουάριο του 2018. Έκτοτε έδινε το «παρών» σε αστυνομικό τμήμα.

Από τους πυροβολισμούς ο Ρουμπέτης σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ ο γαμπρός του, Διονύσης Μουζακίτης, έφτασε μέχρι το πάρκινγκ της πολυκατοικίας, βαριά τραυματισμένος, όπου κατέληξε λίγα λεπτά αργότερα.

Ο Διονύσης («Νιόνιος») Μουζακίτης, γαμπρός του Ρουμπέτη (έχουν παντρευτεί δύο αδελφές) μέχρι πριν από τη δολοφονία Σκαφτούρου, ήταν στην ομάδα φύλαξής του.

Μετά τη δολοφονία Σκαφτούρου στην Εύβοια ανέλαβε να φυλάει τον κουνιάδο του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ