Φωτιά σε τουριστικό πλοιάριο στη Ρόδο – Σε εξέλιξη μεγάλη κινητοποίηση: Στο νοσοκομείο μία 9χρονη

Μεγάλη κινητοποίηση του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής και του Λιμεναρχείου βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την για την φωτιά που ξέσπασε σε τουριστικό ημερόπλοιο σε μικρή απόσταση από την παραλία των Στεγνών στην Ρόδο.

Σύμφωνα με την rodiaki.gr, δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια των 82 επιβατών, καθώς οι περισσότεροι εγκατέλειψαν το σκάφος πηδώντας στη θάλασσα δεδομένου ότι το σκάφος βρισκόταν πολύ κοντά στην ακτή.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, προληπτικά, οι διασώστες του ΕΚΑΒ που βρίσκονται στην περιοχή από την πρώτη στιγμή, παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στους 82 επιβάτες που με ασφάλεια αποβιβάστηκαν από το σκάφος, ενώ στο σημείο έχει δοθεί εντολή να πλεύσουν παραπλέοντα σκάφη σε περίπτωση που χρειαστεί βοήθεια.

Η ίδια πηγή αναφέρει, ακόμη, ότι ήδη από τις 5:40 στην περιοχή βρίσκονται 4 μικρότερα σκάφη που παραμένουν σε απόσταση ασφαλείας, ενώ στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου έχει σημάνει συναγερμός, ενώ την ίδια στιγμή έχουν δοθεί εντολές να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης ενδεχόμενης θαλάσσιας ρύπανσης

Μάλιστα, η τοπική ιστοσελίδα μεταδίδει ότι πριν από λίγα λεπτά στην περιοχή βρέθηκε ελικόπτερο το οποίο πέταξε πάνω από το φλεγόμενο σκάφος προκειμένου να εκτιμήσει το μέγεθος του προβλήματος.

Όσον αφορά στους επιβάτες του σκάφους, γύρω στις 19:20 μεταφέρθηκαν με δύο τουριστικά λεωφορεία στα ξενοδοχεία τους και όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Η φωτιά στο πλοιάριο έχει ελεγχθεί πλήρως, το σκάφος, ωστόσο, έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Μεγάλη κινητοποίηση από το ΕΚΑΒ

Το τοπικό μέσο, επίσης, αναφέρει ότι αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό με τους 82 επιβάτες πάνω στο φλεγόμενο σκάφος, το ΕΚΑΒ στη Ρόδο τέθηκε σε επιφυλακή, ενώ δόθηκε εντολή να μεταβούν στο σημείο 4 ασθενοφόρα, ενώ άλλα 3 τέθηκαν σε πλήρη επιφυλακή.

Ευτυχώς, χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν μόνο τα 2 και αυτά για προληπτικούς λόγους: Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε 9χρονο κοριτσάκι με ελαφρά εγκαύματα, συνοδευόμενο από τον πατέρα του, καθώς επίσης και μια 50χρονη επίσης με ελαφρά τραύματα.

Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία σύμφωνα με τους γιατρούς.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ