Γλυκά Νερά: Μετακομίζει ο 32χρονος πιλότος – Τα αντικείμενα στη μεζονέτα της φρίκης που βρίσκονται στο “μικροσκόπιο” της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 32χρονος πιλότος που είδε μπροστά στα μάτια του να δολοφονείται η σύζυγός του, έχει αποφασίσει να ζήσει αλλού και να εγκαταλείψει τη μεζονέτα της φρίκης. Όπως μετέδωσε το απόγευμα της Τρίτης το Mega, ο σύζυγος της Καρολάιν έχει αποφασίσει να μετακομίσει από το σπίτι των Γλυκών Νερών και πολύ σύντομα θα την θα αδειάσει, προκειμένου ο νεαρός πατέρας να συνεχίσει αλλού τη ζωή του, μαζί με την κόρη του.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τα μοναδικά ευρήματα στα χέρια των επιστημόνων στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ είναι ένα αποτύπωμα ενός αλλοδαπού εργάτη που δεν εμπλέκεται στην υπόθεση κι ένα… πελματικό εντύπωμα του 32χρονου πιλότου στην κολλητική ταινία με την οποία είχε δεθεί στο πρόσωπο, στο σώμα και στα πόδια.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι στην ταινία αυτή δεν βρέθηκαν και ίχνη από γάντια (μπορεί να υπήρχε επικόλληση τμήματος πλαστικών γαντιών, ίνες υφασμάτινου κλπ.) που προφανώς φορούσαν οι ληστές, καθώς δεν άφησαν κανένα άλλο ίχνος στο σπίτι.

Τι συμβαίνει με τα δείγματα DNA

Χαρακτηριστικό δε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι ότι δεν βρέθηκε ούτε ένα αξιοποιήσιμο δείγμα DNA στα δάκτυλα και στα νύχια της 20χρονης Καρολάιν, παρότι, σύμφωνα με τις δραματικές περιγραφές του συζύγου της, η τραγική μητέρα πάλεψε με τον δολοφόνο της.

Επισημαίνεται ότι δείγματα γενετικού υλικού αναζητούνται σε 10 με 20 αντικείμενα και εντοπισμένους χώρους που υπολογίζεται ότι άγγιξαν ή κινήθηκαν οι δράστες κι όχι σε όλη την κατοικία.

Σημειώνεται ακόμη ότι η βάση DNA των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ έχει πλέον σήμερα τους γενετικούς τύπους 19.000 ατόμων, ενώ υπάρχει κι ένα ζωτικής σημασίας αρχείο με 21.000 «ορφανά» δείγματα DNA που έχουν εντοπιστεί σε τόπους εγκληματικών επιθέσεων, βομβιστικών ενεργειών κλπ. Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ σχεδόν όλοι οι δράστες σοβαρών εγκληματικών ενεργειών την τελευταία δεκαετία έχουν δώσει δείγματα γενετικού υλικού κι έχουν καταγραφεί.

Ανάμεσά τους και το παράθυρο από το οποίο μπήκαν και βγήκαν από το σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, το παράθυρο δεν είχε ίχνη παραβίασης, ούτε γυαλιά ήταν σπασμένα κάτω, ούτε το τελάρο είχε ίχνη από κατσαβίδι, ήταν βγαλμένο και ακουμπισμένο στο πάτωμα, στη μέση του δωματίου στο υπόγειο και γύρω υπήρχαν διάσπαρτες πεταμένες βίδες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το γεγονός ότι η έρευνα των αστυνομικών και των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ δεν έχει αποδώσει μέχρι στιγμής καρπούς, προβληματίζει ιδιαίτερα τους αξιωματικούς, οι οποίοι εξακολουθούν να αναζητούν και το παραμικρό στοιχείο που θα τους οδηγήσει στον εντοπισμό των δολοφόνων της Καρολάιν.

Το πιο εντυπωσιακό δε για τους έμπειρους αστυνομικούς, είναι ότι ακόμα και στην κολλητική ταινία την οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες για να δέσουν τον νεαρό πιλότο, δεν βρέθηκε κανένα ίχνος γενετικού υλικού, παρότι φέρονται να έμειναν στη μεζονέτα αρκετή ώρα και έψαξαν όλους τους χώρους.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν, τουλάχιστον προς το παρόν, ακόμη δέκα ανεξιχνίαστες ληστείες που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες κι όπου πάλι δεν υπήρχαν σημαντικά ευρήματα, όπως στην περίπτωση της ληστείας μετά φόνου στα Γλυκά Νερά. Επιχειρούν να εντοπίσουν κοινά δεδομένα ανάμεσα σε αυτές τις ληστρικές επιθέσεις που θα δώσουν ώθηση στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, με την αρχική βασική εκτίμηση ότι πρόκειται για ομάδα κακοποιών που επιχειρούν να μην αφήσουν ίχνη και δρουν χωρίς κανένα δισταγμό, με βασανισμούς των θυμάτων κλπ. Κι αυτό παρότι στο τραγικό συμβάν στην μεζονέτα των Γλυκών Νερών, διατυπώνονται αρκετά ερωτήματα για το τι ακριβώς συνέβη (σσ. λόγοι δολοφονίας Καρολάιν, τρόπος λιποθυμίας του 32χρονου πιλότου με βάση και αναφορές ιατροδικαστών και άλλων πραγματογνωμόνων).

Η έρευνα των Αρχών επικεντρώνεται πλέον στα δεδομένα της κινητής τηλεφωνίας και τη σάρωση της περιοχής προκειμένου να διαπιστωθεί αν ενεργοποιήθηκαν κινητά μίας χρήσης και ποιο δρομολόγιο ακολούθησαν οι ληστές – δολοφόνοι.

Όσον αφορά το «ηλεκτρονικό» σκίτσο που φέρεται να έχει δημιουργηθεί με βάση την κατάθεση του 32χρονου πιλότου που ανέφερε ότι είδε έναν από τους δράστες που του έπεσε η μάσκα που φορούσε, θεωρείται ότι δεν είναι προς το παρόν μεγάλης σημασίας. Πιο σημαντική θεωρήθηκε η διαδικασία αναγνώρισης του δράστη από ένα ηλεκτρονικό αρχείο περίπου 150.000 εμπλεκομένων σε εγκληματικές ενέργειες που διαθέτει το Τμήμα Οπτικοακουστικού Υλικού, Φωτογραφίας και Μεθοδικοτήτων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ