Φωτιά στον Έβρο: Εκκενώνεται η περιοχή Κοτρωνιά – Μήνυμα από το 112

Εντολή για την εκκένωση ενός οικισμού δόθηκε πριν από λίγο, λόγω της φωτιάς στον Έβρο, που εξακολουθεί να μαίνεται για 11η ημέρα. Μέσω μηνύματος που εστάλη από το 112, οι κάτοικοι της περιοχής Κοτρωνιά καλούνται να απομακρυνθούν από το σημείο και να κατευθυνθούν προς Γιαννούλη.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Κοτρωνιά απομακρυνθείτε προς Γιαννούλη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχει γίνει αναζωπύρωση στην περιοχή Κοτρωνιά, που βρίσκεται πολύ κοντά στο δάσος της Δαδιάς. Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που προσπαθούν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, ώστε να μην κινδυνεύσει ο οικισμός.

Το απόγευμα της Τρίτης (29/8), η ιστοσελίδα e-evros.gr μετέδωσε βίντεο από την εικόνα μέσα από το χωριό Σιδηρώ του Έβρου. Υπάρχει ένα μέτωπο, το οποίο είναι δυτικά του χωριού και συνεχίζει να κατακαίει τα πράσινα της περιοχής της Δαδιάς, όπως επισημαίνεται. Χαρακτηριστικό είναι πως ο καπνός πλέον κατευθύνεται βόρεια καθώς οι άνεμοι «γύρισαν» σε νοτιάδες. Στο βίντεο διακρίνονται δύο εστίες:

Όπως μετέδιδε νωρίτερα σήμερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο την δασάρχη Σουφλίου, Γιάννα Διαγκάκη από χθες η προσπάθεια των δυνάμεων πυρόσβεσης έχει επικεντρωθεί στο μεγάλο σε μήκος μέτωπο της Κοτρωνιάς προσπαθώντας να το περιορίσουν, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών με μηχανήματα έργου και για την αναχαίτιση της πυρκαγιάς αλλά και για την προστασία των αναδασώσεων Πεύκης που υπάρχουν στην περιοχή.

Σήμερα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ