ΣΥΡΙΖΑ: Αποφάσισαν τους κανόνες της κούρσας διαδοχής – Τι θα γίνει με ντιμπέιτ και κάλπες

Οι κανόνες που θα διέπουν την προεκλογική εκστρατεία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η διαδικασία της ψηφοφορίας βρέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι στην Κουμουνδούρου με την γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για τους 92 στόχους του Predator που αποκάλυψε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Όλοι συμφωνούν ότι θα πρέπει να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να μην υπάρξει τοξική αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων προκειμένου ο καθένας να προβάλλει τις θέσεις του και το πολιτικό πρόγραμμα του.

Για την τηλεμαχία που προτάθηκε από τον Νίκο Παππά φαίνεται ότι βρέθηκε συμβιβαστική λύση. Ο Νίκος Παππάς επέμενε να διεξαχθούν 2 ντιμπέιτ, ένα πριν τις διακοπές του Αυγούστου και ένα πριν τις κάλπες της 10ης Σεπτεμβρίου. Τελικά φαίνεται ότι αποφασίστηκε πως η τηλεμαχία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι το Διαρκές Συνέδριο, αφού τυπικά μέχρι τότε παραμένουν ανοιχτές οι διαδικασίες για όποιον θέλει να καταθέσει την υποψηφιότητα του για την προεδρία. Έτσι το ντιμπέιτ μπορεί να διεξαχθεί στο χρονικό διάστημα μεταξύ 3 και 10 Σεπτεμβρίου.

Ψήφος αποδήμων: «Πράσινο φως» από την Επιτροπή της Βουλής – ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική λύση διαφοροποιήθηκαν

Διαφορετικές απόψεις υπήρχαν και για την διαδικασία εκλογής νέου προέδρου. Ο Νίκος Παππάς και η Έφη Αχτσιόγλου έβλεπαν με καλό μάτι την συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και των φίλων του κόμματος. Ωστόσο αυτό δεν μπορούσε να γίνει με βάση το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν αντίθετος και τάχθηκε υπέρ της διαδικασίας που είχε ακολουθήσει την τελευταία φορά, τον Μάιο του 2022 ο Αλέξης Τσίπρας. «Σήμερα οι διαδικασίες οφείλουν να είναι ίδιες με αυτές που ίσχυαν κατά την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα. Και αυτή η άποψη δεν προκύπτει από μια ιδιοτελή στάση, αλλά πρόκειται για ένα αξιακό θέμα, για την αίσθηση του δίκαιου», είπε στον ΣΚΑΪ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.  

Αυτό σημαίνει ότι στις εκλογές θα μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη του κόμματος αλλά θα μπορούν να γίνονται εγγραφές ακόμη και αυθημερόν την ημέρα των εκλογών. Η απόφαση αυτή φαίνεται ότι ελήφθη καθώς όλοι συμφωνούν ότι όσο μεγαλύτερη η συμμετοχή στις εκλογές τόσο μεγαλύτερη και η νομιμοποίηση του νέου προέδρου. Γι’ αυτό τον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ θα τρέξει και κεντρική καμπάνια για την συμμετοχή στις εκλογές και έθεσε τα κομματικά μέσα στην διάθεση των τεσσάρων υποψηφίων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ