Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Κινείται προς Μάνδρα το πύρινο μέτωπο – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση 6 οικισμών

Μαίνεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια. Η πυρκαγιά καίει παρθένο δάσος, ενώ το έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών.  Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, η σημαντικότερη δασική πυρκαγιά που απασχολεί τον μεγαλύτερο αριθμό επίγειων και εναέριων μέσων είναι στα Δερβενοχώρια. Παρουσιάζει δυναμική και κατευθύνεται προς Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Πουρνάρι και Αγία Σωτήρα. Γι’ αυτό εστάλη μήνυμα για απομάκρυνση των κατοίκων των περιοχών αυτών προς Μάνδρα.

Λίγο αργότερα εστάλη μήνυμα για να εκκενωθούν και οι οικισμοί Νέα Ζωή και Νέος Πόντος.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας προς Θήβα έως και την θέση “Άγιος Χριστόφορος” και στα δύο ρεύματα.

Σε αυτή την πυρκαγιά επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα, ενώ το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος» βρίσκεται στην περιοχή για τον συντονισμό τους. Από αέρος επιχειρούν 11 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό.

Τέλος, σημείωσε ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας αποδέχτηκε το αίτημα βοήθειας προς τη χώρα μας και θα διατεθούν για συνδρομή στην αεροπυρόσβεση 4 αεροσκάφη, 2 από Ιταλία και 2 από Γαλλία. «Όλες οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας, της επικράτειας, παραμένουν σε επιφυλακή και συνδράμουν στις πυρκαγιές», κατέληξε.

Η Αττική Οδός ενημέρωσε πως η έξοδος προς Μαγούλα είναι ανοιχτή ενώ παραμένει κλειστή η έξοδος προς Μάνδρα-Θήβα, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Δείτε φωτογραφίες από την κατάσβεση:

Φωτιά Δερβενοχώρια Φωτιά Δερβενοχώρια Φωτιά Δερβενοχώρια Φωτιά Δερβενοχώρια Φωτιά Δερβενοχώρια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ