Γονέας μήνυσε τους καθηγητές του παιδιού του επειδή δεν του επέτρεψαν την είσοδο στο σχολείο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις γονέων σε σχολεία λόγω των self test. Στον Πειραιά, ένας γονέας μήνυσε εκπαιδευτικούς επειδή εφάρμοσαν τον νόμο και δεν επέτρεψαν την είσοδο στο σχολείο στο παιδί του, το οποίο δεν φορούσε μάσκα και δεν είχε κάνει self test.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης σε γυμνάσιο στα Καμίνια, δεν επετράπη η είσοδος σε μαθητή ο οποίος δεν διέθετε self-test και αρνούνταν να φορέσει προστατευτική μάσκα. Ο εξοργισμένος γονέας του μαθητή, προχώρησε σε μήνυση κατά τριών μελών του Συλλόγου Διδασκόντων (της διευθύντριας, του υποδιευθυντή και της υπεύθυνης Covid).

Μάλιστα τους τρεις εκπαιδευτικούς παρέλαβε περιπολικό από το σχολείο για να τους μεταφέρει στο αστυνομικό τμήμα.

Σχολεία Σχολείο

«Ξέρετε ποιο είναι το πιο τραγικό από όλα αυτά; Το πιο τραγικό είναι να είσαι στην εκπαιδευτική διαδικασία 30 χρόνια και να φτάνεις σε σημείο να βλέπουν οι μαθητές σου να σε παίρνουν λες και είσαι -δεν ξέρω τι- με το περιπολικό. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω από εκείνη την ημέρα» ανέφερε μία από τους καθηγητές.

«Όταν οποιοσδήποτε γονιός κάνει καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο ή μήνυση, έρχεται το περιπολικό και σε παίρνει. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι από τη μία να διατηρήσουμε αυτό που λέει το υπουργείο και να μην βάζουμε μέσα παιδί χωρίς μάσκα και με το απαραίτητο τεστ και από την άλλη έρχεται το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως να μας πει ότι αφού το κάνατε αυτό, πάμε μέσα» πρόσθεσε.

Ακολούθησε πολύωρη κατάθεση και μετά με την παρέμβαση εισαγγελέα οι εκπαιδευτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι. Χρειάστηκε να υποβάλλουν μέχρι και μήνυση για να γλιτώσουν το αυτόφωρο.

«Για να αποφύγουμε το αυτόφωρο έγινε αυτό. Και ξέρετε αυτά έχουν και συνέπειες το να μείνεις στο αυτόφωρο αλλάζει το ποινικό σου μητρώο και δεν μπορείς να είσαι στο δημόσιο» ανέφερε η εκπαιδευτικός.

Οι εκπαιδευτικοί διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα μέτρα, ζητώντας την στήριξη της Πολιτείας για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.

Δείτε το βίντεο για το περιστατικό στο σχολείο

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.