Γιάννης Μάρκου: Τι δείχνουν τα βίντεο από το μπαρ που διασκέδαζαν θύμα και δράστες – Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του 26χρονου

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 26χρονου που μαχαίρωσε τον Γιάννη Μάρκου έξω από κατάστημα με street food στην Νέα Ερυθραία. Ο 26χρονος δράστης με τα αρχικά Π.Κ., είναι γνωστός στις Αρχές. Είναι σεσημασμένος, καθώς στο παρελθόν έχει απασχολήσει για υπόθεση ναρκωτικών και οπλοκατοχή. Οι αστυνομικοί έχουν ήδη προχωρήσει στη σύλληψη του 19χρονου φίλου του, ο οποίος εντοπίστηκε στη Μεταμόρφωση.

Το κίνητρο της επίθεσης

Το θύμα διασκέδαζε στο ίδιο μπαρ στη Νέα Ερυθραία που ήταν ο 26χρονος δράστης και ο 19χρονος φίλος του.  Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κηφισιάς αναζήτησαν μαρτυρίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας του μπαρ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πριν από την επίθεση με μαχαίρι είχε προηγηθεί κάποια αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο παρέες.   Κι αυτό, γιατί παραμένει αδιευκρίνιστο το κίνητρο, ενώ ο αριθμός των μαχαιριών – πάνω από 15 – που δέχθηκε ο επιχειρηματίας δείχνει μανία. Οι αστυνομικοί έπρεπε λοιπόν να διερευνήσουν εάν συνέβη κάτι στο μπαρ και στη συνέχεια ο 26χρονος και ο φίλος του ακολούθησαν τον Γιάννη Μάρκου στην καντίνα στη Λεωφόρο Ερυθραίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, από την έως τώρα έρευνα προέκυψε ότι πράγματι ο επιχειρηματίας διασκέδαζε στο ίδιο μαγαζί με τον 26χρονο και τον 19χρονο, ωστόσο δεν συνέβη κάτι ύποπτο. Δεν συνομίλησαν, ούτε υπήρξε κάποια διαμάχη. Επίσης, από το βιντεοληπτικό υλικό δεν προκύπτει ότι το θύμα φεύγει από το μαγαζί και αμέσως μετά αναχωρούν και οι δύο άνδρες, κάτι που θα σήμαινε ότι τον παρακολουθούσαν. Για την ακρίβεια φαίνεται πρώτα να φεύγουν οι δύο άνδρες και μετά ο επιχειρηματίας με την παρέα του. Αυτή την στιγμή, για την ΕΛ.ΑΣ, το επικρατέστερο σενάριο παραμένει αυτό της διαμάχης για τη σειρά στην ουρά έξω από το μαγαζί.

Ο καβγάς για τη σειρά

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ξέσπασε καβγάς ανάμεσα σε δύο παρέες για την σειρά. Συγκεκριμένα, δύο άνδρες ηλικίας 20 και 25 ετών μπήκαν «σφήνα» στην ουρά, με αποτέλεσμα η παρέα του επιχειρηματία να αντιδράσει.

Άρχισε έντονη λογομαχία όμως κάποια στιγμή τα αίματα άναψαν για τα καλά και τα πράγματα ξέφυγαν. Ο 25χρονος έβγαλε μαχαίρι και επιτέθηκε στον επιχειρηματία. Συγκεκριμένα τον μαχαίρωσε στην κοιλιά και στα πόδια.

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος και ο φίλος του αμέσως μετά το συμβάν επιβιβάστηκαν σε ένα μαύρο Ι.Χ. μάρκας Ford και κατευθύνθηκαν προς τη Μεταμόρφωση.

Ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται και στον χώρο του real estate, υποβλήθηκε σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεύεται στην εντατική, αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο.   Ο Γιάννης Μάρκου είναι γνωστός στους κοσμικούς κύκλους και είχε σχέση στο παρελθόν με την Τζούλια Νόβα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση στον Γιάννη Μάρκου

«Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρώτες πρωινές ώρες της 28-10-2022, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 19χρονος ημεδαπός για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη. Επίσης, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται 26χρονος ημεδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 28-10-2022 στο εξωτερικό μέρος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Ερυθραίας, σημειώθηκε επεισόδιο με ασήμαντη αφορμή μεταξύ δύο ημεδαπών (19χρονος και 26χρονος) και του 58χρονου παθόντα.

Το συμβάν είχε ως κατάληξη τον σοβαρό τραυματισμό του 58χρονου σε κοιλιακή χώρα, χέρι και πόδι, μετά την επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο που δέχτηκε από τον 26χρονο.

Οι επιτιθέμενοι επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και διέφυγαν από το σημείο. Ο 58χρονος διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Μετά από αναζητήσεις, εντοπίστηκε στη Μεταμόρφωση ο 19χρονος και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς όπου επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Τι λέει ο δικηγόρος του Γιάννη Μάρκου

«Ξέρουμε ποιος είναι ο δράστης και είναι σεσημασμένος» είπε ο Γιάννης Μαρακάκης, δικηγόρος του Γιάννη Μάρκου στον ALPHA «Αυτό το οποίο με ενδιαφέρει εμένα γίνει ανάλυση του οπτικού υλικού που υπάρχει και από το κατάστημα που έγινε το περιστατικό αλλά και στο μπαρ που βρίσκονταν μία ώρα πριν» ανέφερε. «Στο μπαρ δεν υπήρχε καμιά συμπλοκή μεταξύ του 26χρονου και του εντολέα μου» πρόσθεσε ο δικηγόρος του 58χρονου επιχειρηματία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ