Στάχτη και αποκαΐδια από τη φωτιά στην Ανατολική Αττική: Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες – Εικόνες καταστροφής

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής, όπου πέρασε η φωτιά. Στάχτη,  αποκαΐδια και ένα μαύρο τοπίο είναι εκείνα που κυριαρχούν, ενώ και η μυρωδιά του καμένου είναι παραπάνω από έντονη.

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Προς εκκένωση τρεις οικισμοί – Έκλεισε η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας – Θηβών

Σπίτια και επιχειρήσεις έγιναν παρανάλωμα του πυρός, άλλα υπέστησαν ζημιές ενώ από τις φλόγες δεν γλίτωσαν και πολλές καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Σε πλάνα που μετέδωσε το OPEN, η εικόνα καταστροφής στο Λαγονήσι είναι θλιβερή. Στον οικισμό Τραμπουριά κάηκαν δύο σπίτια από τη μία πλευρά του δρόμου, ενώ παραδόξως σώθηκαν από την απέναντι πλευρά.

Φωτιά στα Καλύβια: Καρέ – καρέ οι προσπάθειες διάσωσης των αλόγων στον Ιππικό Όμιλο «St. George» – Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ

Στο ένα σπίτι έχει πέσει η μισή σκεπή, έπιπλα, τραπέζια και καρέκλες έχουν κατακαεί, όπως και όλα τα δέντρα και τα φυτά που υπήρχαν στον κήπο. Το ίδιο «σκηνικό» επικρατεί και στο δεύτερο σπίτι.

Στον κεντρικό δρόμο, την Νυμφαίων στην Σαρωνίδα, όπου πέρασε η φωτιά, κάηκε η αυλή και ο κήπος μονοκατοικίας. Δεν έμεινε τίποτα όρθιο, κάηκαν φυτά και δέντρα. Ωστόσο η φωτιά δεν πέρασε στο εσωτερικό του σπιτιού.
Στο Λαγονήσι επίσης, στην οδό Θάλειας, σύμφωνα με τον ALPHA κάηκαν τρία σπίτια. Το ένα από αυτά όπως φαίνεται και στο βίντεο καταστράφηκε ολοσχερώς: και οι εσωτερικοί χώροι του και ο περιβάλλων χώρος. Η φωτιά πέρασε στην κατοικία από διπλανό οικόπεδο που ήταν γεμάτο με ξερά χόρτα και καρδιά. Το σπίτι λαμπάδιασε μέσα σε πολύ λίγα λεπτά και κατέρρευσε η οροφή του.

Στο μεταξύ στην περιοχή ακούγονταν διαρκώς εκρήξεις λόγω των φιαλών υγραερίου που διαθέτουν πολλές κατοικίες, οι οποίες είναι εξοχικές. Πολλοί κάτοικοι που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται μέσα σε λίγες ώρες είναι απελπισμένοι. Ορισμένοι δε, που έμεναν στις πυρόπληκτες περιοχές μόνιμα και κάηκαν τα σπίτια τους, δεν έχουν καν πού να μείνουν και θα φιλοξενηθούν για ένα διάστημα σε συγγενείς και φίλους.

Καιρός: «Hot-Dry- Windy» σήμερα και αύριο – Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» για πυρκαγιές

Φωτιά στην Σαρωνίδα: Θλιβερές εικόνες στην Νέα Φέριζα – ΒΙΝΤΕΟ από σπίτι που έγινε στάχτη

Σε πλάνα που μετέδωσε η ΕΡΤ1 από την Νέα Φέριζα, φαίνεται ένα σπίτι που καταστράφηκε ολοσχερώς.

Δεν έμεινε απολύτως τίποτα όρθιο. Η σκεπή έχει υποχωρήσει μέσα το σπίτι στο οποίο υπήρχαν διάσπαρτες εστίες. Σοκ προκαλεί και η εικόνα από την πλαγιά στην Φέριζα η οποία καιγόταν σε κάθε σημείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ