Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: Αίτηση για νέα άδεια έκανε ο ιδιοκτήτης – Μαρτυρία σοκ για τους θανάτους

Αίτηση για την άδεια λειτουργίας νέου οίκου ευγηρίας έκανε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στον Κορυδαλλό παρά τις εις βάρος του κατηγορίες, που όλο και πληθαίνουν, αδιαφορώντας πλήρως για το πρόσφατο λουκέτο στη δομή-κολαστήριο.

Κορυδαλλός: Σφραγίστηκε το γηροκομείο-κολαστήριο, μεταφέρθηκαν οι ηλικιωμένοι

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ ο ιδιοκτήτης-γιατρός έχει ήδη υποβάλει αίτηση για την άδεια λειτουργίας νέου γηροκομείου.

Μηνυτήρια αναφορά από την Περιφέρεια

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να διεξαχθεί νέα έρευνα των Αρχών που θα εστιάζει στους ιατρικούς φακέλους και τα πιστοποιητικά θανάτου των τροφίμων.

Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: «Πήγαν την γιαγιά μου στο νοσοκομείο μισοπεθαμένη» – Οργή από τη νέα καταγγελία στο enikos.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη κληθεί από τις Αρχές να καταθέσουν είτε προφορικά, είτε εγγράφως υγειονομικοί ελεγκτές, μέλη των κλιμακίων της Περιφέρειας αλλά και όσοι συμμετείχαν στις έρευνες για το γηροκομείο.

Η μαρτυρία συγγενούς

Την ίδια στιγμή, σε μία άκρως αποκαλυπτική μαρτυρία προχώρησε συγγενής τροφίμου, η οποία “καίει” τον ιδιοκτήτη του γηροκομείου στον Κορυδαλλό . “Όταν ένας άνθρωπος πέθαινε κοντά στο τέλος του μήνα, ο ιδιοκτήτης περίμενε να μπει ο επόμενος (μήνας), έτσι ώστε να λάβει το μίσθωμα και μετά γνωστοποιούσε τον θάνατό του”, τονίζει ο συγγενής.

Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: Πόρισμα – σοκ του Συνηγόρου του Πολίτη – «Υπάρχουν τρόφιμοι που φαίνεται να αγνοούνται»

Ειδικότερα, ο συγγενής-αυτόπτης μάρτυρας, έκανε λόγο για έλλειψη επαρκούς σίτισης, για ευρεία χορήγηση ψυχοφαρμάκων στους ηλικιωμένους , αλλά και για υπογραφή των ληξιαρχικών πράξεων θανάτου από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος καθόριζε την ημερομηνία και τα αίτια θανάτου του εκάστοτε τροφίμου.

 

Ανατριχιαστικές περιγραφές

Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Δεν είχαν φαΐ να φάνε. Φέρνανε φαγητά από το σπίτι τους”. Συμπλήρωσε, ταυτόχρονα, ότι « τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου τις υπέγραφε ο ίδιος, ποτέ δεν ήξερε κανένας από τι πέθανε ο άνθρωπος του. Έγραφε ό,τι πόρισμα έβγαζε ο ίδιος”.

Τέλος, ανατριχιαστικές είναι οι περιγραφές του συγγενούς για τα όσα αντίκρυσε επισκεπτόμενος το αγαπημένο του πρόσωπο “ήταν ένα ίδρυμα στο οποίο διέμεναν 60 άτομα, ενώ ήταν για 40 ”

Παράλληλα, τόνισε ότι οι μισοί τρόφιμοι ήταν “αδήλωτοι” , ενώ πρόσθεσε ότι “έβλεπα άτομα με άνοια να τρώνε ξύλο, να μη σιτίζονται σωστά, υπεράριθμοι να κοιμούνται ακόμη και μέσα στο νεκροθάλαμο . Το ψυχοφάρμακο πήγαινε αβέρτα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ