Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κερατσίνι – Ζητούν Δικαιοσύνη για την 8χρονη που βρήκε φρικτό θάνατο

Δικαιοσύνη για την μικρή Όλγα, που βρήκε φρικτό θάνατο όταν εγκλωβίστηκε σε μεταλλική πόρτα εργοστασίου, στο Κερατσίνι, ζήτησαν δεκάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι έξω από το σημείο της τραγωδίας.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, μεταξύ των οποίων και παιδιά, θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του 8χρονου κοριτσιού και να εκφράσουν με ειρηνικό τρόπο τη διαμαρτυρία τους για τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης.

Άφησαν λίγα λουλούδια αλλά και παιχνίδια έξω από τη μεταλλική πόρτα, που συνέθλιψε την μικρή Όλγα, οδηγώντας την σε έναν βίαιο και αργό θάνατο, ενώ έγραψαν και συνθήματα στον τοίχο.

Οι διαδηλωτές διατύπωσαν εκ νέου τα βασανιστικά ερωτήματα που έχουν προκύψει για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού, μετά και τη δημοσιοποίηση των αποκαλυπτικών βίντεο. Απηύθυναν το ερώτημα γιατί η πόρτα δεν είχε ειδικό μηχανισμό, ώστε να ανιχνεύσει ανθρώπινη κίνηση και να σταματήσει έγκαιρα, ενώ έκαναν λόγο για αδιαφορία από πλευράς των υπαλλήλων, που καταγράφονται σε βίντεο να βλέπουν το παιδί πεσμένο στο έδαφος και να μην σπεύδουν να το βοηθήσουν. Υπενθυμίζεται ότι σε ένα από τα βίντεο, διακρίνεται ένας άνδρας να πλησιάζει το κοριτσάκι και να το κλωτσάει προκειμένου να δει αν είναι ζωντανό…

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, βρίσκεται εξέλιξη έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της Όλγας και στο μικροσκόπιο έχουν μπει όλα τα βίντεο που κατέγραψαν το τραγικό περιστατικό.

Δείτε το ρεπορτάζ:
Δ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ