Γιατί δεν πρέπει να πλένετε το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψετε

Γιατί δεν πρέπει να πλένετε το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψετε

Νέες οδηγίες για την διαχείριση και το μαγείρεμα των πουλερικών εξέδωσε η βρετανική Αρχή Τροφίμων, η οποία ανακάλυψε ότι πολύ μεγάλο ποσοστό ενηλίκων τα πλένουν πριν τα μαγειρέψουν. Σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Προδιαγραφών των Τροφίμων (FSA) σε 4.500 εθελοντές, ανακάλυψε ότι το 44% πλένουν το κοτόπουλο με νερό πριν το βάλουν στον φούρνο ή στην κατσαρόλα.

Αυτό, όμως, μπορεί να οδηγήσει στη μόλυνση των χεριών, του νιπτήρα και των επιφανειών της κουζίνας με καμπυλοβακτήριο– ένα επικίνδυνο μικρόβιο που προκαλεί τις περισσότερες τροφικές δηλητηριάσεις και μπορεί να απειλήσει τη ζωή των μικρών παιδιών (ηλικίες κάτω των 5 ετών) και των ηλικιωμένων.

Ωστόσο, μόλις το 28% των εθελοντών ήξερε πως υπάρχει αυτό το βακτήριο – και από αυτούς, μόλις ο ένας στους τρεις ήξεραν ότι προέρχεται κυρίως από τα πουλερικά.

Αντιθέτως, το 90% των ερωτηθέντων ήξεραν πολλά για τα σαλμονέλα και το κολοβακτηρίδιο (e.coli), τα οποία επίσης προκαλούν τροφικές δηλητηριάσεις.

Οι συνηθέστεροι λόγοι για το πλύσιμο του κοτόπουλου ήταν η απομάκρυνση ακαθαρσιών και μικροβίων ή επειδή ήταν συνήθεια.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ