Greek Mafia: Έτσι ξετυλίχθηκε το «κουβάρι» της αιματηρής δράσης της – Τα «χτυπήματα» και τα λάθη

Τα στοιχεία που προέκυψαν μετά τις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου και Βασίλη Ρουμπέτη, των «σκληρών» της Greek Mafia,  αλλά και μετά τα «χτυπήματα» σε μονάδες παραγωγής καπνικών προϊόντων βοήθησαν να ξετυλιχθεί το «κουβάρι», να συλληφθούν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και να ταυτοποιηθούν τουλάχιστον 10 άτομα.

Greek Mafia – Αποκαλυπτικός διάλογος για τη δράση των δολοφόνων: «Κλέβω, πυροβολάω, σκοτώνω, δύο φορές σκοτώνω»

Σύμφωνα με πληροφορίες, με δεδομένη τη σχέση μεταξύ των δολοφονιών, την πρόκληση εμπρησμών σε μονάδες παραγωγής καπνικών προϊόντων αλλά και τη σχέση του Σκαφτούρου και του στενού κύκλου επαφών του με τον χώρο των λαθραίων τσιγάρων, όπως φαίνεται από το ποινικό του παρελθόν, πιθανολογείται ότι η δράση της οργάνωσης θιγόταν από τη δράση της ομάδας Σκαφτούρου.

Όπως διαπιστώνεται τα θύματα είχαν στοχοποιηθεί από την ίδια εγκληματική οργάνωση και εκτιμήθηκε βάσιμα ότι ο αρχικός «στόχος» της ήταν ο Γιάννης Σκαφτούρος. Όσον αφορά στην απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του Θοδωρή Μαυρόπουλου από την έως τώρα συνολική έρευνα δεν διαπιστώθηκε άμεση σχέση με την οικογένεια Σκαφτούρου, ούτε με τα λαθραία καπνικά προϊόντα. Ωστόσο, θεωρείται δεδομένη η σχέση του με μέλη της εγκληματικής ομάδας, που ειδικεύονταν σε εκβιασμούς, ληστείες και πιθανόν είχαν σχέση με υπόθεση ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα στο Κίεβο της Ουκρανίας, χωρίς ωστόσο να προκύψουν περαιτέρω επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος τους.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ διενεργήθηκαν 5 έρευνες σε σπίτια. Απολογούμενοι οι δράστες αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες.

Τα «χτυπήματα»

Η δολοφονία Σκαφτούρου

Στις 25-4-2022, ενώ το θύμα βρισκόταν στην αυλή της οικίας της μητέρας του στο χωριό Σκούρτα Βοιωτίας, μαζί με άλλα συγγενικά του πρόσωπα, λόγω της γιορτής του Πάσχα, δέχθηκε ένοπλη επίθεση από τουλάχιστον δύο άτομα, τα οποία με χρήση πυροβόλων όπλων τον τραυμάτισαν σε διάφορα σημεία του σώματός του με αποτέλεσμα τον θάνατό του. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε επίσης η κόρη του Γιάννη Σκαφτούρου, Βασιλική καθώς και ο συμπέθερος του θύματος), οι οποίοι διακομίστηκαν σε εφημερεύοντα Νοσοκομεία για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου full face, ενώ αμέσως μετά την πράξη τους, διέφυγαν αρχικά από το σημείο κινούμενοι πεζή, και ακολούθως με μοτοσυκλέτα. Κατά τη διαφυγή τους, λίγο έξω από το χωριό εγκατέλειψαν τη μοτοσυκλέτα και με την απειλή των όπλων, ακινητοποίησαν διερχόμενο οδηγό, από τον οποίο προσπάθησαν να αφαιρέσουν το αυτοκίνητό του, πλην όμως δεν τα κατάφεραν και εν συνεχεία αποχώρησαν πεζή προς το νεκροταφείο των Σκουρτών.

Όπως διαπιστώθηκε, η μοτοσυκλέτα έφερε σε διάφορα σημεία της επικολλημένα τμήματα μονωτικών ταινιών, προκειμένου να μην μπορεί να καταστεί εφικτή η διακρίβωση της μάρκας σε πιθανή καταγραφή της από κάμερες ασφαλείας. Ακολούθως, η μοτοσυκλέτα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Δ.Ε.Ε.

Γιάννης Σκαφτούρος

Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στον τόπο του εγκλήματος, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 23 κάλυκες πυροβόλου όπλου τύπου «Kalashnikov», ενώ στην μπαταρία της μοτοσυκλέτας βρέθηκαν τρία τμήματα αποτυπωμάτων τα οποία ταυτίζονται με τα αποτυπώματα του ενός συλληφθέντα.

Ανθρωποκτονίες Ρουμπέτη – Μουζακίτη

Το βράδυ της 7ης Ιουνίου 2023 7-6-2023 στην οδό Δωδεκάτης 22 στον Κορυδαλλό άγνωστοι δράστες, πλησίασαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο Βασίλης Ρουμπέτης , κατά τη στιγμή που επιχειρούσε να εισέλθει στον ισόγειο χώρο στάθμευσης της κατοικίας με τη βοήθεια του Μουζακίτη, ο οποίος βρισκόταν έξω από το όχημα και έδινε οδηγίες, πυροβόλησαν εναντίον τους με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους. Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν από το σημείο της δολοφονίας με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στον τόπο του εγκλήματος, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, πενήντα (50) κάλυκες και πέντε (5) βολίδες πολεμικού όπλου τύπου «Kalashnikov».

Λίγο αργότερα, σε τούνελ, το οποίο βρίσκεται παραπλεύρως της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στο Σκαραμαγκά, οι δράστες έβαλαν φωτιά στο όχημα και διέφυγαν με μία μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού και άλλο αυτοκίνητο.

Από την εργαστηριακή εξέταση των κινητών του Ρουμπέτη, προέκυψε ότι υπήρχε αποθηκευμένη φωτογραφία στην οποία απεικονίζονταν ένα μέλος της οργάνωσης  μαζί με έτερο άτομο, η σχέση του οποίου διερευνάται.

Εμπρησμός και έκρηξη στις εγκαταστάσεις εταιρειών της οικογένειας Σκαφτούρου

Στις 10 Ιουνίου 2023 δύο μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού, με τέσσερα άτομα, τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αφού εισήλθαν στον υπαίθριο χώρο πρατηρίου υγρών καυσίμων που βρίσκεται στον Ασπρόπυργο, με την απειλή πυροβόλων όπλων ακινητοποίησαν έναν υπάλληλο του πρατηρίου και έναν οδηγό φορτηγού, ο οποίος τη χρονική εκείνη στιγμή εισέρχονταν στον υπαίθριο χώρο του πρατηρίου.

Οι δράστες κινήθηκαν σε παρακείμενο χώρο στάθμευσης, ο οποίος συστεγάζεται στον ίδιο χώρο με το πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου  υπήρχε πλήθος σταθμευμένων οχημάτων και αφού ακινητοποίησαν τον φύλακα προκάλεσαν επιλεκτικά, πυρκαγιά – έκρηξη σε διάφορα Ι.Χ.Φ οχήματα. Από τις πυρκαγιές – εκρήξεις προκλήθηκαν υλικές ζημιές και σε οχήματα που βρίσκονταν σταθμευμένα σε κοντινή απόσταση.

Εμπρησμός σε βιομηχανική αποθήκη

Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 16 Ιουνίου, εννέα άγνωστοι δράστες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και έφεραν οπλισμό (πολεμικά τυφέκια, πιστόλια, αλεξίσφαιρα γιλέκα), επιβαίνοντες συνολικά σε τρία οχήματα, εμβόλισαν με όχημα την είσοδο του αύλειου χώρου και μπήκαν στο χώρο βιομηχανικής αποθήκης. Εμβόλισαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του φύλακα που εργαζόταν στην εν λόγω αποθήκη και με την απειλή των όπλων, τον δέσμευσαν χειροπόδαρα με πλαστικά δεματικά.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο εσωτερικό της αποθήκης και προκάλεσαν πυρκαγιά σε είκοσι τρία μηχανήματα που σχετίζονται με τη παρασκευή καπνικών προϊόντων, καθώς και σε άλλα αντικείμενα εντός της αποθήκης.  Από την πυρκαγιά που προκλήθηκε, καταστράφηκε το μεγαλύτερο μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού που υπήρχε εντός της αποθήκης, το οποίο κοστολογείται περί τις τετρακόσιες χιλιάδες (400.000) ευρώ. Στη συνέχεια, οι δράστες προξένησαν πυρκαγιά στο ένα όχημα τους και διέφυγαν με τα άλλα δύο. Πριν αποχωρήσουν, στο ένα από τα δύο οχήματά τους άλλαξαν τις πινακίδες κυκλοφορίας. Ωστόσο, λίγο αργότερα, το ένα όχημα των δραστών ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και οι δράστες αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν. Στην προσπάθεια τους να βρουν τρόπο διαφυγής, μπήκαν αρχικά σε αυλή οικίας και έπειτα εντός της οικίας και με την απειλή των όπλων απαίτησαν από τους ένοικους να τους παραδώσουν τα κλειδιά του οχήματος τους, το οποίο βρίσκονταν σταθμευμένο στο σημείο. Αφού οι ένοικοι δεν συμμορφώθηκαν με τις απαιτήσεις τους, οι δράστες αναγκάστηκαν να διαφύγουν από το σημείο πεζή.

Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος που εγκατέλειψαν οι δράστες, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας και ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός. Ακολούθως, το όχημα μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Στην επιφάνεια του οχήματος βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα που ταυτίζεται με τα αποτυπώματα μέλους της εγκληματικής οργάνωσης .

Απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Πιερία

Το μεσημέρια της 3ης Ιουλίου 2023, κατά τη στιγμή που ο Θοδωρής Μαυρόπουλος κινούνταν με το όχημά του προς το κτήμα που διατηρεί σε αγροτική περιοχή στο Πλατανόδασος Σβορώνου Πιερίας, δύο άγνωστοι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, προσέγγισαν το όχημα του και πυροβόλησαν εναντίον του με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του.

Ακολούθως οι δράστες διέφυγαν αρχικά με την μηχανή, ωστόσο σε κοντινή απόσταση από το σημείο εκδήλωσης της επίθεσης, την εγκατέλειψαν αφού πρώτα φρόντισαν για τον εμπρησμό της. Στη συνέχεια, οι δράστες διέφυγαν από το σημείο με αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε συνεργός τους.

Αμέσως μετά την επίθεση, ο Μαυρόπουλος διακομίσθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο και νοσηλεύτηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε κρίσιμη για την ζωή του κατάσταση. Έφερε τραύματα από πυροβολισμούς στην πλάτη (εκ των οποίων το ένα ήταν πολύ κοντά στην καρδιά), στη λεκάνη και στο δεξί χέρι (αγκώνα). Μετά την βελτίωση της υγείας του, έλαβε εξιτήριο. Ωστόσο, στις 22 Οκτωβρίοθ, μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε δημόσιο νοσοκομείο όπου και απεβίωσε από παθολογικά αίτια.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ