Αρχαιολογικό Μουσείο: Ο φύλακας που βρήκε το μωρό εγκαταλελειμμένο μιλά στο enikos.gr: Το γάλα, η αγκαλιά και το χαμόγελο

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένα μωρό βρέθηκε εγκαταλελειμμένο, μέσα στο καρότσι του, μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο στο κέντρο της Αθήνας.

Το πρωί της Κυριακής, μία γυναίκα που βγάζει τα σκυλιά της βόλτα στο συγκεκριμένο σημείο εντόπισε το καρότσι με το μωρό και ενημέρωσε άμεσα τους φύλακες του Αρχαιολογικού Μουσείου, που εκείνη την ώρα είχε ανοίξει για το κοινό.

Οι φύλακες κάλεσαν την αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ΟΠΚΕ, που βρίσκονταν σε πολύ κοντινή απόσταση, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν και άλλοι αστυνομικοί από το  τμήμα της Ομόνοιας. Στη συνέχεια, το μωρό, που φαίνεται να είναι καλά στην υγεία του, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο “Παίδων”, συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

ΕΚΑΒ φορείο

Φύλακας του Μουσείου στο enikos.gr: Το γάλα με το καλαμάκι και το χαμόγελο

Ο κύριος Νίκος, ένας από τους φύλακες του Αρχαιολογικού Μουσείου που έσπευσαν και αντίκρισαν πρώτοι το μωρό μέσα στο καρότσι, μίλησε στο enikos.gr και περιέγραψε τα όσα συνέβησαν. Όπως είπε, το κοριτσάκι ήταν καλά στην υγεία του, περιποιημένο και φορούσε καθαρά ρούχα, ενώ στο κάτω μέρος του καροτσιού υπήρχε μία σακούλα με πάνες.

Αναφέρει ότι το παιδάκι ήταν ήσυχο και αφού μία εργαζόμενη του έδωσε γάλα με καλαμάκι, ένας αστυνομικός το πήρε αγκαλιά και τότε το κοριτσάκι χαμογέλασε.

Ο ίδιος εκτιμά ότι το παιδί δεν βρισκόταν εγκαταλελειμμένο στο σημείο περισσότερο από 10 λεπτά, προτού το δει η γυναίκα και ενημερώσει τους φύλακες. “Δεν φάνηκε κανείς να το ζητήσει, έως το μεσημέρι. Μάλλον το άφησαν επίτηδες” είπε ο κύριος Νίκος, ο οποίος έχει ήδη καταθέσει τα όσα συνέβησαν στην Ασφάλεια Εξαρχείων. “Ελπίζω να έχει ένα καλό μέλλον”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η αστυνομία αναζητά τους γονείς του παιδιού. Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έχουν ήδη ζητήσει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του Αρχαιολογικού Μουσείου, ενώ θα κάνουν φύλλο και φτερό τα βίντεο από κάμερες των γύρω δρόμων προκειμένου να εντοπιστεί το άτομο που εγκατέλειψε το παιδάκι. Σύμφωνα πάντως με άλλες πληροφορίες, η κάμερα ασφαλείας του Αρχαιολογικού Μουσείου ήταν στραμμένη προς άλλη πλευρά και πιθανόν δεν κατέγραφε το σημείο όπου εγκατέλειψαν το κοριτσάκι.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ