Φωτιά στην Βοιωτία: Με σκάφη απομακρύνονται 60 άτομα από την παραλία Σαράντη

Δύσκολη είναι η κατάσταση στην Βοιωτία, λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται από το πρωί της Δευτέρας (21/8). Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την απομάκρυνση 60 ατόμων από την παραλία Σαράντη για προληπτικούς λόγους. Τα άτομα αυτά, κάτοικοι της περιοχής και επισκέπτες, επιβιβάστηκαν σε δύο αλιευτικά σκάφη, που βρίσκονταν σε επιφυλακή στην εν λόγω περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr.

H αγροτοδασική πυρκαγιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας, ξέσπασε σήμερα το πρωί και το μέτωπο των επιχειρήσεων βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της παραλίας Σαράντη. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 74 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρων τμήματων, 19 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα.

Βοσκός έχασε την ζωή του στην περιοχή Πρόδρομος

Υπενθυμίζεται ότι ένας βοσκός έχασε τη ζωή του στην περιοχή Πρόδρομος λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή. Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για ηλικιωμένο βοσκό (περίπου 80 ετών) ο οποίος αφού έλαβε το μήνυμα από το 112 έτρεξε στο ποιμνιοστάσιό του για να σώσει τα ζώα του, αλλά έχασε την ζωή του.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική μία γυναίκα τηλεφώνησε στο κέντρο επιχειρήσεων και ανέφερε ότι ο βοσκός είχε φύγει για το ποιμνιοστάσιό του αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν νεκρό τον ηλικιωμένο βοσκό χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει στο σημείο η πυρκαγιά. Υπήρχαν όμως πυκνοί καπνοί. Πιθανολογείται ότι αυτό συνέβαλε στο να χάσει τη ζωή του. Τα αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν από την νεκροτομή.

Αυτή την ώρα η μάχη συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα και από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό «οι ισχυροί άνεμοι δεν μας επιτρέπουν να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα, ωστόσο έχουμε προλάβει και έχουμε εγκαταστήσει σε καίρια σημεία τις επίγειες δυνάμεις ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς δύο ελικόπτερα. Η ένταση της φωτιάς είναι ιδιαίτερα μεγάλη, ωστόσο όμως ελπίζουμε να καταφέρουμε να σταματήσουμε την καταστροφική της πορεία», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κύριος Σπανός.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι η  φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση κοντά στον οικισμό Πρόδρομος. Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια, όμως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Λόγω της φωτιάς εστάλησαν μηνύματα στους κατοίκους από το 112. «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πρόδρομος. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας.

Λίγα λεπτά αργότερα, το 112 έστειλε νέο μήνυμα με εντολή για εκκένωση και αφορά σε όσους βρίσκονται στην Παραλία Σαράντη που θα πρέπει να απομακρυνθούν προς την Θίσβη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση 37 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 14 οχήματα, 2 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Οι αστυνομικοί απομακρύνουν κατοίκους οικισμών που απειλούνται

Στο έργο της εκκένωσης συμβάλλουν δυνάμεις της αστυνομίας που βοηθούν τους πολίτες να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

 

Σε ετοιμότητα σκάφη του Λιμενικού και αλιευτικά

Όπως έγραφε νωρίτερα το enikos.gr, σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται δύο πλωτά του λιμενικού τρία αλιευτικά και ιδιωτικά σκάφη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Σαράντη στη Βοιωτία, προς παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί, λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Δείτε φωτογραφίες από τη φωτιά:

Φωτιά Βοιωτία Φωτιά Βοιωτία Φωτιά Βοιωτία Φωτιά Βοιωτία Φωτιά Βοιωτία Φωτιά Βοιωτία Φωτιά Βοιωτία Φωτιά Βοιωτία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ