Γιάννης Γιοκαρίνης: Αποκάλυψε την ιστορία της “Ευλαμπίας”

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη στο MEGA. O τραγουδιστής και συνθέτης μίλησε για τον εθισμό του στο αλκοόλ, το σπίτι του στη Σαλαμίνα και την “Ευλαμπία”.

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης μιλά για την σύζυγο του και το σπίτι του στη Σαλαμίνα

Στο πλαίσιο της εκπομπής “Mega Καλημέρα” ο Γιάννης Γιοκαρίνης αναφέρθηκε στην συνεργασία του με την σύζυγο και συνεργάτη του, Σοφία Μιχαλοπούλου, λέγοντας: ” από την αρχή σαν ζευγάρι ξεκινήσαμε, τα μοιραστήκαμε όλα τα θέματα”.

Για το σπίτι του στη Σαλαμίνα, ο ίδιος χαρακτηριστικά είπε “το έχει φτιάξει ο πατέρας μου – καραβομαραγκός  – και το σπίτι μοιάζει με καράβι”. Πέρα από το σπίτι του στο νησί, ο τραγουδιστής έχει μποστάνι με κότες για τα οποία είπε: “έχω το μπαξέ μου, έχω τα δεντράκια μου, έχω τις κοτούλες μου”.

Ο ίδιος συνέχισε, λέγοντας: “με την καραντίνα τις έδωσα, γιατί δεν μπορούσα να τις ταΐζω, αλλά θα ξανά βάλω κοτούλες”.

Η περιπέτεια που είχε ο Γιάννης Γιοκαρίνης με το αλκοόλ και η σχέση του με τη μουσική

Όσον αφορά στην προσπάθεια του Γιάννη Γιοκαρίνη να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ, η Σοφία Μιχαλοπούλου υπογράμμισε “περάσαμε πολύ μεγάλο λούκι. Με την εξάρτηση του Γιάννη από το αλκοόλ έκανε πολύ μεγάλο αγώνα και είμαι υπερήφανη”.

Ο τραγουδιστής πάλεψε 13 χρόνια με τον εθισμό του, ενώ για τους φίλους του που χάθηκαν εξαιτίας της εξάρτησης τους από το αλκοόλ, ο ίδιος είπε: “πολλοί φίλοι μου έχουν φύγει και πονάω για αυτό, μου λείπουν”. “Έτσι όπως τόσοι πολλοί φίλοι μου έφυγαν, θα είχα φύγει και εγώ”, εξομολογήθηκε ο Γιάννης Γιοκαρίνης.

Σχετικά με την επαγγελματική του πορεία, ο ερμηνευτής της “Ευλαμπίας” είπε ότι η πρώτη εμφάνιση του στη μουσική σκηνή έγινε σε ηλικία 11 ετών, ενώ σήμερα είναι 66 ετών.

Οι γονείς του ήθελαν να γίνει ηλεκτρολόγος. “Δεν ήθελαν να γίνω μουσικός – ο πατέρας μου ήθελε να γίνω ηλεκτρολόγος” , ανέφερε.

Παρά το γεγονός ότι ο Γιάννης Γιοκαρίνης στράφηκε αρχικά στην ηλεκτρολογία, δεν πήρε ποτέ το πτυχίο του. “Έγινα εργοδηγός ηλεκτρολόγος, δεν πήρα το πτυχίο μου”, σημείωσε.

Την ίδια μοίρα είχε το πτυχίο του στο ωδείο, αφού δεν τελείωσε τις σπουδές του από αντίδραση.

Ποια ήταν η “Ευλαμπία” από την οποία εμπνεύστηκε ο Γιάννης Γιοκαρίνης;

Μιλώντας για το γνωστό τραγούδι “Ευλαμπία”, δήλωσε ότι δεν ήθελε να μπει στο δίσκο. “Το είχα κάνει τελείως για πλάκα” είπε όσον αφορά στο τραγούδι. “Ευλαμπία” όπως τόνισε, ονομάζεται μια θεία του “η μαγκιά της με έκανε να χρησιμοποιήσω το όνομα της”.

Μετά την παρότρυνση του Διονύση Σαββόπουλου, τελικά ο Γιάννης Γιοκαρίνης κυκλοφόρησε το πασίγνωστο τραγούδι, αφού ο γνωστός συνθέτης του είχε πει “Γιάννη αυτό το τραγούδι είναι εμπνευσμένο, πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε”.

Υπογραμμίζεται ότι το τελευταίο άλμπουμ του Γιάννη Γιοκαρίνη έχει τίτλο “Είμαι ελεύθερος”.

Ο τραγουδιστής θα εμφανίζεται στο «Κύτταρο» για άλλες δύο Παρασκευές.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ