Γαμπρός πήγε στα δικαστήρια την πρώην πεθερά – Δείτε γιατί

Τα χρήματα που είχε δώσει στην πρώην πεθερά του για την ανέγερση του σπιτιού που θα έμεναν με την κόρη της, διεκδικεί μέσω Δικαιοσύνης 40χρονος Ροδίτης.

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου εκδικάστηκε η προσφυγή ενός 40χρονου ο οποίος διεκδικεί από την πρώην πεθερά του να επιστρέψει το ποσό των 21.305 ευρώ που είχε ξοδέψει για την κάλυψη μέρους των δαπανών ανέγερσης κατοικίας που θα αποτελούσε τη συζυγική εστία.

Ο γαμπρός προσέφυγε δια της δικηγόρου του κας Άννας – Μαρίας Διακομιχάλη, και το δικαστήριο έκανε αποδεκτή την αίτηση του 40χρονου αποφαίνοντας μάλιστα να του επιστραφεί όλο το ποσό που διεκδικούσε, το οποίο εντόκως φθάνει τις περίπου 30.000 ευρώ!

Η ιστορία ξεκίνησε στα μέσα του 2001 όταν ο 40χρονος ήταν ακόμα αρραβωνιασμένος με τη μέλλουσα σύζυγό του. Τότε αποφάσισαν μαζί με τη μνηστή του και με την πλήρη συγκατάθεση της πεθεράς να ανεγερθεί μία οικοδομή διώροφη σε οικόπεδο που ανήκει στην πεθερά ώστε σε αυτό να κατοικήσουν μετά το γάμο.

Ο 40χρονος είχε αναλάβει την υποχρέωση να καλύψει μέρος των δαπανών ανέγερσης και αποπεράτωσης του ισογείου ορόφου, ο οποίος θα αποτελούσε και τη συζυγική εστία, υπό την προϋπόθεση ότι η πεθερά θα μεταβίβαζε την κυριότητα του ισογείου ορόφου στην κόρη της και μέλλουσα σύζυγο του 40χρονου.

Μάλιστα το καλοκαίρι του 2001 υπεγράφη μεταξύ γαμπρού και πεθεράς ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο η τελευταία αποδεχόταν ότι θα έκανε τη μεταβίβαση του ισογείου ορόφου στην κόρη της.

Ο γαμπρός πράγματι έδωσε το ποσό των 21.305 ευρώ για το σπίτι και ο γάμος έγινε ενάμιση χρόνο αργότερα, το 2003, και το ζευγάρι έμεινε εκεί.

Ωστόσο η μεταβίβαση του ακινήτου ουδέποτε έγινε από την πεθερά στην κόρη, ενώ το 2011 το ζευγάρι χώρισε.

Δύο χρόνια αργότερα ο 40χρονος απέστειλε εξώδικο στην πρώην πεθερά του ζητώντας να του επιστρέψει εξολοκλήρου το ποσό που είχε καταβάλει για το σπίτι, το οποίο δεν είχε μεταβιβαστεί στην πρώην σύζυγό του.

Καθώς η πρώην πεθερά δεν έδωσε τα χρήματα, ο 40χρονος προσέφυγε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου καθώς η συμφωνία ουδέποτε τηρήθηκε και έτσι η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Το δικαστήριο με απόφαση που εξέδωσε κάνει δεκτή την αίτηση του 40χρονου και υποχρεώνει την πρώην πεθερά να του καταβάλλει το ποσό των 21.305 ευρώ που της είχε δώσει και μάλιστα με νόμιμο τόκο από τον Φεβρουάριο του 2013 οπότε και της είχε στείλει την εξώδικη δήλωση!

Σημειώνεται πως στην αίτησή του ο 40χρονος αναφέρει πως εκτός των χρημάτων για τα οποία υπέγραψαν το ιδιωτικό συμφωνητικό, κατέβαλε επιπλέον για την ανέγερση και αποπεράτωση του ακινήτου και άλλες 20.000 ευρώ.

Τον 40χρονο εκπροσώπησε η δικηγόρος κα Άννα – Μαρία Διακομιχάλη και την πρώην πεθερά ο δικηγόρος κ. Κώστας Σαρρής.

Πηγή:rodiaki

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ