Φθιώτιδα: 23,5 χρόνια φυλακή στον πατέρα που βίαζε τα παιδιά του σε χωριό του Δομοκού

Έναν εφιάλτη ζούσαν δύο ανήλικα κορίτσια τα οποία κακοποιούσε ο πατέρας τους επί σειρά ετών στη Φθιώτιδα. 23.5 χρόνια ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον δράστη, που κακοποιούσε και την καρκινοπαθή σύζυγο του όσο αυτή ήταν στη ζωή…

Ο εφιάλτης που ζούσαν στα χέρια του πατέρα τους, αναβίωσε για δύο αδελφές από πολύτεκνη οικογένεια σε χωριό του Δομοκού, το πρωί της Τετάρτης (14/6) στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας. Όπως αναφέρει το Lamiareport.gr στο εδώλιο κάθισε ο 60χρονος άνδρας, ο οποίος αρνήθηκε τα πάντα, τόσο για την πράξη του βιασμού κατ’ εξακολούθηση ή τις γενετήσιες πράξεις με ανήλικες εκ των οποίων η μία δεν είχε συμπληρώσει ούτε τα 12 έτη, αλλά και για την ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή. Πρωτόδικα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρπενησίου, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 24 ετών με συνολικά εκτιόμενη ποινή τα 20 έτη, ενώ και το ΜΟΕ επέβαλε ποινή κάθειρξης 23 ετών και έξι μηνών με την ίδια διάρκεια παραμονής στις φυλακές.

Το χρονικό του μαρτυρίου των παιδιών που βίαζε ο πατέρας τους στη Φθιώτιδα

Το μαρτύριο για τη μεγαλύτερη από τις δύο αδελφές που ακόμη και σήμερα που έχει ενηλικιωθεί δεν μπορεί να ξεχάσει, είχε ξεκινήσει από την ηλικία των 7 ετών, όταν άρχισε να τη χαϊδεύει και να την αναγκάζει σε εμετικές πράξεις, ενώ πριν καλά καλά γίνει 12 ετών ξεκίνησε να την βιάζει, χρησιμοποιώντας εκτός από τη σωματική βία και τις απειλές σε περίπτωση που μιλούσε.

Κάποια στιγμή στο στόχαστρο του «τέρατος» μπήκε και η άλλη κόρη του (5ο κατά σειρά παιδί και 3ο κορίτσι της οικογένειας), η οποία σε ηλικία 12 – 14 ετών, αντιμετώπισε πολλές φορές τις επιθέσεις του, χωρίς τελικά να υποκύψει στις ορέξεις του. Μάλιστα το κορίτσι αναγκάστηκε σε ηλικία 16,5 ετών να φύγει από το σπίτι γιατί δεν άντεχε άλλο.

Εκείνη την περίοδο και η μεγαλύτερη αδελφή της προσπάθησε να σταματήσει τον πατέρα της από το να την βιάζει και τότε την έδιωξε από το σπίτι.

Η μικρότερη αδελφή έσπευσε να την βοηθήσει και να την πάρει μαζί της, όμως ενώ βρίσκονταν στη στάση του λεωφορείου, ο κατηγορούμενος έπεσε με το αυτοκίνητο πάνω τους για να τις σταματήσει. Όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα του Κέντρου Υγείας Δομοκού, τα κορίτσια τραυματίστηκαν.

Και αυτό το περιστατικό ο κατηγορούμενος το περιέγραψε ως ατύχημα, χωρίς βέβαια να πείσει το Δικαστήριο. Ο 60χρονος δεν έπεισε ούτε για τις καταγγελίες που ανέφεραν ότι τα παιδιά του κοιμόντουσαν σε αχυρώνες και στο ποιμνιοστάσιο που διατηρούσε, ακόμη και σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα με το lamiareport, η κακή του συμπεριφορά άλλωστε εκδηλωνόταν ακόμη και στην καρκινοπαθή γυναίκα του, μετά τον θάνατο της οποίας τα προβλήματα εντάθηκαν. Τα ίδια τα παιδιά του κατέθεσαν ότι την χτυπούσε ακόμη και όταν γνώριζε για την αρρώστια της, ενώ εκείνα τα ανάγκαζε να ζητιανεύουν, καθώς δεν τους παρείχε ούτε τα βασικά για την διαβίωσή τους.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και γείτονας της οικογένειας. Ήταν αυτός που όταν τα παιδιά τού εκμυστηρεύτηκαν τα όσα βίωναν, τα πήρε με το αυτοκίνητό του και τα πήγε να καταθέσουν στην Ασφάλεια Λαμίας.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ