Γλυφάδα: Τα 20 λεπτά του τρόμου στη ναυτιλιακή εταιρεία – Η κατάθεση «κλειδί», οι λογαριασμοί και η άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Απαντήσεις για το θολό -ακόμη- κίνητρο που όπλισε το χέρι του 76χρονου Αιγυπτίου και σκόρπισε το θάνατο στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, θα δώσουν η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και των τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και η κατάθεση «κλειδί» της Δέσποινας Καρνέση, όπως εκτιμούν οι Αρχές.

Σημειώνεται πως η Δέσποινα Καρνέση, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA δεν έχει δώσει ακόμα κατάθεση.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 ο Γιάννης Ηρειώτης, δικηγόρος της οικογένειας της Δέσποινας Καρνέση, «κανείς δεν μπορεί να μπει στην ψυχή ενός ανθρώπου ο οποίος προκάλεσε αυτό το μεγάλο κακό. Τα αίτια δεν τα γνωρίζουμε, ενδεχομένως η έρευνα η οποία διεξάγεται να ρίξει φως.Θα ανοίξουν τα κινητά του τηλέφωνα , οι επικοινωνίες του, να δούμε εάν από αυτό θα μπορέσει να βγει κάποια απάντηση. Ο άνθρωπος αυτός πήγε με δύο όπλα για να κάνει κακό. Δεν είναι ότι συζήτησε και πάνω στον βρασμό του , πήρε ένα μαχαίρι που βρήκε δίπλα και έκανε ό,τι έκανε. Πήγε αποφασισμένος να σκοτώσει».

Μάλιστα, ο δικηγόρος της διασωθείσας αδελφής Καρνέση υποστηρίζει ότι ο δράστης ήθελε να σκοτώσει την Μαρία Καρνέση και να κρατήσει όμηρο την Δέσποινα.

Το χρονικό του μακελειού μέσα από μαρτυρίες

Λεπτό προς λεπτό ξετυλίγεται το χρονικό της τραγωδίας που σημειώθηκε στην ναυτιλιακή εταιρεία στην Γλυφάδα, μέσα από τις μαρτυρίες των υπαλλήλων που ήταν μπροστά στο τριπλό φονικό που προκάλεσε ο 76χρονος Αιγύπτιος.

Ο 76χρονος δράστης εισέβαλε στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας και έβαψε τα χέρια του με αίμα, σκοτώνοντας την ιδιοκτήτρια Μαρία Καρνέση, τον διευθύνοντα σύμβουλο Αντώνη Βλασάκη, που ήταν παντρεμένος με την αδελφή της Μαρίας Καρνέση, κι έναν πρώην καπετάνιο, τον Ηλία Κουκουλάρη, που εργαζόταν στο λογιστήριο της εταιρείας- με μία κοντόκανη καραμπίνα, ενώ είχε μαζί του και ένα περίστροφο.

Στη συνέχεια, έστρεψε το όπλο προς τον εαυτό του και τράβηξε τη σκανδάλη, βάζοντας τέλος στη ζωή του.

«Η Μαρία Καρνέση φώναζε “βοήθεια, πεθαίνω»

Ένας υπάλληλος της εταιρείας, καπετάνιος που ήταν μπροστά στην τριπλή δολοφονία, μίλησε στο Mega και ανέφερε: «Ξεκίνησε κατευθείαν από την Μαρία Καρνέση. Η ίδια, ο Θεός να την συγχωρέσει, κατέβαινε τρέχοντας προς τα κάτω και φώναζε «βοήθεια, πεθαίνω» και κράταγε κάτι μαύρο. Δεν θυμάμαι αν ήταν τσάντα ή τηλέφωνο κομμένο. Δεν θυμάμαι γιατί έτρεχε η γυναίκα, και από πίσω έτρεχε και εκείνος. Την πυροβόλησε όταν ήταν κάτω από το γραφείο, όχι όταν ήταν πάνω. Η κυρία Μαρία είχε έρθει και είχε κρυφτεί κάτω σε εμάς και την πυροβόλησε σαν χαριστική βολή. Αλλά η κυρία Μαρία είχε κατέβει εδώ και ζητούσε βοήθεια και πήγε και κρύφτηκε στα γραφεία εκεί του operation.

Πρώτα πυροβόλησε την κυρία Μαρία, πυροβόλησε τον Αντώνη και τρίτο τον Κουκουλάρη. (Πρώτα) Είχε ανέβει επάνω, τον έδιωχνε η κυρία Μαρία, του φώναζε «θα φωνάξω την αστυνομία», τις φωνές τις ακούγαμε. Και από εκεί και πέρα πυροβόλησε την πόρτα της γιατί την κλείδωσε την πόρτα της, η κυρία Μαρία. Πιστεύω με αυτήν είχε τη διένεξη (σ.σ με την Μαρία). Ο Βλασάκης δεν νομίζω ότι… μπορεί να την βοήθαγε την Μαρία. Ό,τι έγινε, έγινε από τις 9:00 η ώρα μέχρι τις 10 παρά 10. Δεν την πήρε η κυρία Μαρία την αστυνομία, την αστυνομία την πήραν άλλοι. Δεν κινδυνεύσαμε εμείς πολύ, δεν είχε σκοπό να σκοτώσει κανέναν από εμάς. Αφού της έδωσε την χαριστική βολή, έφυγε κατέβηκε κάτω στο υπόγειο και αυτοκτόνησε».

«Προσπαθούσε να τον εμποδίσει»

Η μαρτυρία για τον Αντώνη Βλασσάκη αναφέρει: «Εκεί ήμουνα, εκεί ήμουνα και όταν τους σκότωσε. Φώναζε (σ.σ στον Βλασάκη) «και εσύ θέλεις να με βγάλεις έξω;», του είπε. Επί λέξη, αφού δίπλα μου ήτανε, στην ντουλάπα ήτανε. Δίπλα μου ακριβώς, το ότι γλιτώσαμε και εμείς Θεού θαύμα ήτανε. Ο κύριος Αντώνης ήταν έξω, στην πόρτα του (γραφείου του). Βγήκε έξω στην πόρτα του με το που άκουσε τους πυροβολισμούς και του έκλεισε την πόρτα. Αλλά η πόρτα αυτή που του έκλεισε, δεν είχε κανένα σκοπό που την έκλεισε γιατί από πίσω έχει δίοδο που πας στο φωτοτυπικό και ξανά βγαίνεις μπροστά (στο διάδρομο). Αλλά δεν του έκοψε του κύριου Αντώνη να φύγει «αφού δεν βρίσκω αντίσταση να φύγω εκείνη την ώρα εγώ», δεν το σκέφτηκε αυτό. Προσπαθούσε να τον εμποδίσει. Του λέει «σταμάτα», του σήκωσε το ένα το χέρι, το θυμάμαι δηλαδή, η εικόνα είναι… «Σταμάτα», του λέει. «Και εσύ θέλεις να με βγάλεις από το σπίτι» και χωρίς δεύτερη σκέψη τον πυροβόλησε. Επί τόπου, αυτό που σας λέω είναι πραγματικότητα. Δεν έτρεξε, δεν έτρεξε, έκανε λάθος, σάστισε πολύ».

«Το μικρό το όπλο, το έβγαλε όταν σκότωσε τον Κουκουλάρη»

Η μαρτυρία για τον καπετάνιο, αναφέρει: «Έπεσε κάτω ο άνθρωπος (σ.σ ο Βλασάκης) και μετά από πίσω, εκείνη την ώρα ερχόταν ο Ηλίας ο Κουκουλάρης, ο οποίος προσπάθησε να τον ηρεμήσει και του έβαλε το ένα χέρι στο στήθος και του λέει του Ηλία ο Άρης ‘’φύγε θα σε σκοτώσω’’. Αυτός, ήταν αποφασισμένος για να τους φάει. Μετά τρέξαμε εμείς, γιατί λέγαμε ότι μπορεί να φάει άλλους τόσους. Αφού σκότωσε τον καπετάν Ηλία μπροστά στα μάτια μας, δεν το περίμενα αυτό. Γιατί του λέει ο καπετάν Ηλίας ‘’Άρη, ηρέμησε’’. Το λάθος του καπετάν Ηλία ήταν ότι έβαλε το χέρι του στην καραμπίνα και είχε και το άλλο το όπλο το revolver και όπως ήταν όρθιος, ακούμπησε στην πλάτη το revolver και τον πυροβόλησε. Έπεσε κάτω, σωριάστηκε κάτω με τη μια ο καπετάν Ηλίας, σκοτώθηκε ακαριαία. Το μικρό το όπλο, το έβγαλε όταν σκότωσε τον Κουκουλάρη. Το είχε στο σακάκι που φορούσε γιατί το τράβηξε. Γιατί όταν σκότωσε τον κύριο Αντώνη, την καραμπίνα την κρατούσε με τα δύο χέρια».

Ντοκουμέντο με τον 76χρονο Αιγύπτιο δίπλα στην οικογένεια Καρνέση

Νέα ντοκουμέντα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη σχέση του 76χρονου δράστη της πολλαπλής δολοφονίας σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα και την εφοπλιστική οικογένεια Καρνέση.

Πιο συγκεκριμένα, ακόμη ένα ντοκουμέντο από την παρουσία του δράστη της δολοφονική επίθεσης στην Γλυφάδα Αριστείδη Αντέλ Αλ Μπουραί, στο πλευρό της οικογένειας Καρνέση φέρνει στη δημοσιότητα ο ΑΝΤ1.

Πρόκειται για στιγμιότυπα από τα εγκαίνια του πλοίου Πανόραμα, ιδιοκτησίας του Σπύρου Καρνέση που είναι και παρών. Είναι 27 Οκτωβρίου του 2011. Στην υποδοχή των καλεσμένων είναι ο άτυχος Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αντώνης Βλασσάκης. Ο Άρης, μιλάει στο τηλέφωνο και φαίνεται σαν να επιβλέπει την τελετή. Οι προσκεκλημένοι φαίνεται μάλιστα να τον γνωρίζουν πολύ καλά.

Το πλοίο συνδέει τη Ραφήνα με το Μαρμάρι, εκεί όπου βρίσκονται οι Πεταλιοί, ο νησιωτικός παράδεισος όπου ο Άρης, ο 76χρονος δράστης, ήταν υπεύθυνος για την εξοχική κατοικία του Σπύρου Καρνέση.

Ο Άρης είναι γνωστός σαν «σκιά» του Σπύρου Καρνέση, αλλά παρόλα αυτά ήταν ένας άνθρωπος μέσα στην οικογένεια δηλαδή απ’ ότι ξέρω από οικογενειακές μαρτυρίες και συζητήσεις ήταν ο άνθρωπος που ξεκίνησε , πάντα τη ζωή του, από μικρό παιδί ήταν δίπλα στη μαμά.

Κατά την ομιλία του ο εφοπλιστής αναφέρεται συγκινημένος στην απώλεια του αδελφού του Προκόπη αλλά και στην Σύνοδο Κορυφής που αποφάσισε την ημέρα εκείνη το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ