Φωτιά στην Ρόδο: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – «Προσευχόμαστε για να μην φτάσει στο χωριό στα Λάερμα»

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο η οποία καίει για τέταρτη ημέρα το νησί με τις αναζωπυρώσεις να είναι διαρκείς.

Ρόδος: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες για τέταρτη μέρα – Ισχυρό μέτωπο από Απόλλωνα προς Λάερμα

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη 

Για τα πύρινα μέτωπα τα οποία μαίνονται ανεξέλεγκτα μίλησε στο enikos.gr αντιδήμαρχος τύπου κι επικοινωνίας Ρόδου Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη ώστε να μην φτάσουν οι φλόγες σε κατοικημένες περιοχές.

Ρόδος: Η κόλαση της φωτιάς από το Chinook της Αεροπορίας Στρατού

«Αυτή τη στιγμή τα δύο μεγάλα μέτωπα. Το πρώτο από Απόλλωνα προς Λάερμα δυστυχώς συνεχίζει εκτός ελέγχου, ενώ έχουν σημειωθεί 4 αναζωπυρώσεις στο μέτωπο που καίει τον Προφήτη Ηλεία», σημείωσε ο κ. Ταρασλιάς.

«Δεν βοηθούν την κατάσταση οι διαρκείς αναζωπυρώσεις και δυστυχώς η φωτιά καίει δύσβατες περιοχές, θάμνους, πευκοδάση και ελαιόδεντρα. Προσευχόμαστε για να μην φτάσουν οι φλόγες στην είσοδο του χωριού στα Λάερμα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ελπίζουμε να βελτιωθεί η κατάσταση μέχρι να δύσει ο ήλιος», καταλήγει ο αντιδήμαρχος τύπου κι επικοινωνίας Ρόδου Κωνσταντίνος Ταρασλιάς.

Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής επιχειρούν για την κατάσβεση αυτή την ώρα 125 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος 3 ελικόπτερα 4 αεροσκάφη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ