Γλυκά Νερά: Σε τρία επίπεδα οι έρευνες για τη δολοφονία της Καρολάιν – Ποια στοιχεία βρίσκονται στο “μικροσκόπιο”

Σε τρία επίπεδα κινούνται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών, σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, μέσα στο σπίτι όπου διέμενε με τον 32χρονο σύζυγό της και το 11 μηνών βρέφος τους, στα Γλυκά Νερά. Έχουν περάσει 13 ημέρες από το βράδυ εκείνο που τρεις κακοποιοί εισέβαλαν στη μεζονέτα και στραγγάλισαν την νεαρή μητέρα και οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία έχει παγώσει την κοινή γνώμη, κινούνται σε τρεις κατευθύνσεις.

Στο “μικροσκόπιο” βρίσκονται τα ορφανά δείγματα DNA που βρέθηκαν στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρή η 20χρονη Καρολάιν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Realnews την Κυριακή, βρέθηκε DNA στα ρούχα της νεαρής μητέρας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το γενετικό υλικό που απομόνωσαν οι ειδικοί των εργαστηρίων στα ρούχα της Καρολάιν μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί. Το εύρημα τοποθετείται στην κορυφή της λίστας των αξιοποιήσιμων στοιχείων, που έχουν συλλέξει οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε σήμερα στο mega για την πορεία των ερευνών και ουσιαστικά επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ. “Πάμε πολύ καλά στις έρευνες”, δήλωσε ο κ. Μπαλάσκας, ο οποίος εν συνεχεία υπογράμμισε ότι “έχει βρεθεί «ορφανό» δείγμα DNA πάνω στο σώμα της Καρολάιν που εξετάζουμε μανιωδώς για να μπορέσουμε να βρούμε κάτι τουλάχιστον μ’ αυτόν τον κύκλο των ανθρώπων που είχαμε βάλει στην πρώτη γραμμή και θεωρούσαμε ύποπτους”. “Προφανώς ανήκει στον δράστη, αλλά πρέπει να το ταυτοποιήσουμε, γιατί γνωρίζετε πως δεν έχουμε λάβει DNA από όλους τους κακοποιούς στη χώρα”, πρόσθεσε.

Κατά δεύτερον, οι αστυνομικοί “σαρώνουν” το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους από τις κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν στοιχεία για το όχημα που χρησιμοποιήσαν οι κακοποιοί προκειμένου να φτάσουν στη μεζονέτα αλλά και να διαφύγουν έπειτα από το έγκλημα. Σημειώνεται ότι σε βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στο φως η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, το βράδυ της Παρασκευής, έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας ένα ύποπτο αυτοκίνητο να κινείται τις επίμαχες ώρες, στην οδό Διαδόχου Παύλου στα Γλυκά Νερά. Ο συγκεκριμένος δρόμος βρίσκεται πολύ κοντά στη μεζονέτα του ζευγαριού και δεν αποκλείεται να πέρασαν από εκεί οι δράστες τόσο για να φτάσουν όσο και για να διαφύγουν από τη μεζονέτα.

Κατά τρίτον, ελέγχουν τα πρώτα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που έχει γίνει το επίμαχο χρονικό διάστημα, στην περιοχή της δολοφονίας. Ως προς αυτό το στοιχείο, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΟΡΕΝ, φτάνει η ώρα που θα “μιλήσουν” τα τηλέφωνα για την υπόθεση. Τις τελευταίες ώρες, στο μικροσκόπιο των αστυνομικών βρίσκονται τα πρώτα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, μία έρευνα που θεωρείται κρίσιμη και κομβική για την υπόθεση. Και αυτό γιατί οι αξιωματικοί της αστυνομίας θεωρούν βέβαιο ότι οι τρεις δράστες είχαν τη βοήθεια και άλλου συνεργού, ενός “τσιλιαδόρου” που πιθανολογείται ότι επικοινώνησε με τους κακοποιούς οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι της 20χρονης μητέρας και του 32χρονου πιλότου. Πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ανέφεραν ότι έχει εντοπιστεί ένας μεγάλος αριθμός ενεργοποιημένων κινητών την επίμαχη ώρα από την κεραία εκπομπής της περιοχής. Μάλιστα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως αρκετοί αριθμοί τηλεφώνων δεν δικαιολογούν την παρουσία τους στην επίμαχη περιοχή, το επίμαχο χρονικό διάστημα, που εξελισσόταν η ληστεία και το άγριο έγκλημα. Ακόμα και στην περίπτωση που οι δράστες χρησιμοποίησαν “επιχειρησιακά” κινητά, ο εντοπισμός τους από τους αστυνομικούς θα είναι ένα σημαντικό κομμάτι στο παζλ της εξιχνίασης της υπόθεσης.

Στη μεζονέτα πήγε σήμερα ο 32χρονος πιλότος – Τι δήλωσε

Στη μεζονέτα όπου διέμενε με την σύζυγο και το μωράκι τους, βρέθηκε σήμερα ο 32χρονος πιλότος, προκειμένου να ανοίξει στο συνεργείο καθαρισμού που έχει αναλάβει το σπίτι και ο ίδιος ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μιλούν κατευθείαν με την αστυνομία για οποιαδήποτε εξέλιξη έχουν οι έρευνες. “Δεν υπάρχει κάτι παιδιά, ό,τι είναι από την αστυνομία”, δήλωσε στις κάμερες και πρόσθεσε: “Ό,τι θέλετε από την αστυνομία, γιατί παρερμηνεύονται πολλά πράγματα και εμποδίζουν την έρευνα”, είπε χαρακτηριστικά και όταν ρωτήθηκε αν ανησυχεί που δεν υπάρχει ακόμα κάποια σύλληψη επισήμανε: “Το ήξερα από την αρχή, δεν είναι εύκολο. Δεν σταματάει κανείς να δουλεύει”. Σε ερώτηση για το πόσο δύσκολο είναι για τον ίδιο να επιστρέφει στον τόπο δολοφονίας της συζύγου του απάντησε: “τι φαντάζεσαι;”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ