Φυλή: Η κυρία Τούλα έφτιαξε καφέ στους δύο αστυνομικούς που την απεγκλώβισαν από το σπίτι της – «Τα πονάω σαν να είναι δικά μου παιδιά»

Το ημερολόγιο έγραφε 22 Αυγούστου, και ήταν ακόμη ένα εφιαλτικό βράδυ στη Φυλή, η οποία απειλούνταν από τη μεγάλη φωτιά. Άνδρες της ελληνικής αστυνομίας, βοήθησαν την κυρία Τούλα να βγει από το σπίτι της, χωρίς εκείνη να έχει αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς προσφέρθηκε να τους φτιάξει καφέ. Τρεις ημέρες αργότερα, οι αστυνομικοί που την απεγκλώβισαν, επέστρεψαν στο σπίτι της.

Φωτιά στη Φυλή: Ηλικιωμένη ήθελε να φτιάξει καφέ στους αστυνομικούς που την απεγκλώβισαν – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Δημήτρης Λυμπέρης, αρχιφύλακας, ήταν ένας από τους δύο αστυνομικούς που είχαν βοηθήσει την κυρία Τούλα να αποχωρήσει από το σπίτι της την περασμένη Τρίτη. Ο ίδιος, στην κάμερα του MEGA, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είχα κάνει κι άλλους απεγκλωβισμούς εκείνη τη μέρα αλλά της κυρίας Τούλας μου έμεινε. Ήταν η καλύτερη ατάκα αυτή που είπε “να σας φτιάξω έναν καφέ;”».

«Ήθελα να τους φιλέψω. Να τους φτιάξω καφέ για το ευχαριστώ» είπε η ηλικιωμένη στην εκπομπή «Live News» και δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. «Σας λυπήθηκα, καθίστε να σας φτιάξω ένα καφεδάκι να πιείτε, είστε μέσα στη φωτιά και καιγόσαστε» έλεγε στους αστυνομικούς.

Τρεις ημέρες μετά (25/08) η κυρία Τούλα επέστρεψε σπίτι και έψησε τελικά τον καφέ στους δύο αστυνομικούς που το βράδυ της Τρίτης, την απομάκρυναν με ασφάλεια από το σπίτι.

Άναψε το γκαζάκι, ανακάτεψε τον καφέ και τους ετοίμασε τα φλιτζάνια για να τους σερβίρει. Ο αστυνομικός πήρε τον καφέ και της είπε «ευχαριστούμε κυρία Τούλα».

«Την ένιωσα σαν γιαγιά μου γιατί αυτή μόνο μου έφτιαχνε ελληνικό καφέ» είπε ο αστυνομικός.

«Τα πονάω σαν να είναι δικά μου παιδιά»

Η κυρία Τούλα συγκινεί, μιλώντας για τους αστυνομικούς που πήγαν να τη σώσουν: «Τα βλέπω μέσα στις φωτιές που τρέχουν και τρέμει η ψυχή μου. Τα πονάω σαν να είναι δικά μου παιδιά».

Η ίδια η κυρία Τούλα αναφέρει: «Ήμουν ξαπλωμένη με το νυχτικό, με το νυχτικό πήγα στην αστυνομία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ