Γράμματα στον Άγιο Βασίλη: Να σιγήσουν τα κανόνια του πολέμου και να σταματήσει το μπούλινγκ στα σχολεία ζητούν τα παιδιά

«Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη, φέτος δεν θέλω δώρα, θέλω μόνο να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία», «θέλω να λήξει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή», «θέλω να μην πειράζουν τον συμμαθητή μου».  Η φρίκη του πολέμου και η ενδοσχολική βία φαίνεται πως δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστες τις παιδικές ψυχές. Αυτό αποτυπώνεται σε μερικά από τα χιλιάδες γράμματα που λαμβάνει φέτος ο Άγιος Βασίλης καθώς πολλά παιδιά ζητούν ως «δώρο» τη λήξη του πολέμου και το τέλος του μπούλινγκ στα σχολεία.

Σε ποια ηλικία τα παιδιά αμφισβητούν την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη, σύμφωνα με ψυχολόγους

Της Βιολέτας Φωτιάδη

Τα ΕΛΤΑ έχουν χρηστεί για ακόμα μία χρονιά βοηθοί του Άγιου Βασίλη και ήδη από τα 4 χιλιάδες κίτρινα και κόκκινα γραμματοκιβώτιά τους σε όλη την Ελλάδα έχουν συλλέξει πάνω από 100 χιλιάδες γράμματα. Μικροί και μεγάλοι που κρατούν ζωντανή με την πίστη τους στο θαύμα τη μαγεία των Χριστουγέννων ζητούν από τον καλόκαρδο γεράκο με την κόκκινη στολή κάθε λογής «καλούδια» ενώ μέσα σε κάθε φάκελο που νοητά θα ταξιδέψει μέχρι τη Λαπωνία ο αποστολέας «σφραγίζει» μαζί με το γράμμα του και τις ελπίδες του για ένα καλύτερο αύριο.

Μιλώντας στο enikos.gr ο διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας των ΕΛΤΑ Λάζαρος Λαζαρίδης εκφράζει την πεποίθησή του ότι μέχρι το πέρας της εορταστικής περιόδου θα έχουν συγκεντρώσει πάνω από 150 χιλιάδες γράμματα.

«Χωρίς να παραβιάζουμε το απόρρητο της αλληλογραφίας – μιας και έχουμε το προνόμιο ως βοηθοί του να διαβάζουμε τα γράμματα παρέα με τον Άγιο Βασίλη- βλέπουμε πως αυτό που αυτό που ζητούν φέτος τα παιδιά πέρα από παιχνίδια και υγεία είναι ειρήνη, να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή. Επίσης έχουμε δεχθεί πάρα πολλά γράμματα από παιδιά που ζητούν από τον Άγιο Βασίλη να σταματήσουν αλλά παιδιά να πειράζουν κάποιον συμμαθητή τους και να σταματήσει όλο αυτό που γίνεται στο διαδίκτυο και το κομμάτι της ανταλλαγής φωτογραφιών κλπ.», επισημαίνει ο κύριος Λαζαρίδης.

Χάρτης αγορών για να μην… φαλιρίσει ο Άγιος Βασίλης

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ευχές των παιδιών πάντα συμβάδιζαν με την εποχή αποτυπώνοντας το κλίμα που επικρατούσε. «Στην οικονομική κρίση ζητούσαν να βρουν δουλειά οι γονείς και να βάλουν πετρέλαιο στο σπίτι ενώ την περίοδο της πανδημίας εύχονταν να επιστρέψουν στο σχολείο και να δουν ξανά τους συμμαθητές τους».

Βέβαια, το παιδικό μυαλό, με την αγνότητα και την αθωότητα που το χαρακτηρίζει, πάντα έβρισκε τρόπο  να αντιστέκεται στη φρίκη, την ανέχεια και τη βία. Έτσι λοιπόν και φέτος δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πιο «χιουμοριστικές» παραγγελίες προς τον Άγιο. «Κάποια παιδιά ζητούν ένα συγκεκριμένο δώρο και δίνουν οδηγίες προς τον Άγιο Βασίλη για το που θα το εντοπίσει, σε ποιο ράφι του καταστήματος βρίσκεται αλλά και από που να το αγοράσει με έκπτωση ώστε να μην ξοδευτεί», αναφέρει ο κ. Λαζαρίδης.

Αφού συγκεντρώσουν όλα τα γράμματα τα ΕΛΤΑ απαντούν σε όσα αναγράφουν τα στοιχεία του αποστολέα. Προκειμένου να γίνει σωστά η αναφορά των στοιχείων στα γράμματα και οι αποστολείς να λάβουν την απαντητική κάρτα των βοηθών του Άγιου Βασίλη, τα ΕΛΤΑ επιστράτευσαν την τεχνολογία για να σκορπίσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων. «Όποιος θέλει μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα  hohoho.elta.gr όπου θα βρει οδηγίες από τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη και τον ψηφιακό ταχυδρόμο για το πως να γράψει σωστά το γράμμα ώστε να έχει όλα τα στοιχεία και όταν το παραλάβουμε να μπορέσουμε να στείλουμε την απαντητική κάρτα», καταλήγει ο διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας των ΕΛΤΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ