Μεγάλη φωτιά στον Ασπρόπυργο: Τρεις διαφορετικές εστίες – Μήνυμα από το 112

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε διαφορετικές εστίες στις περιοχές Λάκκα Κάτσαρη, Νέα Ζωή και Αμμουδιές.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική, καθώς οι φλόγες είναι κοντά σε οικοπεδικούς και επαγγελματικούς χώρους. Στο σημείο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος. Επίσης από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 2 ελικόπτερα. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές ότι ακούγονται εκρήξεις.

Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα στους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή Λάκκα Κατσαρή προς τον Ασπρόπυργο. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λάκκα Κατσαρή απομακρυνθείτε προς Ασπρόπυργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η φωτιά στον Ασπρόπυργο είναι κοντά στο σημείο που ξέσπασε και χθες φωτιά και ότι σχεδόν καθημερινά η πυροσβεστική καλείται στην περιοχή για φωτιές που ξεκινούν από καύση ελαστικών ή άλλων υλικών και από καύση ξερών χόρτων σε οικόπεδα. «Έχουμε συχνά τέτοια περιστατικά, σχεδόν καθημερινό το φαινόμενο» τόνισε.

Διακοπή κυκλοφορίας του Προαστιακού

Λόγω της μεγάλης φωτιάς στον Ασπρόπυργο η Πυροσβεστική έδωσε εντολή για διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα Κινέττα – Άνω Λιόσια. Η αμαξοστοιχία 1309 έχει ακινητοποιηθεί στον σιδηροδρομικό σταθμό Κινέττας. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις.

Δείτε φωτογραφίες από τη φωτιά:

Φωτιά Ασπρόπυργος Φωτιά Ασπρόπυργος Φωτιά Ασπρόπυργος

Φωτιά Ασπόπυργος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ