«Greek Mafia»: 6 δολοφονίες μέσα σε 7 χρόνια – Τα συμβόλαια θανάτου και τα «χρυσά» κέρδη του κύκλου βίας και αίματος

Μέσα σε 7 χρόνια 6 δολοφονίες. Τα συμβόλαια θανάτου και το αιματοβαμμένο ξεκαθάρισμα λογαριασμών συνθέτουν τον «σκοτεινό κόσμο» της Greek Mafia. Η μαφιόζικη εκτέλεση του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη, γνωστού και ως «Ζαμπόν», έξω από το πρατήριο καυσίμων που διατηρούσε στον Νέο Κόσμο ήταν ακόμη ένας κρίκος στην «αλυσίδα» της βίας που έχει ανοίξει μεταξύ των Νονών της νύχτας και των επικίνδυνων κακοποιών.

Πριν φτάσουμε όμως, στην άγρια δολοφονία του 44χρονου, είχαν προηγηθεί άλλες που «τροφοδότησαν» αυτόν τον κύκλο αίματος. Η Αστυνομία δε, έχει δυσκολίες στο να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα γιατί τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά, δεν μιλάει κανείς. Ο φόβος επιβάλλει ένα είδος σιωπής. Έως τώρα δεν έχει συλληφθεί κανείς που να έχει δώσει εντολή ή κάποιος που έδωσε την παραγγελία στον εντολέα, όπως έχει δηλώσει πρόσφατα ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετά στελέχη με αρχηγικό ρόλο στην Greek Mafia ή και άλλες οργανώσεις βρίσκονται στη φυλακή και κινούν ακόμη και πίσω από τα σίδερα τα νήματα ή δίνουν εντολές για δολοφονίες ή και άλλες παράνομες πράξεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κύκλος βίας έχει κέρδη που εκτιμάται ότι φτάνουν έως και το 1 εκατ. ευρώ τον μήνα. Τα χρήματα είναι πολλά ενώ οι συγκρούσεις των «ισχυρών» για το ποιος και πού κάνει κουμάντο είναι συχνές και σφοδρές.

Η απόρρητη έκθεση της Ασφάλειας Αττικής που είχε παραδώσει  στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τον Μάιο του 2021 αποτελεί την ακτινογραφία της ελληνικής μαφίας. Στις 100 σελίδες ξεδιπλώνεται  η διάρθρωση και η δράση των πιο ισχυρών εγκληματικών ομάδων με έδρα κυρίως την Αττική ενώ καταγράφονται με ονόματα και διευθύνσεις οι 500 πιο σκληροί στον χώρο της νύχτας.

Το χρονικό των δολοφονιών από το 2017 έως σήμερα

Το χρονικό των δολοφονιών και μαφιόζικων εκτελέσεων από το 2017 έως σήμερα έχει ως εξής:

Δολοφονία Βασίλη Γρίβα 3/5/2017

Οι ισορροπίες στον υπόκοσμο διαταράχθηκαν με τη δολοφονία του πρωτοπαλίκαρου Βασίλη Γρίβα 47 χρόνων και οδήγησε σε πόλεμο αλληλοεξόντωσης μεταξύ των αντίπαλων φατριών. Η δολοφονία έγινε μπροστά στα μάτια του γιου του. Ο άγραφος νόμος της Μαφίας που ήθελε να μην γίνονται εκτελέσεις μπροστά σε γυναίκες και παιδιά, κατέρρευσε. Ο Γρίβας είχε απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές Αρχές για εκβιάσεις, αιματηρές συμπλοκές και άλλα βαριά αδικήματα.

Δολοφονία Βασίλη Στεφανάκου 17/1/2018

Η φράση του Φρίντριχ Νίτσε «οι συνέπειες των πράξεων μας, μας αρπάζουν από τον λαιμό. Τους είναι αδιάφορο αν στο μεταξύ έχουμε γίνει καλύτεροι», στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, αποδείχτηκε τελικά προφητική για τον Βασίλη Στεφανάκο τον Ιανουάριο του 2018 στο Χαϊδάρι. Εκεί όπου ο 58χρονος γαζώθηκε από το Καλάσνικοφ του εκτελεστή του, μέσα στο θωρακισμένο αυτοκίνητό του. Θεωρείται ότι είναι το ακριβότερο συμβόλαιο θανάτου που υπεγράφη ποτέ και η δολοφονία του ήταν αντίποινα για την δολοφονία του Θανάση Γρίβα 8 μήνες νωρίτερα.

Δολοφονία Δημήτρη Μάλαμα 29/10/2019

Σε φανάρι της Λεωφόρου Αθηνών στο Χαϊδάρι έμελε να δολοφονηθεί ο φερόμενος ως ταμίας της Greek Mafia, Δημήτρης Μάλαμας. Επαγγελματίες εκτελεστές πάνω σε δίκυκλο τον πλησίασαν από το αντίθετο ρεύμα και άδειασαν τη γεμιστήρα του καλάσνικοφ πάνω του αδιαφορώντας για την ένοπλη φρουρά που είχε το θύμα σε κοντινή απόσταση.

Δολοφονία Καπετανάκη 9/12/2020

Ο επονομαζόμενος «Νονός των Νονών» και άσπονδος εχθρός του Βασίλη ΣτεφανάκουΔημήτρης Καπετανάκης εκτελείται με 28 σφαίρες από καλάσνικοφ έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια. Ο Καπετανάκης φέρεται να είχε εμπλακεί σε συνολικά 11 δολοφονίες, ληστείες και εκβιασμούς ενώ είχε κατηγορηθεί ως σημαίνων στέλεχος του “συνδικάτου του εγκλήματος”.

Δολοφονία Σκαφτούρου 25/4/2022

Ήταν Δευτέρα του Πάσχα όταν σημειώθηκε η πρώτη εκτέλεση μπροστά στην οικογένεια του θύματος. Σαν να ήθελε ο φυσικός αυτουργός να δώσει ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Ο «Θείος Τζο»  θα εκτελεστεί με δέκα σφαίρες στο εξοχικό του στα Δερβενοχώρια με τους 4 δράστες να επιβαίνουν ξανά σε μηχανές με τη μία να παθαίνει μηχανική βλάβη και να εγκαταλείπεται από τους εκτελεστές. Ακόμη και αυτό το λάθος τους όμως δεν τους πρόδωσε με αποτέλεσμα να παραμένουν και αυτοί ασύλληπτοι έως σήμερα.

Δολοφονία Γιάννη Σκαφτούρου: Το αποτύπωμα που ξεσκεπάζει τους δράστες

Δολοφονία Βαγγέλη Ζαμπούνη 14/1/2024

Τα ξημερώματα της Κυριακής 14 Ιανουαρίου 2024 ο Βαγγέλης Ζαμπούνης «γαζώθηκε» από δύο εκτελεστές έξω από το πρατήριο του στον Νέο Κόσμο με 97 σφαίρες. Τον ήθελαν οπωσδήποτε νεκρό. Δεν ήταν ωστόσο η πρώτη φορά που έπεφτε θύμα μαφιόζικης επίθεσης ο 44χρονος.

Στις 29 Οκτωβρίου 2018 είχε πέσει ξανά θύμα, στην ακτή Κονδύλη, στον Πειραιά, όπου τραυματίστηκε σοβαρά αλλά κατάφερε να γλιτώσει καθώς έπαθε εμπλοκή το όπλο των δραστών. Μετά την απόπειρα δολοφονίας, αστυνομικοί εντόπισαν καμένο το όχημα διαφυγής των δραστών, ένα λευκό βανάκι και μέσα σε αυτό ένα επίσης καμένο καλάσνικοφ, στη συμβολή των οδών Μήλου και Αιτωλικού στον Πειραιά.

Ένα μήνα πριν την απόπειρα εναντίον του, είχε δολοφονηθεί μία 33χρονη γνωστή με το ψευδώνυμο «Bella Mafia», με την οποία ο 44χρονος διατηρούσε επί σειρά ετών σχέση. Εκτελέστηκε στο γκαράζ του σπιτιού της στην Κηφισιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ