Greek Mafia: Νέα στοιχεία για τα πέντε μέλη της οργάνωσης που έχουν ταυτοποιηθεί – Οι δύο έγκλειστοι και οι τρεις που διέφυγαν

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως για τα μέλη της αποκαλούμενης Greek Mafia, που βρίσκεται πίσω από σειρά δολοφονιών και επιθέσεων που σχετίζονται με το ξεκαθάρισμα λογαριασμών γύρω από το λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Υπενθυμίζεται ότι σε επιχειρήσεις που έγιναν χθες σε Ασπρόπυργο και Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο μέλη της οργάνωσης, ένας 39χρονος και 21χρονος. Οι δυο τους διώκονται για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων.

Εκτός από τους δύο συλληφθέντες, οι αστυνομικές αρχές έχουν ταυτοποιήσει τα στοιχεία ακόμη πέντε μελών της Greek Mafia. Δύο απ’ αυτούς είναι έγκλειστοι σε φυλακές της Ελλάδας και του Μαυροβουνίου, ενώ οι άλλοι τρεις διαφεύγουν.

Ο ΑΝΤ1 μετέδωσε πληροφορίες για τα πέντε αυτά πρόσωπα. Ο ένας είναι 41 ετών, υπήκοος Γεωργίας, που σήμερα βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές της Λάρισας. Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούσε στη χώρα μας με ένα πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο από την Αρμενία. Οι αστυνομικοί αποδίδουν στον 41χρονο τον ρόλο του πιστολέρο και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Πιερία αλλά και στην διπλή εκτέλεση των Ρουμπέτη και Μουζακίτη στον Κορυδαλλό.

Ο δεύτερος είναι έγκλειστος φυλακών στο Μαυροβούνιο. Είναι 26 ετών, υπήκοος Αλβανίας. Κρατείται στο Μαυροβούνιο γιατί εντοπίστηκε σε ένα αυτοκίνητο γεμάτο με όπλα. Σύμφωνα με τους Έλληνες αστυνομικούς, ο 26χρονος είχε επαφή με τον 39χρονο συλληφθέντα και εμπλέκεται στους δύο εμπρησμούς στην Δυτική Αττική.

Από τους άλλους τρεις που δεν έχουν συλληφθεί, οι δύο κατάφεραν να διαφύγουν στο εξωτερικό πριν τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών καταφέρουν να τους ταυτοποιήσουν. Εκτιμάται ότι πιθανόν βρίσκονται στη Ρωσία και δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά με μάντρες αυτοκινήτων ακόμη και σε ευρωπαϊκά κράτη.

Ο τελευταίος, είναι 26 ετών, και κατάφερε να εξαφανιστεί λίγες ημέρες πριν από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι οι τρεις που διαφεύγουν ανήκουν στον εκτελεστικό βραχίονα της εγκληματικής οργάνωσης.

Ένα ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί έως τώρα, είναι ποιος πυροβόλησε και σκότωσε τον Γιάννη Σκαφτούρο. Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι εντοπίστηκε DNA στη μοτοσικλέτα που οι δράστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν λόγω βλάβης στη Βοιωτία, μετά τη δολοφονία Σκαφτούρου. Δείγμα γενετικού υλικού από τον ίδιο άνθρωπο βρέθηκε και στο κλεμμένο αυτοκίνητο που εντοπίστηκε στον Ασπρόπυργο, λίγες ημέρες αργότερα.

Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν σε ποιον ανήκει το συγκεκριμένο DNA, θεωρούν όμως ότι ήταν ο βασικός εκτελεστής στην δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ