Φωτιά στην Μάνδρα: Βελτιωμένη η εικόνα από το πύρινο μέτωπο – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Βελτιωμένη φαίνεται πως είναι η εικόνα της φωτιάς αυτή την ώρα στην Μάνδρα Αττικής.

Φωτιά στην Μάνδρα: Μήνυμα του 112 για εκκένωση του οικισμού Κιάφα προς Μάνδρα – Ελευσίνα

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες σταμάτησαν να πετούν τα εναέρια μέσα πριν από λίγη ώρα, ενώ δεν υπάρχει ενεργή εστία με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις της φωτιάς που καίει για τέταρτη ημέρα την Δυτική Αττική.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει μεγάλη κινητικότητα με τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής να έχουν ενισχυθεί περαιτέρω, καθώς επιχειρούν αυτή την ώρα 300 πυροσβέστες με 122 οχήματα.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Μάνδρα: Αναζωπυρώσεις και εκκενώσεις οικισμών – Επιχειρούν 22 αεροσκάφη και ελικόπτερα

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση στη φωτιά στη Δυτική Αττική, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν με μηνύματα από το 112 πολλοί οικισμοί.

Φωτιά στην Μάνδρα: Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση του Αγίου Παντελεήμονα προς Ερυθρές

Αρχικά δόθηκε εντολή εκκένωσης για τέσσερις περιοχές στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας. οι οποίες ήταν: Άγιος Σωτήρας, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα και Παλαιοχώρι. Στη συνέχεια δόθηκε εντολή εκκένωσης για Οινόη, Άγιο Ιωάννη Κορακά, Άγιο Παντελεήμονα και Κιάφα.

Ξανά στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Αρχηγό και τους επιτελείς του Πυροσβεστικου Σώματος, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης στα μέτωπα των πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα και κυρίως στη Δυτική Αττική.

Με δεδομένο ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν ακραία υψηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας, γεγονός που δημιουργεί συνθήκες για νέες πυρκαγιές ή αναζωπυρώσεις στις ήδη υπάρχουσες, ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε επικοινωνία με ομολόγους του προκειμένου να εξασφαλιστεί βοήθεια τόσο σε εναέριες όσο και σε επίγειες δυνάμεις που θα συνδράμουν το έργο των πυροσβεστών που βρίσκονται ήδη στο πεδίο υπό αντίξοες συνθήκες από την περασμένη Δευτέρα.

Ακυρώνεται η επίσκεψη του Πρωθυπουργού σε Καλαμάτα – Ρώμη

Την ίδια στιγμή, η αυριανή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Καλαμάτα μετατίθεται για το επόμενο διάστημα, ενώ ο Πρωθυπουργός δεν θα παραστεί την Κυριακή ούτε στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη.

Υπενθυμίζεται πως στο δήμο Μεσσήνης προγραμματιζόταν να βρεθούν την Παρασκευή 21 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την πρώτη παρουσίαση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ