Φωτιά Μάτι: Η λίστα του θανάτου αποκαλύπτει: Τουλάχιστον 13 οικογένειες ξεκληρίστηκαν

Τουλάχιστον 13 οικογένειες περιλαμβάνονται μεταξύ των θυμάτων. Πρόκειται για παιδιά μαζί με τους γονείς τους, τους θείους τους, τα αδέλφια τους ή τον παππού και τη γιαγιά τους.

Με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων 91 ταυτοποιημένων θυμάτων της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική κλείνει ο πρώτος κύκλος της τραγωδίας.

Οπως ανακοινώθηκε χθες, ο συνολικός απολογισμός είναι 93 νεκροί, εκ των οποίων δύο δεν έχουν αναγνωριστεί.

Οι επιστήμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών κατάφεραν να αποσπάσουν γενετικό υλικό από τις σορούς τους, αλλά δεν έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής κάποιος συγγενής για να γίνει σύγκριση και ταύτιση των δειγμάτων.

Στους ταυτοποιημένους νεκρούς περιλαμβάνονται 45 γυναίκες, 35 άντρες και 11 παιδιά, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος έξι μηνών.

Τουλάχιστον 13 οικογένειες περιλαμβάνονται μεταξύ των θυμάτων. Πρόκειται για παιδιά μαζί με τους γονείς τους, τους θείους τους, τα αδέλφια τους ή τον παππού και τη γιαγιά τους.

Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν και τουρίστες από τη Ρουμανία, την Ιρλανδία και το Βέλγιο.

Δεν διευκρινίζονται στον κατάλογο τα σημεία όπου εντοπίστηκαν οι σοροί.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, αρκετά θύματα βρέθηκαν στον δρόμο στο Μάτι, από την οδό Χρυσανθέμων μέχρι και την Αργυρά Ακτή όπου εγκλωβίστηκαν τα οχήματά τους.

Αλλοι εντοπίστηκαν στην οδό Ισμήνης στον Νέο Βουτζά και 27 από τα θύματα βρέθηκαν σε οικόπεδο στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου κατέφυγαν προσπαθώντας να βρουν δίοδο στη θάλασσα.

Οι περισσότεροι πέθαναν από τις αναθυμιάσεις ή από το θερμικό κύμα της πυρκαγιάς, ενώ λιγότεροι ήταν αυτοί που βρέθηκαν απανθρακωμένοι.

Ορισμένοι πνίγηκαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή όταν αναποδογύρισαν οι βάρκες τους, ή τους εγκατέλειψαν οι δυνάμεις τους καθώς κολυμπoύσαν για να ξεφύγουν από τον καπνό που απλώθηκε πάνω από την παραλία. Αλλοι, πέθαναν κατά τη νοσηλεία τους στα νοσοκομεία.

Χθες, η αρχική λίστα που δημοσιοποιήθηκε περιελάμβανε 92 θανόντες. Λίγες ώρες αργότερα προστέθηκε ένα ακόμη θύμα στον μακρύ κατάλογο. Πρόκειται για μία εγκαυματία με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, η οποία νοσηλευόταν στο Σισμανόγλειο.

Τουλάχιστον έως χθες το απόγευμα 34 εγκαυματίες νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής. Εξ αυτών οι έξι ήταν διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων «Ευαγγελισμός», ΚΑΤ και Θριάσιο. Ενα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ